Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

sir W. Churchill - "Účelem válčení není padnout za svou zemi, ale přinutit nepřátele, aby padli za tu svou." :-)

0 0
možnosti
PD

Vojenská přísaha vojáků Československé lidové armády z roku 1961

"Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa.

Slibuji, že budu vojákem statečným a ukázněným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských řádů, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství. Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně, svěřené mi pracujícím lidem a připravovat se na boj, abych mohl na rozkaz presidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistický řád proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život k dosažení vítězství.

Tak přísahám!"

4 0
možnosti
SW

Ale no tak. Je jasne, co pan Kroupa myslel. Nejde o to, ze nekdo prisahal cest a braneni komunismu, on proste myslel, ze kdyby mel polozit zivot za vlast, udela to, a ostatne na to prisahal. Na co prisahal, to je uz slovickareni a je sokujici, ze cesti politici nejsou vlastenci, takove desne odpovedi, to je vazne ostuda.

8 1
možnosti
VS

Trochu nadhledu nad to mazani. Dle "Drama o zabití Usámy bin Ládina Zero Dark Thirty režisérky Kathryn Bigelow", muzeme ocekavat dalsi "roger tango foxtrot". ;-D

4 0
možnosti
BT

pane Kroupa, položit otázku někomu zda je ochoten za vlast položit život je demagogie, jak nás historie učí jsou miliony situací kdy se člověk do takové může dostat, položit za něco život je hrdinství ovšem mnohdy je zapotřebí mnoho odvahy k tomu, aby se člověk nestal hrdinou. takže nevěřím někomu kdo dopředu řekne že je ochoten položit úmyslně život za něco nebo přesněji nechtěl bych ho mít za spolubojovníka neboť takový hrdina je často jen beran co vede ovce na smrt a často ještě zbytečně, motat do toho vojenskou přísahu je nesmysl

pane Kroupa je vlaštovka co přiletí v prosinci cvok nebo hrdinka?

6 1
možnosti
AK

Já tedy nevím, ale neměla by tam být  Vaše přísaha? Ta socialisticko-komunistická? Určitě si jí pamatujete. Sem s ní;-D

4 0
možnosti
BT

výnosem MO byla přísaha vojáků která v sobě měla socialistické formulace zrušena

2 0
možnosti
HP

;-D nááádhera, diskuse jak víno, o civilkářích jste jednou už psal, dostal jste od diskutujících stejnou sodu jako dnes, jen jste ještě neměl kouzelné tlačítko a admini vám nebaštili všechny uplakaný stížnosti..... no já vám snad prozradím svůj dřívější nick, aby byla tahle šaškárna komplet V

14 1
možnosti
KV

Sice nejsem on, ale od včerejšího večera jsem do této doby zestárl nejméně o rok. :)

2 0
možnosti
VP

No vida. A Květák, který v začátcích jednoho nejmenovaného disksního serveru na něm vyzýval k bojkotu idnesu už se vplazil zpět s nezbytným pytlíkem švestiček ze zahrádky.

14 4
možnosti
Foto

Doufejme, že si redakce iDnes s tímto podvrženým jménem, stejně jako s Jana Strauss a Silvie Watson poradí.

4 18
možnosti
Foto

Ono to není ani tak o blozích Idnes, jako o osobě autora. Napsal srdceryvný článek o nemoci své matky, o sebevražde svého otce, o tom, jak je nemocný on sám (mám dojem, že mu hrozila roztoušená skleróza) a chtěl u čtenářek vzbudit lítost. Jenže lživeteránovi z Afghánu nikdo nemohl věřit a dikuze podle toho vypadala. Vladimíř dřív píše, než myslí a jsme zase u toho - podobné intomnosti na blog prostě nepatří a pokud ano, pak se musí počítat s důsledky. Ale abych se držel tématu. Současná Česká republika, resp. její státní reprezentace, vůbec nestojí za jediný zbytečně ztracený život. Na to máme přece profesionální armádu...

19 2
možnosti
FH

F78e50l82i77x 55H26o62r70á90k

5. 12. 2012 12:42

Máte tam překlep - má tam být roztoužená skleróza. :-)

4 1
možnosti
MK

Asi by bylo dobré, kdyby autor - předtím, než příspěvek smaže - si ho zkopíroval s print screenem a pokud budou protesty, tak ukázal, jakého humusa to vyzmizíkoval.

.

Ale: Sivie Watson kritizuje Kroupu za to, že maže, sama mě ale už dva roky nepouští do své útulné komůrky kdesi v Bronxu (za předpokladu, že je to Wendy). Já bych byl jak myška, jenom na krajíček židle bych se posadil a v němém úžasu sledoval, co si povídají velikáni  a mezi nimi hlavně má oblíbená Monča.

4 15
možnosti
Foto

Uvidíme, jak dlouho Silvie Watson vydrží pod tímto jménem v diskusích. Mimo jiné to bylo jedno ze jmen Wendy, když prudila na diskusích pod množstvím anonymních nicků. A jak jsem popsal ve svém článku o kyberšikaně, tak cenzuru si na svých stránkách zavedla takovou, o jaké se zde na blogu iDnes nikomu ani nezdá. Shromažďuje si tam pouze diskutérský odpad, ještě horší než pan Kroupa vymazal pod svým článkem.

5 17
možnosti
SW

V CR prece vlastenectvi neni silnou stranku lidi, ale prisaha vojaku v CSL prece jen byla o necem jinem, povinna, nucena, lziva, prisahat vernost komunismu atd. prece jen divadlo vic nez cokoliv jineho. Ad vojna a civilni sluzba, tam nijak nezesmenuji ty, kteri nebyli, byt si myslim, ze vojna byla do jiste miry uzitecna a panove s modrou jsou jini, ale tez chapu duvody mladych muzu na zacatku 90. let, proc na vojnu nechteli a radeji zvolili praci, vetsinou dosti nepeknou praci.

To ze jsou kandidati zbabeli, je jasne, nejen proto, ze se nedokazou vymacknout a aspon lhat o tom, jak by polozili zivot za vlast. V jinych vecech jim lhani jde, ale v tomto se asi ozvalo svedomi  a nejde jim to pres jazyk?

K diskusi: zklamal jste mne, pane Kroupo. Ono je to jine, kdyz prispevek zmizi a kdyz je tam jasne ukazano, ze to smazal autor.

11 3
možnosti
VK

já myslím, že to je naopak v pořádku, že je vidět, kdo to smazal. Aspoň se zbaběle neskrývá za anonymní bonzování adminům, že, wendulo!

3 15
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám