Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Foto

Tou drahotou jsem měl na mysli veškeré prostředky, které budou muset být vynaložené na vedení agendy kolem toho, platy lidí, kteří se tím budou muset zaobírat, peníze potřebné na počítačovou technologii s tím spjatou atd.

0 0
možnosti
Foto

Dopouštíte se kategorických závěrů a obávám se, že zcela jednostranných.

Správně píšete, že každý ví, co takový covid-pas znamená a virulentnost očkovaných a dříve nemocných je také známa.

Jenže ten pohled z druhé strany říká, že takový doklad potvrzuje imunitu jeho nositele v době platnosti. Co kdybyste to vnímal jako obdobu potvrzení o bezinfekčnosti dítěte na tábor?

Pokud se nějaká oblast rozhodne vpouštět pouze držitele dokladu, kde v tom vidíte, že si něco nalhávají?

Já takový doklad vnímám jako diskriminační za situace, kdy nemohou být očkováni všichni, kteří chtějí. Až bude obecný dostatek očkovací látky, pak v tomto pasu nevidím problém. Když se pak někdo rozhodně nepřijmout očkování, rozhoduje se s plným vědomím možné nedostupnosti některých míst.

3 0
možnosti
Foto

Hmm, Váš názor beru. Teď jde jen o to, aby ti očkovaní lidé měli skutečně po dobu "platnosti" toho pasu schopnost nemnožit vir ve svých útrobách aniž by se jich osobně dotkl, a aniž by ho mohli šířit dál.R^

0 0
možnosti
Foto

Green pas. V Izraeli. A tam funguje;-)

0 0
možnosti
PK

Ano tam funguje, protože důkazy pro očkované osoby jsou tam plánovány jako pouhý přechodný jev, který se zavedením stádové imunity, kdy zůstane maximálně několik procent neočkovaných, již nebude mít žádný význam.

Takže zelený pas? No WHO zatím není příliš happy,mimo jiné proto, že vůbec není jasné, jak dlouho potrvá imunizace aktuálně dostupnými vakcínami. Tož se necháme překvapit, komu to bude vyhovovat... bo nic jiného asi nelze dělat..Ursula to za nás jistě vyřeší

1 0
možnosti
Foto

Vladimíre, Vy se fakt hodně bojíte....

3 0
možnosti
Foto

Ty o koze - já o voze...

1 0
možnosti
AM

No nevím nevím, ta studie, kterou Omar Šerý bere jako důkaz, nejde otevřít, je to jenom obrázek první stránky, a v diskusi pod tím jeden z uživatelů říká, že o očkovaných v ní není ani slovo.

Navíc i jiní včetně Jana Čukíka upozorňují na to, co jsem zmiňoval -- Izraelci potvrzují, že očkovaní nákazu dál nešíří.

Je tam navíc i odkaz na stránky Pfizeru, kteří také tvrdí, že očkovaní nákazu neroznáší......

Šerý asi prostě buď lže, nebo to nečetl.

0 0
možnosti
AM

Pardon, to mělo být níž v diskusi.

0 0
možnosti
VB

Německo ani Rakousko nerozdělí právně občany na očkované (s výhodami) a neočkované (s nevýhodami), takže k nim se budu chtít podívat, do Etiopie bych nejela. Ovšem veškeré české populaci může hrozit podezření, zda se u nás neočkovalo ruským či čínským produktem - zda by západní země náš pas vůbec akceptovaly.

0 0
možnosti
VB

V Izraeli se prostě část občanů očkovat nechce, počkají si, až se vymění vládní činitelé. Nebo emigrují. Bez určité míry svobody se nedá dýchat.

1 0
možnosti
AM

Už je vidím, jak emigrují z Izraele kvůli očkování...

0 0
možnosti
VB

Osobně věřím, že západní právníci svedou s hloupějšími či naopak vychytralými politiky boj, němečtí i rakouští se na to chystají: očkování je dobrovolné, navíc pro většinu občanů nedostupné, ale i tak budou existovat jedinci, pro něž jsou vakcíny medicínsky kontraindikovatelné (jsou např. alergičtí na některou složku vakcín, riskovali by život ohrožující anafylaxi). Izrael není členským státem Rady Evropy, ale my ano, takže ČR podléhá evropské úmluvě o lidských právech, precedentním stanoviskům či rozhodnutím štrasburského soudu: nelze dělit základní práva (např. na volný pohyb po EU či na vstup do určitého veřejně jinak přístupného podniku) jinak mezi očkované a jinak (upření některých základ. práv) mezi neočkované (byť by se to dalo řešit testem). Navíc stále nevíme jistě, zda a jak dlouho vakcína funguje, zda se ujala u konkrétní osoby (nikdy nechrání každého očkovaného), zda očkovaný nepřenáší nákazu na jiné osoby (ač jemu by třeba už neuškodila). A navíc tu máme mutace: byznysově zainteresované subjekty vás vzápětí začnou lákat na zcela jinou vakcínu, upravenou na některou mutaci - opět ale bude nejistota, zda deklarovaná účinnost není jen propagace výrobku.

0 0
možnosti
Foto

... s tím vším se počítá, cestovat by se mohlo na základě covid-pasu, nebo negativního testu, nikdo nebude nucen ani znevýhodňován, neříkám, že sse o to mnohde nesnaží, jeden nemůže sledovat všechno :-)a to, koho lékaři naočkují, je v jejich kompetenci, to oni by měli rozhodovat o tom, pro koho je vakcína vhodná, a pro koho ne, nakonec všichni přísahali, ne - a to vše je nyní také v jednání. Kroupa už jen zase straší. :-/Rv

0 0
možnosti