Když vaří chlap, aneb Pikantní řízečky z mletého masa...

S mletým masem lze dělat spousta kouzel. Naučím Vás jedno z nich. Někomu bude vonět, někomu nejspíše ne…

 

Na rovinu a předem říkám, že v receptu jsou použité olomoucké tvarůžky, takže pokud někomu z Vás smrdí i jako napsané slovo, tak nečtěte dál. Pokud ale víte, že tenhle druh sýra má v kuchyni své zvláštní uplatnění a chcete poznat jednu z dalších možností – jste tady správně…

Jdeme na to…

Nakrájejte jeden rohlík na tenká kolečka a zalijte ho na talíři trochou mléka. Potom si vezměte 500 gramů mletého masa, nejlépe mix hovězího s vepřovým a dejte ho do mísy.

Rohlík vymačkejte a přidejte ho k masu.

Rohlík namočený v mléce…

Mleté maso s rohlíkem…

Promíchejte.

Rozetřete si asi tak čtyři až pět stroužků česneku se solí a přidejte ho do mísy.

Česnek rozetřený se solí…

Maso s česnekem…

Promíchejte.

Přidáme dvě vajíčka.

S dvěma vajíčky…

Směs promícháme a opepříme. Přidáme asi tak rovnou kávovou lžičku sladké papriky, v dlani rozmělníme dvě kávové lžičky majoránky a nakonec osolíme – asi dvě, ne úplně naplněné, kávové lžičky soli.

…s kořením…

Všechno pořádně promícháme a směs máme hotovou.

Hotová směs…

Navlhčíme si studenou vodou ruce a na talíř si dáme trochu směsi, kterou upravíme do placičky. Na ni položíme jeden kulatý syreček.

Na placku ze směsi položíme syreček…

Navrch přidáme zase trochu směsi a stále navlhčenýma rukama „uplácáme“ řízeček, který spíš vypadá, jako karbanátek.

Zabalený „řízeček“…

Tento výtvor následně obalíme, jako klasický řízek – tj. v hl. mouce, vajíčku a strouhance. No a nic nám nebrání, abychom nezačali smažit v rozpáleném oleji.

Začínáme smažit…

A smažíme a smažíme…

Tuhle baštu podáváme s vařenými bramborami a se zeleninovým salátem ve sladkokyselém nálevu.

Mňam…

Překvapení se ukrývá uvnitř…

Dobrou chuť!

Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 5.3.2010 11:00 | karma článku: 24,49 | přečteno: 6006x