- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na rovinu a předem říkám, že v receptu jsou použité olomoucké tvarůžky, takže pokud někomu z Vás smrdí i jako napsané slovo, tak nečtěte dál. Pokud ale víte, že tenhle druh sýra má v kuchyni své zvláštní uplatnění a chcete poznat jednu z dalších možností – jste tady správně…
Jdeme na to…
Nakrájejte jeden rohlík na tenká kolečka a zalijte ho na talíři trochou mléka. Potom si vezměte 500 gramů mletého masa, nejlépe mix hovězího s vepřovým a dejte ho do mísy.
Rohlík vymačkejte a přidejte ho k masu.
Rohlík namočený v mléce…
Mleté maso s rohlíkem…
Promíchejte.
Rozetřete si asi tak čtyři až pět stroužků česneku se solí a přidejte ho do mísy.
Česnek rozetřený se solí…
Maso s česnekem…
Promíchejte.
Přidáme dvě vajíčka.
S dvěma vajíčky…
Směs promícháme a opepříme. Přidáme asi tak rovnou kávovou lžičku sladké papriky, v dlani rozmělníme dvě kávové lžičky majoránky a nakonec osolíme – asi dvě, ne úplně naplněné, kávové lžičky soli.
…s kořením…
Všechno pořádně promícháme a směs máme hotovou.
Hotová směs…
Navlhčíme si studenou vodou ruce a na talíř si dáme trochu směsi, kterou upravíme do placičky. Na ni položíme jeden kulatý syreček.
Na placku ze směsi položíme syreček…
Navrch přidáme zase trochu směsi a stále navlhčenýma rukama „uplácáme“ řízeček, který spíš vypadá, jako karbanátek.
Zabalený „řízeček“…
Tento výtvor následně obalíme, jako klasický řízek – tj. v hl. mouce, vajíčku a strouhance. No a nic nám nebrání, abychom nezačali smažit v rozpáleném oleji.
Začínáme smažit…
A smažíme a smažíme…
Tuhle baštu podáváme s vařenými bramborami a se zeleninovým salátem ve sladkokyselém nálevu.
Mňam…
Překvapení se ukrývá uvnitř…
Dobrou chuť!
Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM.
Další články autora |
AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat:
120 - 120 Kč