Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Protože si myslím, že znám odpověď běžných Francouzů, Němců, Angličanů, Belgičanů, Nizozemců, Švédů a Norů...."

Já poslední dobou dost často lítám služebně do Británie. Když se bavím s tamními kolegy, stěžujou si na různý věci, od mizernýho zdravotnictví až po drahý bydlení, ale na muslimy nebo kriminalitu nikdy řeč nepřišla. Tohle je teda fakt nepálí. Taky mám kamarádku v Berlíně. Bydlí s rodinou v Kreuzbergu v činžáku s partajema z Turecka apod. a nikdy neměla problém. Vzájemně si chodí půjčovat cukr nebo mouku, když někdo doma nemá. Nedávno jsem byl u známého ve Švédsku ve Stockholmu a přímo jsem se zeptal, že prý u nich islámští přistěhovalci decimujou jakási předměstí. Mávl rukou jako že to nestojí za řeč a říkal, že mnohem větší problémy jsou s rumunskýma cikánskýma gangama, který obhospodařujou od profesionální žebroty až po drogy. Takže když chce jeden někde najít skutečnýho experta na muslimské přistěhovalectví, musí se obrátit v Čechách na Kroupu, Konvičku nebo madam Volfovou. A teď prosím ty mínusy :-)

2 3
možnosti
MP

R^ jednoznacne - nejvice Expertu na Koran, Islam a "problemy" s imigranty-muslimy jsou v CR :-)

1 2
možnosti
SB

Pane Polický, dole píšete něco o průzkumu.

Jestliže se někde v Německu udělá průzkum, zda tam lidé poslouchají raději Johannese Brahmse, nebo Franze Schuberta, tak výsledkům budu věřit, protože nebudu vidět žádnou tendenčnost v tomto směru.

Ale rozhodně nevěřím jakýmkoli průzkumům veřejného mínění ve věci otázek, u kterých v posledních letech vidím jasnou tendenčnost.

A tu tendenčnost vidím nyní ve vztahu k muslimům snad ještě více, než byla komunistická tendenčnost před listopadem 1989. Komunisté alespoň připouštěli, že tady jsou chyby. Sice závěr byl ten, že nakonec je strana vítězně napraví, ale už to, že se připouštělo, že je co napravovat, znamenalo, že tendenčnost nebyla stoprocentní. Ale například ve Švédsku je zakázáno o tom problému dokonce i jen mluvit.

Komunisté nikdy nezakazovali o chybách mluvit. Pouze člověk musel dojít k prorežimnímu závěru, ale ta omáčka mohle být někdy dost kritická.

1 2
možnosti
Foto

Ano takže průzkumy nemáte, pokud by byly tak jim nevěříte-no hlavně, že máte z čeho vycházet-fakta to ale nejsou

0 0
možnosti
JO

Když čtu diskuzi pod německými články, tak je celkem jasné, co by odpověděli. Nikdo si nedovedl představit, co v budoucnu Německo čeká. V celém Německu narůstá vůči imigrantům nespokojenost. Incidenty s Muslimy jsou tam denně. My se to u nás ze zpráv nedozvíme. Ne všechny weby na netu sdílejí vládní propagandu. 

Jen doufám, že u nás to tak daleko nedojde. Máme štěstí, máme jich tu málo a varování z okolních států je jasné.

Kdyby to někoho zajímalo (je tam i záložka multikulti):

http://www.netzplanet.net/

4 0
možnosti
MP

http://www.netzplanet.net/ Rv

- velice objektivni a duveryhodny zdroj 8-o bez "impressum" procpak nechteji aby se vedelo, kdo zatim stoji??

0 1
možnosti
TB

No nebudu tvrdit že myslím či vím jak by odpověděli Francouzi, Němci či Angličané. Nevím to. Ale vím jak odpovídají Nizozemci. Jezdím tam zcela pravidelně a tak s kolegy z Amsterdamu občas řešíme i mimopracovní věci. A tak došlo i na muslimy. A jejich postoj byl zajímavý:

1) Jednoznačně byli hrdí na svůj integrační systém a jak Holandsko zvládá integrovat přistěhovalce. Doslova řekli, že by se mnoho států od nich mělo přiučit.

2) Jsou si ale vědomí, že někteří integrovat prostě nejdou, protože prostě nechtějí.

3) Velmi nám záviděli, že  je u nás tak málo muslimů a tudíž malé problémy s integrací lidí odlišného náboženství,

Takže vidí problém, kdyby si mohli vybrat, tak by raději žili bez tohoto problému ale jsou hrdí na to, že ten problém jakžtakž zvládají, byť vědí že i to má své limity.

1 0
možnosti
LR

Akorát jim tam občas zavraždí muslimové nějakého politika, akorát ti integrovaní se ideologie potlačující lidská práva nevzdali, že...

2 0
možnosti
Foto

Nemám proto netvrdím kolik jich pracuje či nikoliv.

Osočovat, ale něnějakou skupinu z toho, že zneužívá dávky bez patřičných podkladů je nesmysl.

0 0
možnosti
Foto

Patřilo na pana ireina

0 0
možnosti
Foto

Většina by chtěla raději ty imigranty a výkon ekonomiky než být bez nich a ekonomicky zkolabovat. je spousta prací, které tam dělají právě jen ti imigranti.

Zajímavé by bylo se jich zeptat i na přítomnost čechů-například v pohraničních oblastech s ČR.

A značná část-možná naprostá většina by chtěla zachovat svobodu včetně svobody vyznání a migrace.

Zajímavé by rovněž bylo zeptat se v bývalých afrických koloniích zda by raději nebyli v historii svobodni a nezachovali si přírodní bohatství, které jim Evropani vydrancovali

1 10
možnosti
Foto

Vás musel někdo vymyslet. Pehe, Kocáb, Šabatová, nebo ještě možná Havel;-D

8 2
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám