Další pravděpodobně unesený Čech, a opět vlastní vinou…

Vše nasvědčuje tomu, že v Libyi došlo k únosu českého občana. Nemá za tím být nikdo menší, než Islámský stát. No, to je mazec…

 

Zasedá kvůli tomu vláda, schází se jakýsi krizový štáb, do daleké země putují nějací údajní emisaři, kteří se mají dopátrat jádra pudla…

Já nevím, asi budu za cynika a hajzla nejhajzlovatějšího, ale nedá mně to…

Proč takový cirkus?

Proč tolik aktivity kvůli člověku, který podle všeho nezodpovědně kašlal na jasná rizika, která byla už před několika měsíci jasně pojmenována? Proč tahat horký kaštan z ohně, když se tam ocitl ničím jiným, než vlastní vinou a dovolím si napsat i hloupostí?! Nebo ho snad někdo nutil, aby ignoroval výzvy našeho ministerstva zahraničí, aby z Libye odjel každý, kdo má rozum a čas to udělat?

Přijde mi to stejné, jako by vláda jednala o pomoci pro člověka, který se po zledovatělé silnici řítí na motorce dvou set kilometrovou rychlostí, bez helmy a v trenýrkách. Pokud je někdo takový borec, že kašle na to, že jen kousek od něho pižlají jacísi mudrcové noži hlavy každému, koho potkají, pak asi není od věci takovému borci poplácat po ramenou, a sdělit mu, že jako fajn, dobrý, jak si kdo ustele, tak si lehne.

Stejnou míru nerozumu, jakou před časem ukázala dvojice českých dívek unesených kdesi v Balúčistánu, předvedl právě i tento podle všeho unesený muž – Čech.

Do Libye, pokud vím, ho nevyslala vláda, byl tam dobrovolně, za svým osobním ziskem, pro který byl ochotný riskovat svůj krk dále i po událostech, které jasně ukazovaly kruté nebezpečí, jaké každému cizinci v tamějších končinách hrozí.

Jeho volba, ale sorry, naše zbytečná starost.

Každý je zodpovědný za svůj život především sám, a když není zodpovědný, je to jen jeho vina a jen jeho věc.

Howgh.

 

 

 

Autor: Vladimír Kroupa | pondělí 9.3.2015 13:00 | karma článku: 36,97 | přečteno: 2253x