Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M68i13l18a45n 45K72e61s22l

23. 4. 2015 6:11

Všichni jsou na stejné startovací čáře,ale někdo má dráhu za tou čarou s kopce a někdo do kopce.Někomu se potom bêží životem bez vlastního přičinění lépe.Takovým dceruškám pana Grosse díky starostlivému tatínkovi se to bude upalovat.

1 0
možnosti
JR

J48a39n 23R71á22ž

22. 4. 2015 16:33

Na podobné téma zveřejnil článek Matějka na dnešním Neviditelném psu. Těším se, jak se někteří diskutéři vyřádí, jestli ho zveřejní i zde!

Je hezky "Matějkovsky" ostrý.

1 0
možnosti
JR

J87a64n 86R67á66ž

22. 4. 2015 16:40

Mea Culpa! Nevšiml jsem si, ze ten článek zde už zveřejněny byl.

0 0
možnosti
PZ

Nekdy si clovek musi uvedomit jake stigro ma. Ja jsem odjel z CSSR v roce 1979 s Matkou. Jeli jsme vlakem a zdrhli jsme pres Jugoslavii do Rakouska.Ve Vidni Mama videla jeptisku ktera ji dala adresu na Ceskeho Farare ktery nas odvezl do Traiskirchenu ( coz byl Uprchlicky Tabor pro lidi z komunistyckych statu.) V Traiskirchenu nam davali najist,a jeste penize na saty. Meli jsme s Matkou pohovor na Americke ambasade ve Vidni a po par tydnech nam bylo napsano ze jsme byly akceptovani jako Pristehovalci do USA. CeskoAmericka organizace AFCR nam zaplatila letenky do New Yorku a pomohla nam prvni mesic s ubytem.Vsechny potrebne dokumenty jsme hned po prijezdu do USA dostali.Zacatky samozrejme nebyly lehke ale kdyz clovek vidi co jini prozivaji protoze utikaji pred valkou tak si rikam Wow.

0 0
možnosti
JR

J71a16n 12R76á40ž

22. 4. 2015 16:13

Kdysi dávno se Evropané vylodili na březích Ameriky a postupně zničili tamní civilizací, neb ta neměla prostředky jak se účinně bránit. Teď se jiná civilizace vyloďuje na březích Evropy s jasným úmyslem zničit naši civilizaci. My prostředky k obraně máme, ale taky máme vůdce, kteří je proti naší vůli odmítají použít. Nastává čas, kdy je potřeba tyto vůdce vyměnit. Když je náš "rod" ohrožen, je potřeba mít vůdce, kteří jsou rozhodní a jednají pragmaticky. V Británii taky v čase ohrožení nahradil nerozhodného Chamberlaina rozhodný Churchill.

Jen bláhovec si může myslet, ze nejsme ve válce a v ní jde i křesťanský humanismus stranou... viz Drážďany nebo Hirošima.

1 0
možnosti
Foto

Nebojte se, váš milovaný stát vás donutí ty ïmigranty živit a přizpůsobovat se jim.

0 0
možnosti
JR

J32a83n 95R34á94ž

22. 4. 2015 16:03

Kdysi dávno se Evropané vylodili na březích Ameriky a postupně zničili tamní civilizací, neb ta neměla prostředky jak se účinně bránit. Teď se jiná civilizace vyloďuje NBA březích Evropy s jasným úmyslem zničit naši civilizaci. My prostrdky

0 1
možnosti
JP

Vidím perex a make my day! ;-D

0 0
možnosti
DN

S tou zhruba stejnou startovní čárou je to trošku špatný příměr ve srovnání s africkými imigranty, ale myšlenku chápu a souhlasím. To, že se má někdo hůře než já, to není mou vinou a nemám POVINOST pomáhat. Solidarita je dobrovolnost a na prvním místě je vždy sám člověk a jeho rodina a až poté, co mu zbydou peníze / čas / energie, může se vrhnout na pomoc druhým.

Můj názor je takový, že ty hraniční státy EU, kterých se to nejvíce týká - Francie, Španělsko, Itálie, atd. by 1) Ano, měli pomáhat těm co se topí, ale 2) ty lidi neprodleně odeslat zpět do země původu. A nebo přestat slibovat život za státní peníze a mnoho uprchlíku si rozmyslí, jestli půjdou do Evropy nebo do zemí, které jsou jim kulturně bližší.

3 0
možnosti
DK

Milosrdenstvi je, kdyz hodim zebrakovi dvacku do klobouku. Pokud ho pozvu k sobe domu, uz to neni milosrdenstvi ale debilita. Takovy africky plavacek neni clovek, ktery se stane "jednim z nas", to je clovek, ktery sem prisle delat problemy. To je clovek, ktery bude jednou plivat na zidy, ktery budou podrezavat bezverce a znasilnovat zeny. No a co, ze takovy nebude kazdy z nich? Proc zbytecne riskovat? Prinese nam takovy risk neco dobreho? Prijimat Africany je jako zachranovat perutyny v Atlantiku.

4 0
možnosti
ZH

Dobrý závěr, ale špatná premisa. Určitě jsme nestáli na stejné startovací čáře. Ale my jsme tu čáru nelajnovali, a ani se neučastníme žádných závodů. Prostě si tak žijeme, jak umíme, někdo lépe, někdo hůře. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám