Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když se dnes podíváte na mapu zasaženosti, tak nejlépe jsou na tom okresy, které na tom byly před měsícem nejhůře, tedy Cheb, Sokolov, Trutnov, Zlín. Z toho vyplývá, že nejlepší výsledky mají oblasti s nejvyšší mírou přirozeného promoření. Všechno ostatní je v první řadě naháňka kamarádům prodávajícím testy, roušky, respirátory nebo ostatní související zdravotnický materiál.

6 0
možnosti
Foto

Nečekala bych, že s vámi budu někdy souhlasit...

0 0
možnosti
JR

J24a36n 40R85á30ž

25. 3. 2021 18:30

V naší malé vesnici dlouhodobě kolísal počet nakažených mezi 3-5 a týdenní přírůstek 1-2. Pak někdo slavil narozeniny v kabině fotbalistů a za týden:

Počet nakažených 30, týdenní přírůstek 25. Musela to ale být náhoda, protože existují důkazy, že "opatření" vůbec nefungují.

3 0
možnosti
DS

Nějaký těžký průběh?

1 0
možnosti
PB

P53e45t65r 22B53u80r35i85a87n

25. 3. 2021 18:21

Určitě jsi to, Vláďo, už četl. Ale tady vidíš ten rozdíl:

Život v téměř stotisícovém městě Tübingen ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko znovu funguje téměř tak jako před pandemií koronaviru. Obchody jsou otevřené a nikdo se tam nemusí objednávat, pokud chce nakupovat. Chcete si sednou do kavárny na cappuccino? Žádný problém. Otevřené jsou kavárny, restaurace i cukrárny. Podmínkou ale je, že se musíte prokázat speciální kartou, jejíž platnost je 24 hodin, píše server týdeníku Focus. Kartu dostane každý, kdo podstoupí antigenní test, jehož výsledek je negativní.

-----------------

Hamáček: Chápu, že ta naštvanost je obrovská. Do doby, než proočkujeme společnost, musíme uplatňovat opatření, která fungují. To je, bohužel, určitý mix, který je všude ve světě stejný. Tedy omezení sociálních kontaktů. Nikdo nevymyslel nic lepšího.

--------------

Praktičtí lékaři z Pardubického kraje poslali hejtmanovi Martinu Netolickému z ČSSD otevřený dopis, v němž si stěžují, že dostávají minimum vakcín proti covidu-19.

O očkování má přitom zájem přes 200 ordinací. Lékařům z kraje dnes došla trpělivost a poslali hejtmanovi otevřený dopis, ve kterém žádají změny.

Vadí jim, že vakcín je málo a kraj přesto schválil očkovací strategii, která umožňuje očkování nejen strážníků či pracovníků elektráren a vodáren, ale i starostů a krajských radních včetně hejtmana.

3 0
možnosti
JR

J25a18n 61R37á45ž

25. 3. 2021 18:38

Systému očkování nerozumím. Oba s manželkou máme přes 70. Po registraci jsem dostal ihned PIN na domluvu termínu a do týdne jsem vakcínu dostal. Manželka už třetí týden po oznámení MZdr. že byla zaregistrována, marně čeká na výzvu, aby si zabukovala termín vakcinace.

Na dotaz, jak to vypadá u našeho praktika jsem dostal odpověď, že dostal vakcíny jen pro seniory nad osmdesát let a na další marně čeká.

0 0
možnosti
MK

Loni na jaře jsem se choval úplně stejně, jako se chovám nyní. Loni jsem popíral covid a letos ho popírám též. Takže zde žádný rozdíl není.

Covid sejmul naší zemi jednak proto, že sezóna respiračních onemocnění je u nás mnohem výraznější a delší, než v teplých krajích. A zadruhé proto, že odolnost naší populace je nevalná a vlivem opatření se dále zhoršuje. Na zdravý životní styl je u nás stále nahlíženo skrz prsty. Obezita je společensky tolerována a stejně tak je většinově přehlížen fakt, že většině těch hypertenzí, cukrovek, trmobóz a já nevím čeho ještě, jdou lidé svým chování naproti. A toto vše je umocněno zákazem sportu a pohybu vůbec.

Lidé, klidně se dál válejte na kanapi u televize a žerte u toho jak zjednaní. Ale pak nebrečte nad tím, co si tak způsobíte a hlavně po mně nechtějte, abych vás před virem chránil.

3 2
možnosti
Foto

Píšete, že je u nás tolerována obezita. Viděl jste někdy Walesany, Brity v jiných částech země, Němce, nebo Američany...?

0 0
možnosti
DS

Před dvěma hodinami jsem přijel z Rakouska. Například v autě nikdo masku nemá, zatímco u nás se to bělavými ksichty jen hemží. Ani na ulici nikdo masku nemá, jen když jdou do obchodu. Dodržují nařízení, ale mnohem rozumnější, než ta naše. Kdyby přiletěl mimozemšťan a porovnal ty dva státy, nemohl by na první pohled dojít k jinému názoru, než že horší situace u nás je způsobena příliš častým používáním roušek.

Ty kecy o tom, že nedodržujeme, jsou od začátku úplný nesmysl. Jen zkoušejí co sneseme. A ujetí blogeři to ještě podporují !!! Už se probůh proberte !!!

12 0
možnosti
Foto

J97a28n86a 82M38a16j12o31v74á

25. 3. 2021 18:40

A "vo tom to je"... kdyby byla opatření rozumná a mohli bychom se normálně chovat věcně, byla by to jiná pohádka.

Ostatně, jsme nejlepší i v tom, jak dlouho upíráme dětem školu. Zavřeli jsme svět a nepomáhá to.

To není občasným (excesy byly, jsou a budou) úletem v šatně fotbalistů, to bude jinde.

Jsem dost zvědavá na to, jak nám to rozmotá časový odstup.

Očkování...jo, za to s pány na pranýř. Nebo raději kýbl, hadr do ruky a jít uklízet do nemocnic.

1 0
možnosti
Foto

Tento článek a autorovy komentáře dokazují názor některých odborníků, že kovid udělá největší škody v mozku. ;-DRv

5 2
možnosti
Foto

Je to možné, proto se vám tak úpěnlivě vyhýbá. Umřel by u vás hlady...

5 2
možnosti
Foto

Opatření zákazů přinesou víc utrpení a víc ztrát na životech, než neřízený Covid19.

https://www.facebook.com/otevrisvoumysl/videos/2064848393822287

4 1
možnosti
Foto

Pokud fakt věříte tomu, že roušky, respirátory a omezené cestování zabije více lidí, než covid, kdyby byl ještě k tomu "neřízený", pak asi nemá smysl s vámi vůbec diskutovat.

4 3
možnosti
PB

P46e48t93r 64B60u64r93i81a91n

25. 3. 2021 15:27

Ale vždyť je to pořád dokola. Opatření nefungují, míjí se účinkem nebo jdou dokonce proti smyslu účelu, nejsou adresná, přicházejí pozdě, nekooperují spolu a vždycky za to můžou lidi, opozice, EU, média a další bla bla bla.

Je to jednoduché, univerzální, nemusí se u toho přemýšlet a dobře se to pamatuje.

Stačí si jen projít na internetu jaká opatření mají jinde ve světě, v jakém čase, jak se doplňují a hlavně jaké kroky měla ta či ona vláda předpřipravené a hned je jasné, že tato tvoje univerzální výmluva typu "jak by to mohlo být, aby to bylo správně", nefunguje. Dokonce lze sledovat i řadu českých youtuberů žijících v zahraničí aby všem bylo jasné, že to naše vláda dělá egoisticky, alibisticky a naprosto blbě. Například v Asii vsadili na vytuněné trasování, testování a lokální uzávěry. U nás trasování zkrachovalo už v létě. Lidem, kteří se do něj přihlásili, přicházela SMS že se potkali s nakaženým a mají jít na 14 dní do karantény po 14 dnech od kontaktu!

V Rakousku měli předpřipravený perfektně fungující očkovací systém už v prosinci a od toho měsíce se také žáci i zaměstnanci pravidelně 2x týdně plošně testují doma a zdarma! My až s tříměsíčním zpožděním. Za to taky můžou lidi?

V Itálii nezavřeli zimní areály, a čísla mají násobně lepší. My je máme horší prý proto, že lidé jezdili tu a tam tajně lyžovat. Dává ti tento argument smysl? Mně teda ne. A tak bych mohl pokračovat donekonečna. Opatření jinde byla poloviční, ale za to propojená a účinná.

Svádět tento vládní marasmus na obyčejné lidi je podle mne hyenismus. Podle hloubkové analýzy policie i podle několika průzkumů akreditovaných firem naši lidé opatření v naprosté většině dodržují. Tvrdit, že z 8 miliard lidí na planetě je 10 milionů Čechů naprostá výjimka a banda primitivních anarchistů je sprosťárna. Tak stejně, jako tvrdit, že jsme se na jaře chovali diametrálně odlišně. To je prostě lež.

Určitá část lidí kašlající, či dokonce protestující proti opatřením je všude na světě. Důkazů je dost.

16 0
možnosti
Foto

Nejvíc mě fascinuje, že tomu co píšeš sám věříš.

2 6
možnosti
Foto

Dnes jsem zachytil zprávu, že se co se týče proočkovanosti, se pohybujeme na průměru EU.

0 0
možnosti
JK

Kdyby vláda v jiné evropské zemi postupně lhala o rezervních zásobách, měnila opatření z hodiny na hodinu, zařídila by nedostatek roušek, potom dezinfekce, potom kolaps trasování, potom nechala uvolněno o měsíc déle kvůli místním volbám ačkoliv ji všichni důrazně varovali, s obrovskou samochválou zavedla napřed semafor, potom psa, oboje tak akorát na dvě věci, nízkopříjmovým lidem v karanténě by nedala žádné smysluplné kompenzace, takže kdyby zůstávali doma, tak nevyjdou s penězi, potom zase uvolnila na vánoce ačkoliv ji všichni znovu varovali, ponižovala by lékaře v krajích s největším počtem nemocných a potom nezvládala pořádně ani to očkování, tak by to pak lidi v takové hypotetické zemi, řekl bych, očurávali taky víc než dost, nemyslíte?

6 0
možnosti
Foto

Já to můžu lidsky chápat, ale pak je to o těch lidech. Pokud se shodneme na to, že to lidé očurávají, pak musíme hledat nápravu u nich, u vlády to nenajdete. Lidé, pokud by měli rozum, tak by dodržovali některé věci i navzdory tomu všemu, co jste popsal - to není o dodržování pro Babiše, Blatného, nebo Hamáčka, to je o dodržování pro osobní bezpečnost každého z nás.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám