Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas. Rozhodně neobhajuji pokud došlo k rasistické urážce. Ať je řešeno a třeba se podaří zjistit, jak to bylo. Musí být ale řešen i závažnější akt v porovnání s urážlivými slovy a to byl vskutku likvidační faul na Koláře. To už bylo na hranici kriminálního činu.

5 0
možnosti
MB

M92i21l23a97n 37B41í97l35e97k

24. 3. 2021 17:51

"Kolik prý rozhorlených bojovníků proti údajnému rasismu řeší okamžik, kdy byl náš hráč sražen na zem, aby ho nejméně dva z protihráčů „povzbudili“ kopanci do nekrytého trupu?"

Teď přesně nevím, jaký myslíte okamžik. Já si vybavuju faul na Kuchtu, po kterém došlo ještě ke kopnutí míče do ležícího hráče a myslím i nějakému šlápnutí. Samozřejmě jasné nesportovní chování (bohužel není ve fotbale zas tak ojedinělé), ale nebezpečnější jsou jiné zákroky (nedávno v naší lize disciplinárka řešila několik případů, např. i Marka Matějovského, šlo hlavně o fauly na stojnou nohu).

Zákrok na Koláře byla hrůza, zbytek utkání zas asi úplný extrém nebyl - a to neříkám já, ale sami hráči Slavie v pozápasových rozhovorech, které jsem viděl (další možná tvrdili něco jiného). Podle nich šlo o tvrdý zápas plný emocí (Stanciu, Deli), který ale Slavia očekávala a byla na něj v hlavách předem nastavena (Bořil).

0 0
možnosti
PK

Nejste, rozhodně nejste!!

0 0
možnosti
SB

Děkuji za zajímavý odkaz.

Přečetl jsem si to a nejvíce mě udeřila skutečnost, že mu mačetou prořízli hrdlo.

To už je drsné.

Kdyby ho umlátili nebo ukopali, tak by to sice vyšlo nastejno, ale mohlo by se říci, že až k usmrcení to dotáhnout nechtěli, že ho chtěli pouze zmlátit, ale prostě to přehnali. I to "pouze zmlátit" by sice bylo příšerné, nicméně přeci jenom by tam nebyl úmysl usmrtit.

Ale když někdo prořízne hrdlo mačetou, tak je to samozřejmě zcela jednoznačný úmysl usmrtit.

3 0
možnosti
LC

Tak to si pište, že to je horší. Podívejte se na trestní sazby za loupežné přepadení (a kolik soudci reálně rozdávají) a porovnejte se sazbami za něco, kde se objeví Hamáčkova předsudečná nenávist.

0 0
možnosti
MB

Finova reakce na urážku byla reakcí malého dítěte, kterému sebrali hračku. Pro mě dost odpudivé chování, které ke sportovci nepatří. Koneckonců - vyřídil si to s Kúdelou ručně a dal mu pěstí, ale pořád je to málo... Do případu se vrhli právníci, takže bude ještě veselo. R^

1 0
možnosti
MD

ono se nám to těžko posuzuje. Mozna byla urazka opravdu rasisticka- a mozna se toho Kamara jen chytl (ve skutecnosti se ho to treba moc nedotklo), aby ze sebe dostal frustraci z porazky. Pak plati to, co pisete. Ale taky mozna uz z okoli tisickrat slysel - a nejen na fotbale - ze je jen ubohy n... - a to nepochybne od vselijakejch vylizancu, jejichz jedinou "zasluhou" je, ze se narodili jako belosi. Pak je jeho reakce pochopitelna a nám - belochum vyrostlym v bilem prostredi - naprosto chybi empatie to pochopit.

2 4
možnosti
LB

L63i70b39o20r 14B11í31l46e29k

24. 3. 2021 15:46

Najednou už nevadí Tvrdík a čínský majitel, najednou nám ubližují Britové, těžko se v tom názorovém spektru vyznat, pak dostávájí na frak ty spekulace o tom, kdo je v tomto světě ten hodný a ten špatný, hlavně tady vždy bylo předem jasno

0 0
možnosti
Foto

Nějak nechápu, co má společného ředitel Slávie a majitelé Slávie (třeba Marťani...) s tím, jak se chovali a jak masakrovali naše hráče hráči Glasgow Rangers...

9 0
možnosti
MP

Do puntiku souhlas a diky za perfektni clanek, pane Kroupo! Jasna Karmara!;-DR^

2 0
možnosti
LB

L72i96b94o83r 84B42í32l89e48k

24. 3. 2021 15:51

Chtěl jste napsat Kamara

0 0
možnosti
MP

S mnoha Vašimi argumenty zcela nesouhlasím. Poznámka našeho hráče a já tomu věřím, byla pravděpodobně urážlivá, a vztahující se k rasismu. To je něco jiného než tvrdý a jistě nechtěně zraňující zákrok na našeho brankáře. Totéž se stalo před lety v anglické lize brankáři Čechovi. Pravděpodobně neznáte Velšany, Iry, Skoty. Jejich výchova obecně je a nejenom ve sportu "chlap na chlapa". Nemají ve zvyku dělat kličky v životě. Skot by neuděl to co Maradona, kdy zapřel svůj gól rukou. U našich hráčů si vůbec tím nejsem jist. Před několika lety jsem v rozhlase slyšel komentář hráče Slavie k zápasu v naší fotbalové lize. "Von Franta to udělal naprosto skvěle, když se skácel na trávník, rozhodčí mu to sežral i s navijákem. A pak z trestného kopu jsme dali gól" !Vzpomeňme Milana Baroše v turecké lize, když si zakrýval nos rukou při zápase, kdy v soupeřově týmu byl černoch a on ho nějak míjel ..Měl z toho oprávněně nepříjemnosti.To by Angličany, Iry, Skoty, Velšany, hráče USA ani nenapadlo...

1 10
možnosti
Foto

Fajn, dám Vám na výběr. Buď Vás (třeba i rasisticky) urazím, nebo se pokusím Vám urazit okovanou botou hlavu. Čemu dáte přednost, respektive co bude pro Vás horší představa...?

11 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám