Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autore, už to píše pan Kolář. To, že jmenovaná cestovala až do Žďáru z Ostravy je naopak přesně to, co svědčí pro její nemoc. Pokud by chtěla jen tak někoho zabít, tak si vybere školu vedle svého domu.

Nikdo zdravý si neumí představit, co se děje v mozku schizofrenika /doporučuji shlédnout výborný film Čistá duše, kde - pokud jej vidíte poprvé, je velmi dobře zpodobněn mechanismu vývoje nemoci i představy nemocného. 

Je téměř jisté, že ona paní již nikdy nebude zcela volná, dva pokusy o zabití / z toho jeden úspěšný /, ji nejspíše eliminuje navždy z volného pohybu. 

Jak jsem psal již mnohokrát, nejde o systémovou chybu, je to tragédie, které nebylo možné zabránit /úplně stejné, jako když Vás na přechodu přejede opilý či zdrogovaný řidič/. Prevence je jistě možná - detence těžce agresivních jedinců, - nicméně ona šedá zóna méně postižených zůstává a držet je všechny pod zámkem nejde.

Pěkný den.

3 0
možnosti
Foto

Čistou duši jsem viděla předevčírem. Fakt jsem čuměla,výborný film a výborný Russel Crow.R^

0 0
možnosti
OK

Nepříčetná, tedy pod vlivem duševního onemocnění. Duševní nemoc vás nemusí zbavit schopnosti cestovat, ale zato vás může "obohatit" řadou bludných představ, halucinací, přesvědčení apod.

Bude moc fajn, když u takového rozlišení zůstaneme. Protože vy i já můžeme klidně onemocnět vážnou duševní chorobou, která může způsobit naši potenciální nebezpečnost. Bohužel, i to je život.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám