Jsme svědky po Arabském jaru, „Východoevropského jara“…?

Opravdu mně instinkt napovídá, že to, co se děje na Slovensku a nyní i v našich ulicích, není jen tak samo sebou. Musím si položit otázku, komu se může takový stav hodit…?

.

Země V4 jsou v Evropě nežádoucími kverulanty. Jak proti našemu přístupu k problematice současné politiky EU, tak proti přístupu ostatních států sdružených pod vlajkou Vyšegrádské čtyřky, sílí tlak ze strany právě EU.

Naše společné odmítavé postoje, zejména co se týká imigrační politiky a takzvaných kvót z dílny EU, je čím dál větším trnem v oku této organizace.

Proti polské vládě slyšíme kritiku každou chvíli, maďarskému presidentovi nemůže Evropská komise pro jeho plot přijít ani na jméno, jako by si její členové vůbec neuvědomovali, že nebýt toho plotu, tak má dnes takové Německo ještě větší problém s uprchlíky, než s jakým se dnes tato země potýká.

Na Slovensku se k odstranění současné vlády Roberta Fica velice dobře hodila vražda dvou mladých nevinných lidí, o které se dosud neví, z jakého motivu k ní došlo, a u nás jsou dnes zblbnuté tisíce mladých studentů, kteří uvěřili tomu, že když nevyjdou do ulic s transparenty, nevyjde zítra ráno Slunce.

Jsem sám, komu tyhle události, když si je poskládáte za sebe, přijdou podezřelé?

Jen doufám, že u nás nedojde díky studentským demonstracím k něčemu hodně nepěknému, doufám, že se těm bláhovým mladým lidem nestane nic horšího, než to, že sedli na vějičku některým politickým silám ať už od nás, nebo ze zahraničí.

EU by si nemohla přát nic krásnějšího, než to, aby padly vlády u nás, v Polsku a na Slovensku, aby padl náš prezident i prezident Maďarska, protože oba, na rozdíl od prezidenta Slovenska, Kisky, mají jasný a odmítavý postoj k současným plánům EU, týkajících se rozmělnění práv států a jejich samostatného postupu v některých otázkách.

Snad se naše děti nenechají strhnout k něčemu neuváženému, snad pochopí, že svobodné volby, které u nás proběhly, prostě vyhrála jedna mocenská skupina naprosto v souladu s principy demokracie a že si studenti uvědomí, že jediná cesta, jak něco změnit, je v demokratické zemi cesta k volebním urnám.

Doufám, že se mýlím a že jaro přijde, ale jen to krásné a voňavé…

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | čtvrtek 15.3.2018 15:07 | karma článku: 45,19 | přečteno: 2994x