Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No a mně zase bude stačit, když to nebude neomarxista. Takže stačí najít osobnost, která bude splňovat jak vaše, tak moje požadavky, a neměl by být naprosto problém ;-)

0 0
možnosti
Foto

Strana která odmítne přímou volbu můj hlas nedostane.

0 0
možnosti
Foto

R23o80m88a72n 72K82o44z52e89l

20. 5. 2021 23:20

Názor, že lidi nevolí, jak bysme chtěli, tak jim to zatrhneme, mne přímo irituje.

0 0
možnosti
Foto

Na Hradě úřadoval kdysi prezident. Český. Až dnešní odslouženo bude mít, lid teskný bude ten, jenž dosud raduje se, že jim slouží rezident.

0 0
možnosti
KV

Pan Fischer byl ředitelem politického odboru kanceláře Prezidenta republiky již od roku 1999. Domnívám se tedy, že napsat o něm, že je ve vrcholné politice od doby, kdy byl zvolen senátorem, poněkud mimo.

0 0
možnosti

Přečtěte si pořádně jeho životopis. Tu funkci zastával jen 4 roky. Jinak působil v diplomacii, nebo ve státních službách. Nevím nic o tom, že by státní úředník (navíc nestraník) měl být vrcholným politikem.:-)

0 0
možnosti
JZ

Byl bych rád, kdyby se Česko změnilo v konstituční monarchii v čele s legitimním českým králem z habsburské dynastie.

0 0
možnosti
JK

Větev Zieglerovců už na šanci čeká. ;-D

0 0
možnosti
Foto

H24o40n93z31a 38M28a29r12e71k

20. 5. 2021 10:05

Miloš Zeman je z těch tří polistopadových zatím ten nejlepší. Klaus byl také v pohodě. Havel byl zase na té druhé straně, pro mě tedy ten nejhorší. A na tom trvám. Je vidět, že progresivní levicové názory ovládají téměř veškerý mediální prostor.

Dovolím si nalinkovat jeden článek, který vyvolal v mainstreamu poměrně velkou bouři:

https://ct24.ceskatelevize.cz/nazory/1113158-bezkonkurencni-korektnost

Asi nemá smysl rozebírat proč. ;-)

0 7
možnosti
Foto

Pane Marku, myslím, že se k Vašemu příspěvku nebudu hlouběji vyjadřovat. Máte právo na svůj názor, ale ten je zcela v jiné dimenzi, než je moje chápání...

2 0
možnosti
JK

Perfektní. Taky mi tak nějak došlo, že mé nároky klesly tak nízko, že prezidenta fakticky může dělat kdokoliv, kdo splní základní předpoklady zákona.

Hradní troska a hlavně jeho ruská trojka pomocníků, nebo spíš ovladačů, to je nejhorší "bahno" na dně žumpy.

2 0
možnosti
Foto

Když nad tím tak přemýšlím, tak si říkám, že jsem zapomněl do blogu zakomponovat ještě jedno kritérium - bude mi stačit, když nový prezident/prezidentka nebude mít kolem sebe bandu "rádců", jako měl král v Pyšné princezně...

1 0
možnosti
Foto

Já jsem hlavně rád,že je přímá volba a doufám,že to tak zůstane. A když vyhraje třeba Drahoš kterého nemusím budu to respektovat.

0 0
možnosti
Foto

Přímá volba prezidenta byl omyl. S ohledem na postavení prezidenta podle naší ústavy je to i nesmyslné.

3 0
možnosti
Foto

Velký souhlas a karmaR^.

Pokud tedy shrnu všechny Vaše nároky do dvou slov, pak by mělo jít o "morální autoritu".

Mám jen obavu, že žádný slušný člověk nebude chtít podstoupit tu špínu zvanou předvolební kampaň. Stačí si jen vzpomenout na poslední volby a jaká štvanice byla na Jiřího Drahoše (hoaxy o okradení dětské nadace, zcizení nějakého patentu v práci, lži o protekci jeho dcery, o financování kampaně od muslimů, a já nevím co ještě)...

8 0
možnosti
PK

Osobně bych funkci prezidenta zrušil. Na rozdíl od Francie je jen na parádu - viz Německo, Rakousko, Maďarsko. V případě složitější osobnosti jsou jen problémy. Vždyť máme dvoukomorový parlament a nějaké superosobnosti pro dolních deset milionů se nedočkáte, nevidím ji.

Jsem jako "stařec" realista i v politice, ale níže adorovaný Fischer je "jestřáb" a to není pro postavení našeho malého státu dobré. Znovu mě přesvědčil navážením se do OH v Číně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám