Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Letní čas" má to negativní vnímání z velké části nevinně. Chápu, že někomu může vadit po změně času pár dní si zvyknout. Ale to je právě kvůli tomu střídání. Pokud by byl jeden neměnný, tak by to za nějakou dobu ani nikomu nepřišlo, i když by to byl ten "letní". Osobně jsem jinak pro "letní" celoročně.

1 0
možnosti
Foto

Spoustě lidí, kteří jezdí často přes hranice do sousednách států, by to přidalo jednu (byť malou) starost navíc, pokud bychom byli v jiné časové zóně.

0 0
možnosti

Všechno, co je proti přírodě (tedy i svévolné střídání času se slovy: "MNĚ to ale vyhovuje!"), je špatně. Člověk tím vlastně názorně ukazuje, že mu chybí jakákoli pokora k něčemu, co nás mnohonásobně převyšuje a přesahuje a co nikdy nemůže přemoci. Při své pýše to ale mnozí nechtějí vidět, nebo zkrátka nejsou ani schopni to vidět.

Patří k nim právě ti, kteří se domnívají, že nemoc do života nepatří, vir porazíme a smrt také jednou vymýtíme.

Až jednou začnete uvažovat z pozice člověka zákonitě podřízeného přírodě, najdete klid v duši a přestanete obviňovat druhé, že mohou za vaše nemoci, chyby, selhání nebo zpackaný život.

2 2
možnosti
Foto

I24v11a84n 12V25e39s20e20l56ý

31. 3. 2021 16:42

Na odpor proti střídání mám jeden nepodložený názor - všiml jsem si, že veškerý odpor, i evropská petici proti střídání času, vyšel hlavně od Lidovců. Ona ta změna času probíhá zásadně v noci ze soboty na neděli a ten kdo zrovna ráno nemusí do práce na jaře prostě vstane až je vyspalý a teprve potom zjistí kolik je hodin nového času, ale věřící v neděli ráno pádí do kostela a tak nejspíš vstávají i tento den "na budík" a ta hodina jim potom může chybět. No a Lidovci se rekrutují převážně z věřících, kteří místo aby se domluvili s farářem na o hodinu posunutou mši tak chtějí otrávit ty kterým střídání nevadí či dokonce vyhovuje.

0 2
možnosti
Foto

Domnívám se, že tohle je opravdu, ale opravdu ... nepodložený názor...

0 0
možnosti
Foto

V zaostalé Asii a Africe už tohle blbnutí zrušili - a přežili to?

Asi nemáte tušení, jaký binec to dělá třeba na železnici. Světa znalý člověk si umí představit řadu dalších odvětví, kde to dělá potíže.

4 0
možnosti

No měl jsem to jako vy, ale jak léta nabývají radši bych volil jen jeden čas.

2 0
možnosti

Nejlepší to měl pračlověk...času nemaje, vstával za svítání a uléhal se setměním;-D

2 0
možnosti

Naprostý souhlas. Mně změna času taky nevadí, kdo není elastický, je starý, i když je mu 30. Kdyby se hodiny změnily samy od sebe a nikdo o tom nevěděl, 99% lidí by si toho ani nevšimlo. A neznám nikoho, kdo by na jaře jel do Londýna a na podzim se vždycky stěhoval do Prahy a remcal, jak mu ta změna času úúúúplně rozhodí život.

2 1
možnosti
Foto

Zkuste to vysvětlit zvířátkům. Ať domácím mazlíčkům, tak hospodářským.

Máte jistě pravdu, že asi většině lidí to nevadí. Ale proč to dělat? Kdysi to mělo důvody v předpokládané úspoře energie na svícení, ale i to se ukázalo jako nepodstatné. Úspora žádná. Důvod neexistuje!

Já žil polovinu života jen s jedním časem - a ublížilo mi to?

2 0
možnosti
Foto

Posouvání času je naprosto v pohodě a pravidelné remcy některých lidí jsou spíše projevem české zaprděnosti.

5 3
možnosti
Foto

Ano, je v pohodě, ale má nějaký význam? Jsou ovšem odvětví, kde už to v pohodě není. A tam mají dvakrát za rok práci navíc. Proč?

1 0
možnosti

"Nechápu, proč by někdo chtěl „letní“ čas i v zimě, kdy by ... museli svou činnost ukončit ještě o hodinu dříve, než kdyby byl čas zimní."

Je to přesně naopak, bylo by světlo o hodinu déle. Pro pobyt venku po práci pozitivní, ale školáci by museli do školy za tmy.

.

Na letní čas se vždy těším, že mohu být déle venku. Letní čas v zimě jsem zažil před léty na služební cestě v Rusku, po práci jsem se mohl jít projít do zasněženého lesa. Dávám přednost celoročnímu letnímu nebo stávající střídání, stálý standardní čas bych opravdu nechtěl.

2 1
možnosti

Souhlasím. Pokud někomu dělá hodinový rozdíl problém, měl by se vážně zamyslet, jestli je jeho zdraví v pořádku. U většiny je to jenom póza. Mně to tak vyhovuje a nic bych neměnil. Ale přizpůsobím se většině, nemám problém tak ani tak.

5 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám