Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

víte pane Kroupa zcela jistě že pro obyvatele Luhanského a Donbaského regionu je naprostou prioritou za kterou jsou ochotni i život položit odtržení od Ukrajiny, nebo je to prioritou jen části ale té kterou je nejvíc vidět, nemyslím si že běžný obyvatel oněch oblastí dnem a nocí snil jak bude patřit pod Rusko

0 0
možnosti
PT

Člověče vy nevíte co plácáte za nesmysly

Cituji

"nebo mít alespoň jasně danou autonomii, nezávislou na Kyjevě"

Jestli o tom nevíte tak Krym autonomii  měl odjakživa,  měl svůj regionální parlament, kam vtrhli ruští soldáti na dovolené,  donutili rezignovat autonomní vládu a dosadili svoji proruskou, která potom vyhlásila  komedii o referendu, před kterým bylo občanům slíbeno že budou mít 5x větší důchody. Tedy to byla normální agrese a zábor, což se nedá omlouvat  nějakým zfalšovaným referendem.  

Krym opravdu nečeká krásná budoucnost, budou se muset obejít bez turistů nejen z Ukrajiny ale i z celé EU, EU zakázala i používat tamní přístavy, investice na Krymu atd., zkrátka po tom záboru je čeká hlad a bída.

Jediné rozumné by bylo vrátit tohle  všechno nezákonné nazpátek s tím že referendum se udělá za 5 let, bez účasti ruské armády, se zahraničními pozorovateli, tedy tak  aby mělo nějakou racionální hodnotu.  Podivné že Vás nezajímají práva těch co jsou dneska utiskováni protože s připojením k Rusku nesouhlasili a nechtějí být ruskými občany

3 2
možnosti
Foto

Tak zaprvé - když jsem psal o té autonomii, tak jsem měl na mysli Luhanskou a Donbaskou oblast, ne Krym. Za druhé, nevím kde jste přišel na to, že mě nezajímají práva utiskovaných? Já nejsem Putinův obdivovatel, jen se umím dívat všemi směry, ne jen jedním jediným.

0 0
možnosti
MM

Souhlas, ale s jednou věcí souhlasit nemohu. NATO v žádném případě nemohlo se svými vojáky vstoupit na území Ukrajiny. Jednak k tomu nemělo a nemohlo mít mandát a pak, pokud by vstoupila jakákoli armáda - byť s úmyslem pomoci Ukrajině - na její území, znamenalo by to okamžitě mezinárodní válečný konflikt. A pak pravděpodobně světový.

5 0
možnosti
Foto

Šlo reagovat i jinak, například zpravodajskými informacemi, materiálně, logisticky. Noha vojáka je až ta poslední možnost. Místo toho se Ukrajinci dohadovali o tom, kudy a zda vůbec nějací vojáci nebo materiál proudí přes hranice, a to v době, kdy satelit dokáže bez ohledu na počasí rozeznat bradavici na komářím zadku.

1 1
možnosti
TD

"Dnes bychom se měli ptát na to, PROČ Západ, který dnes tak hrdinně tlačí Rusko ke zdi, nebyl podobně aktivní ve chvíli, kdy se jak na Krymu, tak na východní Ukrajině začali objevovat záhadní zelení mužíčci?"

Ježíši, to by bylo řevu, kdyby Západ okamžitě uvalil na Rusko sankce. To by bylo pindů o nebohém Rusku. Spíš by bylo na místě se ptát, proč Rusko do bezvýchodné situace dobrovolně napochodovalo. Já totiž tehdy slýchával akorát silácká prohlášení o tom, že všechny možné západní sankce Rusko jenom posílí. No, tak se holt spetli, smůla...

7 1
možnosti
Foto

A myslíte si, že ta dnešní situace je lepší? A smůla je to pro celou Evropu. V konečném důsledku na tom nejvíc vydělá Čína. USA sice posílí svůj dolar, ale bude to Čína, kdo poskytne Moskvě půjčky a bude ji tak držet za varlata. A až jednoho krásného dne půjde Putin od válu, a dejme tomu se v Rusku dostane do Kremlu někdo víc nakloněný Západu, pak půjdou do Ruska miliardy dolarů různé pomoci na stabilizaci, ze kterých obrovská část poputuje právě do Číny na splacení dluhu a úroků.  A tak bude celý západní svět platit Číně její rozvoj. Prima výhled...

1 2
možnosti
Foto

J48o91z61e81f 73N56o87v88a44k

18. 12. 2014 11:02

Západ neměl žádný mandát zasahovat na Krymu vojensky. Jedinou možností byly cílené sankce a ty taky byly neprodleně zavedeny. Rusko se zahnalo do kouta samo. Za současné situace by sice mělo měnové problémy i bez sankcí, ovšem s přístupem na západní finanční trhy by se s nimi vyrovnávalo podstatně lépe.

10 1
možnosti
Foto

Ukrajina myslím už tehdy prosila Západ o razantnější pomoc, takže mandát by byl, jen k němu chyběla vůle.

0 2
možnosti
Foto

O49t67t30o 10Č12e54r66n68ý

18. 12. 2014 11:02

"Zelení mužíci" tam byli s tichým souhlasem obyvatelstva, což se potvrdilo i ve volbách. Žádná stávka, žádný nesouhlas, 18000 UA vojáků i s velením přešlo na druhou stranu bez uzardění. 

Západ nepomohl? Jak asi? Nehledě na logistické problémy zareagovat v krátkém čase, tak se to "západu" hodilo. Chtěli, aby se RF zamotalo do dalších problémů, aby dalo argumenty silného kalibru do protiruské hysterie.

Tzv. "západ" je jen politický protektorát USA a podle toho to vypadá. To, co mohlo být před desetiletím přínosem, je dnes přítěží. O našem dvorku rozhoduje někdo jiný.

8 4
možnosti
Foto

Ano, přesně jde o to, že se to už tehdy Západu hodilo. A z toho plyne všechno další, co se okolo Ruska děje...

2 3
možnosti
VJ

Nechci malovat žádné čerty na zeď, ale když tak pozoruji ty euforické tanečky na oslavu jistého vítězství nad těmi zaostalci, když čtu ty hysterické texty, předhánějící se v co nejvtipnějším vyjádření té momentální převahy a sleduji, jak se nejrůznější hrdinové plácají po ramenou, přemýšlím jak asi vypadala situace v někdejším nacistickém Německu, když oddíly wermachtu likvidovaly centrum Stalingradu.

1 2
možnosti
JT

Máte špatné přirovnání. K oslavám vítězného tažení v Německu lze spíše přirovnat oslavy v Rusku po anexi Krymu.

1 3
možnosti
ZH

Zrovna jedním očkem pozoruju Puttlerovu tiskovku, příjde podnikatelský orgasmus. 4 roky daňových prázdnin a 3 roky budou mít prázdniny kontrolní úřady. O tom se oligarchům skutečně ani nesnilo.;-D

3 1
možnosti
Foto

O19t69a62k59a55r 67S10e69k91l

18. 12. 2014 10:34

Hrdý carský důstojník vždy věděl , co dělat , když něco totálně zmrvil , ztratil čest a peníze. Měl přeci svůj nagan !

Jenomže novodový car VVP nic nezkazil - za vše může USA , CIA , EU , neúroda , příliš ropy, příliš plynu , banderovci , déšť,  sníh , Židé a cyklisti.:-)

7 3
možnosti
Foto

Já netvrdím, že je Putin dobrák od kosti, jen se snažím vysvětlit, že Západ nyní brečí nad rozlitým mlékem, čemuž mohl zabránit. A že je Západ nepoučitelný. Rus je bohužel také stále stejný, a právě proto bychom si to měli uvědomovat...

5 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám