Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když lidé začnou příliš přemýšlet o svobodě, nejlepší metodou,  jak jim to zatrhnout,  je válka.

2 0
možnosti

J77a69n 84R39á41ž

1. 7. 2014 19:06

S tou ztrátou důvěry v USA jsme na tom stejně. Tatík Bush moc dobře věděl,ze svrhnutím Sadáma nastane v regionu peklo a tak ho nechal po vyhnání z Kuvajtu napokoji. Nechápu proč nevzal baseballovou pálku a nápad s druhou iráckou válkou svému synáčkovi nevymlátil z hlavy.

Ekonomická krize, kterou zavinila naprosto špatná politika amerických jask Demokratických, tak i Republikánských vlád, tištění nekrytých dolarů aby nepadly americké banky a pojišťovny bezbohledu na dopady pro světový obchod a Obamovy socialistické experimenty nedůvěru prohloubily. No a to, co předváděli Amíci v Lybii a teď předvádějí v Sýrii,či na Ukrajině, mou důvěru definitivně pohřbilo. 

Je to pro mne, který vše "Made in USA" od dětství bral jako etalon, který k Americe vzhlížel, jako na pramen všeho,v co jsem věřil, na stará kolena napíše, že Americe nevěří a nechce aby se v Evropě angažovala, velký průšvih. Mám pocit zrady a prázdnoty.

3 0
možnosti

Žádného čerta netřeba malovat na zeď. To se domnívají jen lidé, co potřebují nějakou berličku. Jistotu kdo kdo. Real politika je úplně o něčem jiném. 

Divadlo pro lidi a pak diplomacie, kterou ovšem nikdo nevidí. 

Navíc, myslím si, že tímto žijí nejvíce někteří blogeři jako Cvalín, Petřík, Fojtík, agent 00 Hermánek a Olšer. Ti pak mají svoje Mikuly, Chrástky, Dvorácky apod. 

Stačí však opustit blog, vypnout notebook , jít na pivko mezi lidi a situace je jiná. Lidé se baví o sportu, vaření, chalupaření, práci. dětech, koníčkách. 

Většina lidí totiž příjme příjme informace o politice, hlavně mezinárodní, jedním uchem a druhým je pustí pryč.

Pak jsou takoví, co je to skutečně zajímá, ale ty blogy nepíší a když tak, tak  jako pan Svoboda reakci na blogy Fojtíka, Olšera, Petříka a podobné.  Když už jsem se setkal s nějakou reakcí, tak hlavně u starších lidí , kteří spíše projevují sympatie Ukrajině, protože pořád mají v paměti rok 1968. Mladé to nezajímají snad vůbec, až na vyjimky jako je Cvalín, Herrman, ale u nich nejde ani o to, že by situaci nějak znali, ale proto, že se domnívají, že Rusko je ráj socialismu a komunismu.  A u těch starších blogerů se snad jedná o nostalgii, kdy s Rusem popíjeli vodku a zpívali častušky.  Problém  hodně lidí je, včetně Vás, že neumí pracovat s informacemi a zdroji. Proto se stává, že mnozí nejmenovaní blogeři s nadšením zveřejňují fotky ukazující domnělé oběti "banderovců" aby se ukázalo, že se jedná tu fotky z čečenské války, tu oběti islamistů, ti fotomontáž apod.  Už jsem to říkal pod Fojtíkem, aby si zkusil přečíst prokremelský tisk jako jsou Moskovskoje novosti anebo Izvestia. Ať jsou tyto media jakkoliv zastánci Putina a jeho politiky, tak jejich vidění událostí není tak černobílé jako mnohých blogerů zde. Samozřejmě, že Ukrajinci mohou za vše špatné, ale jejich sympatie nejsou ani na straně proruských separatistů.

4 0
možnosti

Naše media neinformují nejhůře. Dost často přebírají ze světových agentur, z kterých čerpá i ruský tisk. U hodně lidí je problém jazyková neznalost. Minimálně angličtiny, ale co mě více zaráží, že ani ti, co vyrůstali za komunismu, měli ruštinu jako povinný jazyk si nejsou schopni dohledat informace na ruských mediích. Myslím oficiálních, ne těch co se od února tohoto roku náhle vyrojila a za všemi stojí většinou jen jeden zřizovatel. 

Mnoho lidí si myslí, že když má něco název alternativní, nezávislý, že to znamená objektivní. Opak je pravdou, většinou se jedná o lživou propagandu založenou na manipulaci s fakty. U nás je nejznámější czechfreepreess, zvedavec , nové rusko, rusko dnes apod.

2 0
možnosti

J85a86n 36F55r39o18l77í16k

1. 7. 2014 16:30

Plány imerialistů zhatí naši vepři boubelatí.;-D

4 1
možnosti

Naše vítězství je jisté, vzhůru na imperialisté. R^

4 0
možnosti

Svět je plný strašáků, teď zrovna jednoho malujete na zeď - obludu "zlého strýčka Sama".Je to ten samý co tu v padesátých letech rozhazoval amerického brouka a zabránil nám vybudovat komunismus? Nebo nějaká nová verze?

5 4
možnosti
Foto

Víte kdy jsem já osobně přestal věřit Američanům? Ve chvíli, kdy bylo nad slunce jasnější, že důvody pro druhou válku v Zálivu, tedy informace o údajných zbraních hromadného ničení, se ukázaly jako naprosto vykonstruované lži, které navíc americká exekutiva zneužila naprosto vědomě, což stálo životy tisíce Iráčanů, i obyčejných vojáků US Army. Klidně se modlete k takovému "bohu", já už se ale domodlil.

7 2
možnosti

.....hmmm, tak to je jiná ! - netřeba komentářeR^

2 1
možnosti

Pokud Polsko a pobaltské republiky v souladu s přáním drtivé většiny svých obyvatel, chtějí mít na svých územích více vojáků NATO, je to jejich záležitost, do které zbabělým čecháčkům nic není. Byl to Putin, který rozpad říše zla  prohlásil ze největší geopolitickou chybu 20. století. A Rusové se svých plánů na ovládnutí svých sousedů nevzdali. Pobalťané a Poláci mají s Rusy hodně špatných zkušeností, o kterých my moc nevíme, takže se jim nelze divit.

3 3
možnosti

Aaaa, hrdinny Cech, co mu maji za zadkem stat americti spotrebitele zbrani.

2 1
možnosti

Putin to dělá po kouskách. Nemůže rovnou zabrat stát NATO. Zkusil to s Krymem a vyšlo mu to, zkusil to s východní Ukrajinou, ale to mu zatím nevyšlo. On se ovšem nevzdá, zkusí zas něco jiného. Musí přece odčinit tu "největší geopolitickou katastrofu 20. století" (kterou kupodivu nebyla 1. ani 2. světová válka, ba ani vznik bolševického impéria, nýbrž prý jeho zánik).

3 2
možnosti

No jo, ale na ten smec mu nekdo musel nejdrive prihrat. Ze by sam zvladl tak skvelou nahravku a pak si jeste dobehl na smec ? I kdyz nejakou tu amforu uz vylovil, tak tak dobry zase neni.

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám