Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Veľmi dobrý postreh. V nejakom americkom dokumente o zbraniach ukazovali zbraň, u ktorej jediným výstrelom sa dajú zničiť tanky na rozlohe 1 hektára. V určitej výške nad cieľom "vypadne" z hlavice veľa nezávislých malých striel, z ktorých každá je schopná autonómne zamerať individuálny cieľ - a ten potom zničiť.

V dokumente bola ukážka tejto zbrane - bolo to veľmi pôsobivé.

Amíci majú zbrane schopné preraziť niekoľko metrov betónu a potom vybuchnúť. Keby to dopadlo do stredu vojenskej kolóny, zostal by len obrovský kráter.

Aj vo mne to vzbudzuje dojem, že tá vojna proti islamistom je len akože. Raz sa povie, že to už stálo miliardu (!) dolárov, o dva dni na to, že len 60 miliónov.

V Pakistane a v Afganistane sú schopní zistiť a zamerať jedno auto široko-ďaleko. V Islamskom štáte majú pohromade stovky islamistov - ako na strelnici. A neurobia nič.

1 0
možnosti

Vladimíre, nemějte mi to za zlé, ale při vašich slovech,"Protože se o problematiku moderního vedení války odjakživa dost zajímám...", jsem si vzpomněl na generály X a Y, když kuli pikle v Šíleně smutné princezně.;-)

0 0
možnosti
Foto

Ať si tam žijí jak chtějí.  Kdo jim chce pomoct, nemělo by mu být bráněno.  Moc státu, která nám zkonfiskovala obrovské zdroje, by se do toho plést neměla, neboť pak bude potřeba zkonfiskovat nám daleko víc.

0 0
možnosti

;-DHlavně ať ISIL neplatí daně, já vím.

2 0
možnosti
Foto

Já nevím...na mne to působí, že zatím stále isil dělá to, co má...i když létají třísky...ale třeba se pletu, relevantních informací je totiž opravdu málo...

0 0
možnosti

M96i69l86a18n 95R42a89d37e55k

7. 10. 2014 17:49

ja uz to psal dvakrat na mem blogu ze bombardovani je na h......0.

A poslat tam vojska take. Nemuzeme to vyhrat jelikoz nase a jejich pravidla hry jsou jine. A lide se k ISIS pridavaji. Chalifat allahudik dojde az do  Evropy.

Jen otazku pane Kroupa, proc by se mel starat Obama, tady jsme tak trochu za vodou, nemate dojem ze by se mela starat Evropa i s RUskem, s tim nadhernym Putinem ktery vas od vseho zla ochrani, ale to ne, stale se vola po USA pomoci

0 0
možnosti

Myslíte, že Rusko je nějaká hráz proti Islámu a jednou nám v téhle oblasti pomůže??  Realita je, řekl bych přesně opačná, s největší pravděpodobností to budeme my, kdo bude pomáhat Rusku. Čtěte pozorně - v Rusku není jenom nejvíc neonacistů na světě, mají tam také nejvíc muslimů z evropských zemí (jestli bereme Rusko jako evropskou zemi, když ono samo Evropou pohrdá). Jestli nás leká, že v Německu je přes 4 miliony muslimů a ve Francii snad dokonce přes 6 milionů, tak vězte že na území Ruské federace žije muslimů 14 - 16 milionů! Žádná 3 procenta, 5 procent, nebo 6 procent jako v Evropě, ale rovných 14% (podle některých až 20%) obyvatelstva Ruské federace jsou muslimové. To je násobně víc než v kterékoliv zemi EU. Mimo jiné i proto myslím EU zachovává vízovou politiku, pokud by se totiž zrušila víza pro Rusy, zrušila by se tím i pro oněch skoro 20 milionů ruských muslimů a Rusko by jim jistě v cestě ven nebránilo. 

O tom, že Rusko není hráz proti Islámu, ale velký sklad Islámu svědčí i slova samotného Sergeje Lavrova (ministr zahraničí RF) pronesená v roce 2005 při nějaké příležitosti setkání s arabskými partnery, ta slova zněla: "V Rusku žije 20 milionů muslimů, a proto je naše země do určité míry součástí islámského světa."

1 0
možnosti

Jestli to nebude tím, že ti vousáči tam nestojí i se svojí technikou v jednom houfu jako ovce, ale jsou rozptýleni v terénu.

2 0
možnosti

M59i85l43a73n 86R88a43d64e79k

7. 10. 2014 17:50

to take, neco jako Rusko, to take nebylo dobyto velkou zimou, na tu jsou treba Svedove zvykli, a nemohli s nima, je to jako strilet do houfu komaru.

0 0
možnosti

Trochu infa o Turecku, jeho postojích a Erdoganovi by se vám sakra šiklo. Dělat z Amíků ty, co se schválně netrefují, je fakt trapné. Rv Dnes Vladimíre špaténka - skoro jako bych četla AC24.:-(

3 4
možnosti

Standa Novák - notorik a Šípková, které jsem se smála, že si dává k červenému špek. Oba znalci Turecka. ;-D

0 2
možnosti

Mrazí z toho, jak snadno IS postupuje dál a dál...

4 0
možnosti
Foto

Mluvíte mi z duše. Celý je to takový nějaký divný. Faktem je, že se většinou ti vousáči asi pohybují v městech a vesnicích mezi civilama.......No, nakonec dostanou stejně po tlamě....:-)

0 0
možnosti

Tak snad si to přečte někdo na americkém velitelství....:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám