Děkujeme za pochopení.
s(h)arka
a kus mrkvičky do ptáčka...
je to barevnější....jinak skvělej popis...ale nitě nepoužívám, mám takové svorky..jako kolíčky ...perfektně to funguje.....
Haidy
Bucharovic
Super popis postupu práce. Všechno klapne. Jen ta manipulace s papiňákem, bude možná problém. Co, já, já už to mám za sebou. (Na nudličky nakrájená zelenina byla až na hodinách, 5 m vzdálených od jádra výbuchu, sporáku. Ale to uzené na lustru bylo jak z hororu. Popravdě, zbytek kuchyně taky. ) Ale můj princ ještě, obávám se, s tlakáčem neměl tu čest. Proto, děkuji za skvělý a podrobný recept, i s manipulací přendávání vzácného produktu z hrnce do hrnce. Návod k používání papiňáku, jsi dost názorně naznačil. Na zbytek se budu muset "vzmužit" já. Jestli to o víkendu dobře dopadne, vzdáme ti u ptáčků hold!
Bucharovic
Re: Bucharovic
Ahoj Haidy
Že jsi to Ty, tak Ti poradím fígl jak na papiňák. Když nechceš po vaření čekat tu dlouhou dobu, než se v něm vyrovná tlak, tak si pusť slabý proud studené vody z vodovodu do dřezu a s rukama v ,,rukavicích" strč ten papiňák pukličkou pod ten čůrek studené vody. Za chvíli uvidíš, jak ,,čudlík" ukazující tlak uvnitř klesá a když ucítíš, jak poklička poklesla (stane se to najednou a v jedné vteřině), tak hned polož papiňák na prkínko a můžeš ho otevřít. Nesmíš čekat moc dloho, jinak se uvnitř z tlaku stane podtlak a zažiješ horký chvíle taky. Musíš to trefit. Chce se to toho papina bát a mít k němu respekt a on se poddá... Pa V.
tetka Anča
ptáčky jinak
V kastrolu osmahneme kostičky uzeného špeku, přidáme nakrájenou cibuly a osmahneme do sklovata, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky (lze použít mražená) a osmahneme ji. Pak do hotového přidáme kyselé okurky nakrájené na kostky. Maso naklepané, osolené (opepřené) a namazané hořčicí plníme touto směsí. Zabalené ptáčky dáme do tlakáče, přidáme zbylou náplň, hořčici, sůl (pepř) a vodu (aby vše bylo zakryté vodou, ale moc nepřesahovala). Vaříme podle druhu použitého masa (hovězí, krůtí). Podáváme s rýží.
Náplně je třeba udělat hodně, aby zbyla i do omáčky (a hlídat, aby vám ji ostatní nesnědli před použitím). Trochu hůř se to balí. Omáčka se zahustí zbylou náplní a není třeba používat mouku. Pokud vynecháme špek (cibuly osmahneme na oleji), máme zdravé jídlo (ale není to ono, špek je špek).
Recept vymyslela moje maminka a já jsem to vařila, když byly děti malé. Ale do dneška všichni chtějí jen tyto ptáčky a ne ty s klasickou náplní.
chevrolet_cz
varici blogeri
Vas predchozi recept jsem odzkousel deset minut po jeho zverejneni.. :-) Samozrejme i okomentoval. A ptacci uz jsou v troube.... :-) Volim papinanak pouze kdyz specham. Mam li dostatek casu, preferuji troubu ci remosku. Diky moc za inspiraci a pokud by se vam podarilo "prihodit "neco i na tu nedeli, bylo by to fajn.
p.s. take do strev pridavam radny kousek cibule. Zdravim do Cech ... Ch.
Boňák
Když vaří chlap
tak ten hrnec nemůže, prostě vážně nemůže být ještě umytej
Haidy
Re: Když vaří chlap
Tenhle dotaz mi někoho moc, moc, moc přípomíná. Že to nejsi, poklade můj, ty?
handour
mňam
hele, a taky odmotáš předem tu nit, nebo necháš každýho, aby odmotával sám?
dolch
Re: mňam
Zábavnější je tam tu nit nechat. To jsou pak všichni krásně upatlaní
Tausret
Bezvadný tip,
uvařím o víkendu, ale nevím co provedu s manželem, on španěláky nerad...
Bucharovic
Re: Bezvadný tip,
Pošlete ho do hospody. Nejlépe tam, kde mají na jidelním lístku - ptáčky... Ještě rád přileze domů a sbaští ty Vaše, podle mého receptu V.K.
dolch
Já to teda dělám jinak
Já mám na ptáky trochu jinou metodu. Nedávám je na cibulku a špek, ale pěkně na máslo. A pak k nim dělám bílou omáčku, móc dobrý. A tudle v restauraci Diana ve Starých Splavech jsem měl ptáčka, kde paní kuchařka použila na střeva i mrkev - velice pozoruhodné, doporučuji rovněž vyzkoušet.
- Počet článků 2182
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3086x
Dum Spiro Spero...
Seznam rubrik
- O FILMECH...
- SMRT TÁHLA PIKOVÝ ESO
- MŮJ ČTENÁŘSKÝ DENÍK
- POVOLÁNÍ - BODYGUARD
- JE TĚŽKÉ PŘEŽÍT...
- O lásce...
- TANEC S BÍLOU SMRTÍ
- S PRSTEM NA SPOUŠTI...
- HRA O ŽIVOT...
- MOJE RECEPTY - VAŘENÍ...
- O LÁSCE - MOJE PŘÍBĚHY A ÚVAHY
- SLOUŽÍM VLASTI...
- MOSSAD...
- MOJE BAJKY A POHÁDKY
- DIVOKÝ ZÁPAD...
- Z DENÍKU - AFGHÁNISTÁN...
- O ČLOVĚKU...
- STÍNY...
- STŘÍPKY Z DĚTSTVÍ...
- TĚŠÍ MĚ, CHÁRON...
- ,,SHAKESPEAROVINY"
- TEXTY MÝCH PÍSNÍ A BALAD
- I ĎÁBEL BÝVAL KDYSI ANDĚLEM…
- CHERCHEZ LA FEMME...
- TAXÍK A JINÉ SRANDIČKY...
- CUI BONO VERITAS...
- HORORY, SCI FI, PSYCHO...
- RYBÁŘSKÉ POVÍDKY A ZAMYŠLENÍ..
- MOJE BÁSNIČKY...
- MOJE FOTOBLOGY...
- OSOBNÍ
- NEZAŘAZENÉ
Oblíbené blogy
- Všechny, ze kterých se dozvím něco, co jsem nevěděl...
- Pavlína O' T. -Ta, která umí říci jasně co se jí líbí a co ne...
- Dušan Rovenský - Ten, který zná, ví a zažil...
- Alice Barešová - Ta s krásnou duší...
- Standa Wiener - Ten, co mě vždy pobaví...
- Jana Krčová - Ta něžně svá...
- Pavel Krečíř - Myslím, že srandista a budovatel :-))
- Ivo Richter - normální a prima chlap
- Hana Rebeka Šiander - V sametu zabalený diamant...
- Marián Béreš - PAN fotograf...
- Dušan Streit - zdravě rozumný
Oblíbené stránky
- Své články publikuji i v časopise ,,Rybář"
- Něco pro milovníky fajnového pití - COGNAC CLUB
- Napsal jsem první knihu
- Napsal jsem druhou knihu
Oblíbené knihy
Oblíbené články
- Hoď kamenem, kdož jsi bez viny...
- Z deníku - Afghánistán...jsou čtyři ráno...
- Vánoce 88' a ráže 7,62...
- Bodyguard - ,,Vaše sukně madam..."
- Bodyguard - ,,Tohle je Bagdád madam..."
- Pod palbou...
- ,,Vrať se mi živý, Vasko..."
- Přežít...
- Ano, já jsem Smrt...
- Per atria mortis... (Skrz brány smrti...)
- Kytarový mág...
- Zakuř si, Žide, zakuř...
- Cizinec...
- Milý Ahmede...
- Jak jsem salutoval B. Willisovi...
- Tanec s bílou smrtí - kapitola první...