Když vaří chlap aneb Míchaná vajíčka na majoránce ala ,,já“

Ono se řekne, že umíchat vajíčka umí každej trouba, ale já si myslím, že je tisíc způsobů jak to udělat, zrovna tak, jako je tisíc způsobů jak se projevit jako trouba…

Nejdříve si najemno nakrájím menší cibuli a rozdělím si jí do dvou hromádek. Potom přijde na řadu nakrájet něco ,,masa". Já osobně používám nejraději klasický špek, ale dá se použít samozřejmě třeba anglická slanina, špekáček, kus salámu, prostě cokoliv, dle chutě. Množství si netroufám popisovat, ale asi tak ekvivalent jednoho toho buřta. Nakrájím si uzeninu na kostičky a do hrnku si rozklepnu a vidličkou rozmíchám (já osobně asi tři) vejce, ke kterým přidám špetku soli a pepře. Rozetřu si jeden menší stroužek česneku.

Zatím žádná slávo co? No, nějaké zvláštnosti se najdou, nebojte...

Na pánev si dám asi lžíci másla a jednu polovinu té nakrájené cibulky. Tím myslím jako hned - za studena. Nevím čím to je, ale když se cibule ohřívá zároveň s rozpouštějícím se máslem, tak se nikdy nespálí, pokud tedy nejste kopyta non ultra... Když cibulka začne pěnit, přidám nakrájený špek, nebo to, co jsme si nakrájeli místo něho. Nechám chvilku orestovat a přidáme lžičku obyčejné hořčice a dvě kečupu. Zakápnu Worčestrem a přidám v dlani rozmělněnou špetku majoránky. Potom přijde na řadu ten menší stroužeček rozetřeného česneku - šup tam s ním!

Promíchám a pozor, docela se to jakoby škvíří že ano. Nechám malounko prosmahnout a vliju vajíčka. A už jen samozřejmě míchám. Když jsem spokojený s konzistencí té dobroty, tak stáhnu pánev z plotny a přidám na každé vejce jednu čajovou lžičku obyč. hořčice. Jak jsem řekl, já si většinou míchám vejce tři, takže lžiček hořčice bude stejný počet. Přidám onu druhou polovinu syrové a nakrájené cibulky a opět rozmělním v dlani špetku majoránky a celé to pečlivě, ještě na pánvi, promíchám. No, pak už jen šup s tím na talíř, přidat si k tomu kyselou okurku a otevřít pivko. Jo a baští se to, tedy mně to tak chutná, s bílým pečivem.

No a pak se řekne - ,,obyčejná" míchaná vajíčka že jo...

Dále se můžete těšit vždy v pátek v 11 hodin na:

24.7. Vepřová po ,,mém"

31.7. Rybí ,,pikantérie"

A dále se uvidí...

Dobrou chuť!!

Další moje recepty najdete po kliknutí - SEM

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 17.7.2009 11:00 | karma článku: 15,81 | přečteno: 5069x