Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Podle dostupných zdrojů byl Putin surovec, lhář a podrazáku už od mala, škrábal se nahoru nelítostně jako správný asociál, zbavil se spousty odpůrců profesně i doslova a servilně podlézal těm správným lidem. Jeho vlastní ego přerostlo jeho soudnost už dávno a ne jen o kousek, jako to vidíme u Zemana, ale tak, že cítí být povolán jako vševědoucí, všemocný světovládce.

Tito samolibí vůdci nepochopí, proč si svět nepřeje jeho "génia" ani v okamžik své tragické smrti. Počítám, že k tomu dojde stylově, v bunkru, vlastní rukou.

3 0
možnosti
Foto

Když jsem poprvé slyšel přirovnávat Putina k Hitlerovi, zdálo se mi poněkud přitažené za vlasy. S odstupem času mi toto přirovnání připadá výstižné.

Po roce 1918 byli Němci frustrováni z porážky v 1. světové válce. Adolf Hitler sliboval lidem, že tuto porážku odčiní a udělá Německo opět velkým. Proto jeho politiku většina Němců nadšeně podporovala, přestože v zemi nastolil diktaturu.

Po roce 1991 byli Rusové frustrováni z rozpadu Sovětského svazu. Vladimír Putin považuje rozpad SSSR za největší tragedii 20. století. Postupně začal pracovat na tom, aby tuto "porážku" odčinil a udělal Rusko opět velkým. Proto ho dnes tolik Rusů podporuje, přestože v zemi nastolil diktaturu.

Putin dnes zahájil agresi, která je stejně brutální jako byla ta Hitlerova v minulosti. Když jsem slyšel Putinův televizní projev při zahájení invaze, šokovalo mne, s jakým despektem mluví o Ukrajincích a Ukrajině. Žádný ukrajinský národ neexistuje, a proto jejich stát nemá existovat. Toto území bylo vždy součástí Ruska. Obávám se toho, že kdyby ruští diváci viděli v televizi zničená ukrajinská města a mrtvoly v ulicích, většina z nich by nejspíše řekla: "Tak jim třeba nacistům". Toto dnešní ruské skupinové šílenství mne děsí nejvíce.

14 1
možnosti
Foto

Ta paralela mezi Německem a Ruskem je ještě o něco hlubší.

Němci se po roce 1918 poprvé setkali s demokracií v podobě Výmarské republiky. To však bylo období chaosu a hospodářského úpadku. Demokracie si tedy důvěru obyvatelstva zrovna nezískala a mnozí začali hledat silného politika, který by v zemi zavedl pořádek. Našli Adolfa Hitlera.

Rusové se po roce 1991 poprvé setkali s demokracií za prezidenta Jelcina. To však bylo období chaosu a hospodářského úpadku. Demokracie si tedy důvěru obyvatelstva zrovna nezískala a mnozí začali hledat silného politika, který by v zemi zavedl pořádek. Našli Vladimíra Putina.

4 0
možnosti
ST

Zase se tu "ztratily" příspěvky.... Zajímalo by mě jen, kdo je vymazal? Zda autor nebo administrace?

3 0
možnosti
Foto

Administrace. Kdyby autor, tak je tu napsáno, že vymazáno autorem blogu.

4 0
možnosti
PK

Podepisuji v plném rozsahu !

3 0
možnosti
Foto

Narozen 1968? Tak to si třeba masakr v My Lai nemůžete pamatovat. Válka je svinstvo a z lidí dělá zvěř. Ve válce se zabíjí nejvíce z pudu sebezáchovy a někdy i z touhy pomstít zákeřné zabití svých kamarádů ve zbrani. Navrátilci z válečného konfliktu, kteří museli zabíjet nepřátele, mívají po válce vážné psychické problémy a těžko si zvykají na život v míru.

3 7
možnosti
Foto

A opět trolling. Ten blog fakt není o Vietnamu.

8 0
možnosti
Foto

Lidská nenávist má mnoho podob, od nesmyslné, až po celkem vysvětlitelnou a pochopitelnou.

Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786174

Nevím, kdo hájí, čí dokonce zpochybní to, co se děje na Ukrajině. A pokud jsou tací, jaké k tomu mají ,,své" důvody. Od osob. prospěchu, ale třeba i až po ,,jenom" snahu se zviditelnit. Jakkoli. Jistě lze narazit i na takové. Dokonce v oboustranném gardu, že:-/

5 1
možnosti
JK

Můžete prosím přiblížit co si představujete pod tím druhým gardem?

0 0
možnosti
Foto

"Je to země bídy, zmaru, chlastu a velkolepých literárních děl o bídě, zmaru a chlastu. A světu přináší jen výše zmíněné. Bez výjimek"

K.H.Borovský, Obrazy z Rus (1844)

18 0
možnosti
Foto

To by měla být povinná četba ve škole. R^

6 0
možnosti
Foto

Primitivní človíček nepřemýšlí. Jede ve stereotypech starých desítky let a zřejmě na něm studium marxismu-leninismu a vědeckého komunismu nechalo stopy. Už se nikam dál nedostal. Nemá na to. Nechce myslet. Neumí myslet. Má řešení a je mu jedno, jestli je správné nebo chybné. Má řešení a to dává jeho primitivní dušičce klid. Potřebuje ale, aby mu někdo nejprve sdělil jeho názor a on ho pak bude vesele opakovat. Přesně v duchu zásady "nenechte se mást fakty". Někdy se tomu taky říká "je tak blbej, že ani není schopen si uvědomit, jak blbej je".

Proto jim to nedochází a nedojde...

4 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám