Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

No někde si ti propagandou postižení spoluobčané svoji nenávist a zlobu vybít musí.

Kdyby jim Babiš zavedl německý režim alá 500 až 1000 EURO za roušku a třeba 5000 EURO za opakované porušování, tak by ječeli nenávistí ještě víc a udělali by z Babiše fašistu.

U nás dodržování bylo na zodpovědnosti občanů, a platilo jako na silnici "nemyslíš zaplatíš".

Jinak srovnávat tady je dost problematické, každý si ty mrtvé počítal jinak, u nás to byli všichni zemřelí s covidem, na Slovensku se dělali pitvy, kde určili příčinu úmrtí.

Nedávno tady bylo porovnání nadúmrtí, kde jsme dopadli daleko lépe, např. nejlépe ze zemí V4.

http://www.healthdata.org/special-analysis/estimation-excess-mortality-due-covid-19-and-scalars-reported-covid-19-deaths

0 0
možnosti
PK

Řekněme že něco odečteme a necháme mu půlku? 15000. Pořád dost na to aby přinejmenším odstoupil.

2 2
možnosti
ZZ

Odstoupit ze života by měli především ti, co nedodržovali protiepidemiologická nařízení.

;-D;-D;-D

1 1
možnosti
EH

Nejvíce lidí z okolí zemřelo po Vánocích, kde si neuměli odepřít setkání se širší rodinou. V té době už bylo pomůcek dostatek a opatření se nezvolňovala. Hodně lidí má špatné svědomí a rádi by, aby za jejich selhání mohl politik.

3 1
možnosti
RK

Nemohlo za to třeba i předvánoční rozvolnění?;-)

0 0
možnosti
JD

J51a34n 90D55o16u78š78e51k

10. 8. 2021 1:09

Ne, nelze to na něj házet i když je to slovenské jelito jak vyšité. Po tom co jsem bohužel viděl i v těch nejhorších časech mohu s klidem ukázat prstem na celou řadu svých spoluobčanů společně s vládou.

2 0
možnosti
Foto

Je to jak píšete. Lidi neměli respekt - na jaře a v létě se porád vykládalo jak jsou Češi imunitně a snad i geneticky cosik lepšího, něco jako lepčí rasa, narozdíl od Italů, co měli být ňácí zdegenerovaní a proto na kovid náchylní. Pak se v létě slavilo a pak se to celé definitivně deklarovalo tím Bestem ov Kovídem. Bodejť by vyčúraní Češi měli respekt.... Srandu z toho měli. No tak nám kovíd holt ukázal že i nám umí spustit hnědou, když na to příde.

3 0
možnosti
PB

Já bych možná ještě využil tu příležitost a okomentoval tu tzv. druhou vlnu, o kterou vlastně všichni mluví a nějak se strašíme. Ale myslím si, že bychom se neměli strašit.

Takže není potřeba nějak... I včera v Parlamentu, opozice chce od nás nějaký plán. No plán je takový, že každý den vlastně to sledujeme. Takže já jen chci říct, že já si myslím, že bychom se neměli už strašit s tou druhou vlnou, že jsme na to připravení. Takže toto všechno jde. Takže vůbec ani nechápu, co vlastně od nás opozice chce. Jaký plán. No, tak když budeme mít pocit, že je tady nějaký zvýšený výskyt, tak samozřejmě budeme reagovat velice rychle, ale už to nebude nikdy plošné opatření.

Premiér Andrej Babiš, tisková konference vlády 5.6.2020, zkráceno

------------

A jakou rychlou reakcí vláda nahradila onen plán, který po ní vyžadovala opozice?

V době, kdy se v Rakousku školáci sami a zdarma testovali a mazali do škol, u nás se pochybné firmy beze jména a bez historie založené ze dne na den ještě rvaly o provize z nich. Školy se u nás naplno otevřely až téměř čtyři měsíce po nich, a to těsně před prázdninami, kdy už to nemělo smysl. Babiš neumožnil obvoďákům očkovat rizikové skupiny, přesto že tito je měli nejlépe podchycené. Místo toho zřídil registr (doba vývoje 14 dní), který pochopitelně ihned zkolaboval. Potom se začal hádat s registracemi u lékařů a zablokoval zájemcům termín. Ale žádná škoda, protože očkovací centra fungovala beztak chaoticky a stěhovala se bez upozornění. Ale ani to nebyla škoda, protože v době, kdy živnostníci na své náklady rozváželi horečně vakcíny, Babiš se rval s Vojtěchem o provize z jejich distribuce a vakcíny hnily ve skladech.

Plošná opatření byla tupá a mimo řetězce Flamengo z Agrofertu nepovolovala žádnému maloobchodu rozředit návaly lidí v supermarketech.

V Evropě mezitím různě fungovaly hotely, maloobchody, bistra a restaurace se specifickými opatřeními, v Alpách se lyžovalo. Jinde fungovala i pandemická centra s kompletním servisem pro občany.

6 0
možnosti
PB

Babiš svým věřícím nabulíkoval, že zatím co na jaře jsme byli v disciplíně naprosté světové jedničky a můžeme děkovat jenom jemu, na podzim nejhorší lůzrové a můžeme si za to sami. A přitom jak policejní statistiky, tak několik hloubkových průzkumů ukázalo, že jsme se chovali zodpovědně zhruba stejně jako jiné národy a dodržovali opatření z 96%.

Opatření zkrátka nefungovala, byla mnohdy naprosto zbytečná, nefunkční a neadresná. Přicházela buď pozdě, chaoticky, nebo stav ještě více zhoršovala. Nevycházela vůbec z potřeb daného stavu, mimo potřeb premiéra Babiše a pár vlivných papalášů kolem něj. Chyběly jí doplňky, vybroušenost a profesionalita pandemického zákona, který vláda úmyslně rok blokovala. A když ho uvedla v provoz, beztak ho masivně sama porušovala.

Srovnatelné Rakousko mělo až 8x lepší čísla vývoje a cca 10 000 obětí. Zřejmě asi proto, že německy mluvící covid byl mírumilovnější.

Ano, Babiš je přímo zodpovědný za to hrozné číslo obětí covidu, za masakrální dluh, chaos a devastaci našeho hospodářství, zvláště středního živnostnického stavu. Také za rozvrácení politické morálky, důvěry lidí ve státní správu a rozeštvání občanů proti sobě.

5 0
možnosti
MK

https://www.youtube.com/watch?v=r42PMcRt1DY

Očkovací šílenství nebere konce, politici jsou schopni využít i malé dětiRv

3 0
možnosti
Foto

I77v62o 64C16i30l67i16c29h

9. 8. 2021 20:21

Zrovna o tomhle videu bohužel něco vím a mrzí mne, že tvůrci tomu opravdu věří. Ne malý Dominik, ten byl jen zneužitý, ale jeho babička měla po vakcinaci Astrou opakovaně dost velké potíže (např. včera přes 39 horečky), takže tohle o to víc nechápu.

2 1
možnosti
MK

Autore, píšete že je tady dost lidí, kteří odmítali nosit ochranu dýchacích cest a dlabali na všechna možná opatření. A všude možně se scházeli a absolutně nebylo v silách vlády jim v tom zabránit. Na každého takového by totiž musel být nasazen hlídač a to nepřetržitě. Hlídačů by tak muselo být cca 4x tolik, co neukázněných. Tolik lidí na tento účel stát nemá.

Toto vy víte. Já to vím rovněž. A když to víme my dva, mohl to vědět i ten premiér. On tomu nemohl zabránit. Chytrý premiér by se za této situace alespoň snažil přimět tyto jedince k tomu, aby vlastními silami posílili svou imunitu a snažil se tak snížit počet chudáků, kteří se od těchto lidí nakazili. Nejlepší cestou jak toho dosáhnout je přimět tyto lidi ke sportu, obzvláště ve venkovním prostředí. Nebo jim alespoň ve sportu nebránit.

Náš premiér ovšem chytrý nebyl, naopak on byl velmi hloupý a všemi možnými způsoby lidem ve sportování bránil. Kdyby to nedělal, tak by těch obětí nemuselo být 30000, ale třeba jen 20000. Mohl zachránit život dost velké skupiny lidí, ale on to neudělal. Proto má na rukách krev a je potřeba mu to připomínat.

4 2
možnosti
Foto

No tak mu to připomínejte, když bez toho nemůžete být, no. Jemu je to jedno - co by se staral o mrtvé důchodce. Když bude dost dotací pro Agrofert, ať ty důchodce skapó všecky. Z nich nic nemá. Tak se o ně nestará. A taky, proč by měl?

3 2
možnosti
OU
ZZ

Tak očkování funguje - to se už dnes ví, ale takřka polovina lidí má proti němu výhrady.

Navíc nikdo ale neví jak dlouho toto očkování bude účinné.

Lock down funguje taky - ale ten nikdo dodržovat nechce.

Takže nezbývá než čekat s čím příjdou nové mutace, výzkumníci a odpůrci očkování.

:-/

4 0
možnosti
JP

Záleží na tom, jak kdo uvažuje. Člověk s myšlením primitiva si vyjádření o tom, že Babiš je zodpovědný za smrt lidí, kterou způsobil coronavirus, vezme doslova, a hloupě si myslí, že někdo hází ty mrtvé jen na Babiše. On to ale nikdo netvrdí. Člověk, který uvažuje v souvislostech, pochopí, že je tím vyjádřena morální a politická odpovědnost onoho asociála a vzpomene si mimo jiné na nechutné tanečky, kdy velkohubě prezentoval pozitiva jako výhradně svoji zásluhu a při zhoršení situace se schovával za někoho jiného. Přitom vyšlo najevo, že ho nezajímalo nic jiného než jeho vlastní byznys a mediální obraz (připomeňme před volbami na podzim), který ani jeho marketéři nedokázali uhlídat.

17 2
možnosti
Foto

Tak to jsem rád, že jste to nám, primitivům vysvětlil.:-)

1 0
možnosti
OU
Foto

A teď si vezměte, kolik personálu, co se stará o důchodce, se nechce nechat očkovat...

2 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám