Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

s(h)arka

12. 8. 2009 7:17
a kus mrkvičky do ptáčka...

je to barevnější....jinak skvělej popis...ale nitě nepoužívám, mám takové svorky..jako kolíčky ...perfektně to funguje.....;-)

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

7. 8. 2009 22:56
místo nitě - špejlovat

:-)

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

7. 8. 2009 23:05
Re: místo nitě - špejlovat

ale to tam vlastně máš

0 0
možnosti
JP

sir Humprey

7. 8. 2009 22:55
jó papiňák. Taky nám nesmí do zámku

0 0
možnosti
H

Haidy

7. 8. 2009 19:42
Bucharovic

Super popis postupu práce. R^ Všechno klapne.  Jen ta manipulace s papiňákem, bude možná problém.:-/ Co, já, já už to mám za sebou. (Na nudličky nakrájená zelenina byla až na hodinách, 5 m vzdálených od jádra výbuchu, sporáku. Ale to uzené na lustru bylo jak z hororu. Popravdě,  zbytek kuchyně taky. )  Ale můj princ ještě, obávám se,  s tlakáčem neměl tu čest.   Proto, děkuji  za skvělý a podrobný recept, i s manipulací přendávání vzácného produktu z hrnce do hrnce. Návod k používání papiňáku, jsi dost názorně naznačil. Na zbytek se budu muset "vzmužit" já.  Jestli to o víkendu dobře dopadne, vzdáme ti u ptáčků hold! :-) 

0 0
možnosti
B

Bucharovic

7. 8. 2009 20:56
Re: Bucharovic

Ahoj Haidy

Že jsi to Ty, tak Ti poradím fígl jak na papiňák. Když nechceš po vaření čekat tu dlouhou dobu, než se v něm vyrovná tlak, tak si pusť slabý proud studené vody z vodovodu do dřezu a s rukama v ,,rukavicích" strč ten papiňák pukličkou pod ten čůrek studené vody. Za chvíli uvidíš, jak ,,čudlík" ukazující tlak uvnitř klesá a když ucítíš, jak poklička poklesla (stane se to najednou a v jedné vteřině), tak hned polož papiňák na prkínko a můžeš ho otevřít. Nesmíš čekat moc dloho, jinak se uvnitř z tlaku stane podtlak a zažiješ horký chvíle taky. Musíš to trefit. Chce se to toho papina bát a mít k němu respekt a on se poddá...;-) Pa V.

0 0
možnosti
AD

tetka Anča

7. 8. 2009 13:33
ptáčky jinak

V kastrolu osmahneme kostičky uzeného špeku, přidáme nakrájenou cibuly a osmahneme do sklovata, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostky (lze použít mražená) a osmahneme ji. Pak do hotového přidáme kyselé okurky nakrájené na kostky. Maso naklepané, osolené (opepřené) a namazané hořčicí plníme touto směsí. Zabalené ptáčky dáme do tlakáče, přidáme zbylou náplň, hořčici, sůl (pepř) a vodu (aby vše bylo zakryté vodou, ale moc nepřesahovala). Vaříme podle druhu použitého masa (hovězí, krůtí). Podáváme s rýží.

Náplně je třeba udělat hodně, aby zbyla i do omáčky (a hlídat, aby vám ji ostatní nesnědli před použitím). Trochu hůř se to balí. Omáčka se zahustí zbylou náplní a není třeba používat mouku. Pokud vynecháme špek (cibuly osmahneme na oleji), máme zdravé jídlo (ale není to ono, špek je špek).

Recept vymyslela moje maminka a já jsem to vařila, když byly děti malé. Ale do dneška všichni chtějí jen tyto ptáčky a ne ty s klasickou náplní.

0 0
možnosti
JP

chevrolet_cz

7. 8. 2009 13:28
varici blogeri

Vas predchozi recept jsem odzkousel deset minut po jeho zverejneni..  :-) Samozrejme i okomentoval. A ptacci uz jsou v troube.... :-) Volim papinanak pouze kdyz specham. Mam li dostatek casu, preferuji troubu ci remosku. Diky moc za inspiraci a pokud by se vam podarilo "prihodit "neco i na tu nedeli, bylo by to fajn.

p.s. take do strev pridavam radny kousek cibule. Zdravim do Cech ... Ch. R^ 

0 0
možnosti
MO

Boňák

7. 8. 2009 13:11
Když vaří chlap

tak ten hrnec nemůže, prostě vážně nemůže být ještě umytej;-D;-D;-D

0 0
možnosti
H

Haidy

7. 8. 2009 19:26
Re: Když vaří chlap

Tenhle dotaz mi někoho moc, moc, moc přípomíná. :-) Že to nejsi, poklade můj, ty? 8-o

0 0
možnosti
HN

handour

7. 8. 2009 12:53
mňam

;-DR^V

hele, a taky odmotáš předem tu nit, nebo necháš každýho, aby odmotával sám?:-)

0 0
možnosti
PK

dolch

7. 8. 2009 13:07
Re: mňam

Zábavnější je tam tu nit nechat. To jsou pak všichni krásně upatlaní :-)

0 0
možnosti
T

Tausret

7. 8. 2009 11:49
Bezvadný tip,

uvařím o víkendu, ale nevím co provedu s manželem, on španěláky nerad...;-)

0 0
možnosti
B

Bucharovic

7. 8. 2009 12:13
Re: Bezvadný tip,

Pošlete ho do hospody. Nejlépe tam, kde mají na jidelním lístku - ptáčky... Ještě rád přileze domů a sbaští ty Vaše, podle mého receptu;-) V.K.

0 0
možnosti
PK

dolch

7. 8. 2009 11:40
Já to teda dělám jinak

Já mám na ptáky trochu jinou metodu. Nedávám je na cibulku a špek, ale pěkně na máslo. A pak k nim dělám bílou omáčku, móc dobrý. A tudle v restauraci Diana ve Starých Splavech jsem měl ptáčka, kde paní kuchařka použila na střeva i mrkev - velice pozoruhodné, doporučuji rovněž vyzkoušet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám