Covid-pas je nesmysl, přesto se asi bude konat. Navzdory zdravému rozumu…

Politici celého světa, ty evropské nevyjímaje, vkládají nevratné až nesmyslné naděje do takzvaného covid-pasu. Již dnes se ví, o jak zbytečnou věc se jedná, přesto, jako by nikdo odpovědný nechtěl vidět, že císař je nahý…

.

Zejména země, které jsou přímo závislé na turistickém ruchu, spoléhají na zavedení covid- pasu, jako na ono pověstné světlo na konci tunelu. Co na tom, že mnoho odborníků namítá, o jak nesmyslnou, zbytečnou a drahou věc se jedná?

Jak totiž ukazují poslední studie všech možných vakcionologů a co já vím jakých všech odborníků, i lidé, kteří si projdou očkováním proti covidu, i lidé, kteří by měli získat jistou dávku imunity vůči této chorobě takzvaně přirozenou cestou, tedy lidé, co covid prodělali, všichni tito se mohou stát jeho roznašeči úplně stejně, jako lidé, kteří očkovaní nebyli, a kteří neměli ani tu „čest“ se s tou potvorou osobně poprat.

Všichni tito se mohou stát totiž také hostiteli toho viru, mohou ho dál vykašlávat, roznášet, jediný rozdíl mezi těmi očkovanými, respektive promořenými, a těmi, kdo zatím nic takového o sobě říci nemohou, je ten, že ti očkovaní a promoření mohou virus roznášet ještě nenápadněji než lidé z druhé strany spektra. Ti druzí budou nejspíše v určité fázi nemoci vykazovat jisté markantní příznaky nemoci, kdežto ti prví se budou na první pohled jevit naprosto v pořádku.

A ti budou mít dokonce nějaké covid-pasy, které budou doslova lhát, že jsou tito lidé svému okolí méně nebezpeční než ti druzí.

Očkovaní a promoření budou mít jen tu výhodu, že i když sice mohou covid klidně znovu „nakoupit“, nejspíše je tento nedostane na JIP.

Ve světle těchto skutečností opravdu nechápu, k čemu budou ony covid-pasy dobré, vždyť jejich držitelé budou stejní potenciální roznašeči nákazy jako každý jiný, jen budou lépe „maskovaní“.

No, to bude tedy výhra…

Přesto všechno se do utopické myšlenky zavedení covid-pasu již dnes nalévají z pohledu normálního smrtelníka neskutečné peníze, již dnes se zaobíráním touto utopickou myšlenkou blokuje mnoho energie, umu a síly lidí, kteří by mohli pracovat na něčem mnohem užitečnějším, než je budování vzdušných zámků.

Celá myšlenka covid-pasu je pouhým vlhkým snem již před covidem zadlužených států, jako je například Řecko, které si namlouvají, že díky zavedení tohoto nesmyslu vše zlé rázem skončí, jejich hotely a pláže se budou moci bez rizika znovu naplnit dovolenkáři.

Tak jednoduché to ale (bohužel…) nebude.

I já bych chtěl cestovat a žít stejně, jako před dvěma roky, obávám se ale, že se na to bude muset najít jiný recept, než je myšlenka covid-pasu.

Schválně nechávám stranou ten aspekt covid-pasu, že bude tento v podstatě diskriminovat všechny, kteří se z nějakého důvodu očkovat nemohou, nebo nechtějí. To je sice také důležité, ale z mého pohledu jsou tyto otázky naprosto bezpředmětné, protože celý covid-pas je nesmysl z důvodu jeho absolutní nefunkčnosti stran ochrany lidstva před nákazou.

Přijde mi tedy zbytečné řešit koho to bude, nebo nebude diskriminovat, když už v základě jde o falešnou lež, že nahý císař má na sobě brokátové roucho…

Ani se nedivím, že veřejnost, která chápe tyto důvody, veřejnost, která sama sebe odmítá obelhávat nesmysly, toho začíná mít krutopřísně dost.

Nejsou totiž nebezpečné jen zákazy a nařízení, které jsou mnohdy nesmyslné, ale stejně nebezpečné jsou plánovaná uvolnění, která jsou nesmyslná úplně stejně, protože úplně stejně vycházejí z vylhaných důvodů.

Covid-pas nedává lidem naději, když se nad ním totiž lidé rozumně zamyslí, nad všemi souvislostmi, nad naivitou a schopností odpovědných politiků sebeobelhávat se, tak jim naopak naději bere.

.

 

Autor: Vladimír Kroupa | úterý 9.3.2021 12:58 | karma článku: 26,03 | přečteno: 839x