Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Na Ukrajině jsou momentálně rozbité silnice, školy, nefunkční úřady, vybílené obchody, provizorní zdravotní péče. Ještě 14 dní války a budou tam žít jako v Rusku.

0 0
možnosti
KJ

Tak jo.

* připomíná mi to politrucké mantry ze 70. a 80. let. Kecy bez reálného obsahu a beze smyslu

* nevím z čeho plyne jejich víra v technologickou převahu. Ten systém nevymyslel v oblasti techniky již desítky let nic moc, a pokud něco, tak to neumějí vyrobit v dostatečném množství a kvalitě (hra Nu pogodi ani ten zelenej digitální budík nepadají na váhu)

* dle všech vyjádření se vůbec necítí součástí "Jevropy". Dobrý vědět.

Dál už by se sem hodila jenom slova, který máme zakázaný ...

2 0
možnosti
LB

Jen pár dní před zahájením ruské vojenské agrese na Ukrajině, prohlásil člen rady ministra obrany RF Jevgenij Satanovský, že "správný preventivní útok je to nejlepší, co na tomto světě existuje."

V roce 2015 jsem byla na besedě s vynikající ruskou novinářkou a spisovatelkou Mašou Gessenovou (1967), která patří k nejvýznamnějším odpůrcům Vladimíra Putina. Na základě vlastních zkušeností rodačka z Moskvy napsala knihu Muž bez tváře, což je strhující vyprávění o Putinovi, které dnes už raději vypráví ze svého newyorského domova.

Kniha vyšla v českém překladu i u nás, vřele doporučuji. Bohužel, každé slovo, které tehdy Maša na besedě vyslovila, se v těchto naplnilo bezezbytku.

10 0
možnosti
VV

Velmi mile mne prekvapila Analena Baerbock, kdyz ruskou delegaci v OSN oznacila za bandu lharu.

6 0
možnosti
KJ

Taky. Přičítám to prvotnímu šoku. Aby jí to vydrželo ...

0 0
možnosti
VR

Zhlédl jsem a chtělo se mi zvracet! Goebbels by měl radost z toho, jací schopní následovníci mu v Rusku vyrostli.

Když si člověk uvědomí, že je obyčejnému Rusovi, který nemá přístup k jiným informacím, tímhle hnusem vymýván mozek dnes a denně už tolik let, tak není divu jakou má Putin v Rusku podporu! Bohužel asi budou muset Rusové padnout na hubu stejně tvrdě, jako padli Němci. Jinak se jim asi v hlavách nerozsvítí.

Tohle překonává i hlasy ze srazů neonacistů v Evropě! Hnus, hnus, hnus!!

6 0
možnosti
MB

Ta beseda mi připomíná Olymp. Odposlechy. Bohové sedí a mudrují. Koho zasáhnou bleskem, koho zavalí mořem, kde zemětřesení. Pořád stejná linka. Neúcta k lidskému životu - Člověk, jako nicota. Může se sdružovat jak chce. Od jednotlivce, až po národ. Dříve to dělali komunisté. O tom co je správné a hezké ... Zesměšnili se a šli od válu. Dnes to dělá 69 letý mužik. Sedí v bublině a nevidí ven. Rozdíl zde je. On nesedí na Olympu. Sedí na hnojišti zmaru ... :-)

5 0
možnosti
Foto

Jednou jsem tu napsal, že SSSR pustilo část východní Evropy (zničené budováním komunismu), aby se za pomoci Západu dostala na lepší úroveň, a až to bude šlapat, zase to zabere. Podobně jako byl Leninův NEP (Novaja ekonomičeskaja politika). Podobně pozvali západní podnikatele, ať budují, a pak - chlamst. Totéž nabízí onen "...." hned na začátku videa. Pojďte k nám, dáme vám prostor ....

O Rusku jako o typickém imperialistickém státě píšu už nějakou dobu. A mohl bych jmenovat, komu se to tady nelíbilo.

R^

9 0
možnosti
JF

Nebo čs. Interhelpo pro naivky nadšené Novým bolševickým řádem ...

1 0
možnosti
PK

Není co rozdýchávat. Nijak mě to nepřekvapuje. Snad jen to, že tak agresivní dokáží být i ženy. Ty, co rodí děti si přejí spálený svět. Je to až úchylné.

10 0
možnosti
Foto

Však tady vyskočilo také pár takových.

2 0
možnosti
Foto

Šílené - a šíleně nebezpečné. Další kamínek do mozaiky, kterou dále tvoří (mimo jiné) Putinův projev z 21. 2. 2022 a krátce zveřejněný text na webu RIA Novosti 26. 2. 2022 nazvaný "Ofenzíva Ruska a nového světa" (viz mé blogy). Ne, s Ruskem to nebude nikdy fungovat lidově řečeno "na férovku". Západ se podle toho musí zařídit - a přestat si dělat iluze, pokud někdo ještě nějaké má. Vsadil bych se, že i tací jsou mezi námi ... (Taková je moje rychlá reakce.)

9 0
možnosti
VR

Nový světový pořádek! To už tady chtěl zavádět jeden Rakušák s knírkem, který se prohlásil za německého vůdce! Tahle banda nácků ve studiu se evidentně též považuje za nadlidi, kteří mají právo vnutit svůj pořádek všem méněcenným národů světa! Je paradoxem, že tihle zcela jednoznační náckové, označují všechny, kdo s nimi nesouhlasí, za nacisty. A nejsmutnější na tom je, že většina Rusů jim věří!

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám