Jsou věci, které mám vládě za zlé…

Na rozdíl od naší vlády si nemyslím, že by očkování proti covidu bylo u nás „v plném proudu“. Jde spíše o čůrek, než o proud…

.

Začnu trochu oklikou. Kdysi v pravěku si tlupa počíhala na mamuta, dohnala ho do jámy, umydlila ho a začala žranice. Protože tehdy si lidé ještě na nic nehráli, na nějakou falešnou humanitu už vůbec ne, dostali se jako první k masu muži – lovci.

Bylo totiž v zájmu celé tlupy a jejího přežití, aby se nejdříve a nejvíce nasytili ti, na kterých záležel další osud celého toho pravěkého společenství. K čemu by takové tlupě byly nejdříve a nejlépe najedení starci a další, kteří z nějakého důvodu neměli na budoucnosti tlupy prakticky žádný vliv, lidé, od kterých se už nemohlo očekávat, že budou schopní třeba od samotné ohlodávané kosti okamžitě vystartovat a v případě, že se přiblíží cizí tlupa, co dostane zálusk na toho polosežraného mamuta, ten flák masa určený pro vlastní tlupu, bránit…?

K čemu by takové tlupě byly nejlépe živení starci, kteří nebudou potřebovat druhý den sílu z toho masa zúročit při dalším lovu pro celou tlupu…?

Ne, ani ti starci nepřišli zkrátka, postupně se i oni k jídlu dostali, ale tehdejší lidé prostě chápali, kdo je v jejich případě prioritní skupina, která musí fungovat v zájmu všech, aby přežili všichni.

Doba pokročila a my už dnes sice nelovíme mamuty, ani nemusíme o jídlo a o ženy bojovat s jinou tlupou z vedlejšího údolí, přesto musíme čelit výzvám, které jsou i pro naši společnost takříkajíc otázkou „přežití“.

A jsme u naší vlády. Ta dle mého názoru absolutně nezvládá problematiku očkování proti nemoci covid – 19.

Mám na mysli hlavně logistickou otázku celé věci, dále pak tápe vláda v určování priorit. Vláda si zřejmě ještě nepřipouští možnost, že ji i s jejími opatřeními jednoho krásného dne donekonečna doma zavření lidé v produktivním věku, pošlou k šípku a začnou rebelovat ve velkém.

Opravdu ve velkém…

Ono i do dnešních časů se totiž v lidech zachovalo něco z doby oněch pravěkých lovců, a tito lidé, čím déle krize, zákazy, a hlavně nemožnost se živit (rozumějte – vydělávat na daně pro stát – jídlo a bezpečí pro tlupu…) potrvá, tím blíže dojdou k přesvědčení, že si dost možná ani v dnešní době nebudeme moci donekonečna dopřávat ten luxus zvaný humanita s ohroženými skupinami.

A až lidé v produktivním věku k tomuto názoru dojdou, začnou se hodně nahlas „divit“, proč očkování, které je v současnosti jediná možnost vedoucí k vítězství na covidem, nepostupuje rychleji a organizovaněji.

Pokud je očkování jediná (momentálně) známá možnost, jak znovu začít „lovit“ a „bojovat“, pak se MUSÍ zapracovat na tom, aby se urychlilo i pro skupiny, které dnes, jako kdysi oni lovci, mají jedinou možnost z celé skupiny (státu), uživit všechny jako celek.

Je sice hezké, že budeme mít plné domovy důchodců zdravých babiček a dědečků, ale kdo je bude za chvíli živit?

Já na jednu stranu chápu, že si vláda věc vyložila tak, že je nejdříve třeba očkovat staré a nemocné a nejvíce ohrožené, protože ti mladší a zdravější mají větší možnost se s nemocí porvat sami za pomoci svého vlastního imunitního systému.

Ano, to zdánlivě dává logiku, ale jedna věc je schopnost porazit nemoc, kterou už jsem dostal, a druhá věc je kvůli tomu, že tu nemoc dostali jiní, být pracovně paralyzován a zákazem od vlády nemoci pracovat na tom, aby vůbec vláda měla za pár měsíců z čeho provoz státu a boj s nákazou, financovat.

Ne, já opravdu nevolám po tom, aby se okamžitě přestali očkovat staří, nemocní a nejvíce ohrožení, já volám po tom, aby se vláda konečně vzpamatovala a když už umí tak pěkně dupat na brzdu, aby jednou pro změnu dupla na plyn a začala konečně a rychle očkovat i další skupiny obyvatel.

Ty skupiny, které znamenají „lovce“ a „bojovníky“, bez nichž budou za chvíli ti zdraví stařečkové v domovech pro seniory umírat hladem…

Moje žena si včera zjistila dle nějaké „kalkulačky“, že ona, zdravá produktivní ženská, které ještě pár let nebude padesát, která je schopná pracovat a odvádět daně státu, přijde na řadu s očkováním při současném tempu někdy v únoru roku 2022. A kdy přijde při současném tempu očkování řada na současné dvacátníky, třicátníky atd…?

Bude to ještě v tomto desetiletí…?

To budou všichni tito v podstatě mladí a silní lidé X – roků muset snášet uzavření svých pracovních míst v různých stupních karantény a omezeních?

Může si to vůbec nějaká země dovolit?

Dle mého názoru jen těžko, a už vůbec na takový ekonomický prcek, jako je naše země. Já chápu, že je to dnes těžké, chápu, že se s covidem bojovat musí, že se musejí přijímat určitá omezující opatření. Nechápu ale, PROČ,  doprdele (s odpuštěním…), není nikde stále vidět větší progres v očkovacím procesu?

Je to přeci tak snadná rovnice – chceme co nejdříve fungovat – musíme co nejrychleji očkovat.

Nebo snad někdo nechce, abychom co nejrychleji fungovali…?

Někdy mám pocit, že vládě a jejím prohlášením přestávám rozumět. Například lék Ivermectin.

Nevím, co si mám myslet o našich „odbornících“, kteří stále dokola tvrdí, že o tomto léku není znám dostatečný počet dat, že se vlastně stále neví, jak by mohl fungovat, že není nijak prokázaný jeho positivní účinek v případě léčby covidu atd…

A pak se dozvím, že tento lék dostal už v roce 2015 Nobelovu cenu, respektive vědci, kteří s ním úspěšně vydláždili cestu v léčbě virových onemocnění…

Fakt nevím, zda sním, či bdím…

Od naší vlády stále slyšíme, proč něco nejde. A když už slyšíme, že něco jde dobře, jde většinou o vlhké sny předsedy naší vlády, které se nezakládají na pravdě.

Vezměte si třeba Izrael. To je národ, který jde a vždy šel tvrdě za svým. Když přišel problém, bylo prioritou vrhnout všechny dostupné síly a prostředky k jeho řešení. A také se podívejte, kde jsou s očkováním oni a kde jsme my.

Umím si to představit velice živě, kde jsme v tomto ohledu my, a tak ani nemusím být nahlas sprostý…

Naši politici byli příliš zvyklí na zlaté dojné časy. V podstatě měli dříve jen jednu starost – jak se mezi sebou nejlépe handrkovat a politikařit. Co se skutečných potřeb státu týkalo, tak to jelo vždy až na vedlejší koleji, důležitější byly jejich vlastní zájmy a zájměčky.

Jak dnes od stejných lidí chtít, aby uměli, a hlavně chtěli, si přestat na něco hrát a aby začali skutečně bojovat o život celé „tlupy“…?!

Prý vládní činitelé loví nápady na internetu, aby mohli s covidem bojovat.

Tak doufám, že si přečtou i tohle moje povzdechnutí, a snad někomu z nich konečně dojde, že nelze stále stát jen na brzdě, že se v nějakých ohledech (konkrétně v rychlosti očkování produktivních skupin obyvatel) bude muset hodně tvrdě šlápnout na plyn…

.

.

Autor: Vladimír Kroupa | pátek 19.3.2021 11:04 | karma článku: 25,82 | přečteno: 906x