Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Nejsem zrovna velkým příznivcem pana JUDr. Sobotky, socdemáky jsem nikdy nevolil (vyjma jednotlivců v komunálních volbách kroužkováním napříč stranami - i v jejich straně je pár lidí, kterých si cením).

Ovšem poslední dobou mne pan Sobotka překvapuje. Jak zvládnutím pokusu o vnitrostranický puč, tak i racionálním věcným přístupem k řadě politických problémů v rámci koaličního jednání... a konečně i střízlivým přístupem ke konfliktu EU s RF pod záminkou ukrajinské vzpoury proti vzpouře.

Začínám i pochybovat, zda mezi ty oranžgutány vůbec patří.

2 0
možnosti
JL

Souhlas - premiér nese odpovědnost za budoucnost země a 10 milionů jejích obyvatel, novináři si mohou psát, co chtějí o zbabělosti, ale oni žádnou odpovědnost nemají - mezi těmito dvěma jedinci je nebetyčný rozdíl. Po zkušenostech se SSSR a Ruskem by měl každý politik dlouze zvažovat, zda se chce zemička jménem Česko pouštět do další velké války s tímto obrem. Když Hitler zabíral v roce 1939 zbytek českých zemí, byli jsme opuštěni spojenci i Slováky, kteří spěchali do německé náruče. Na náš osud by si nikdo nevsadil pětník, ale naštěstí vyhrál Západ a vrátil nám víc, než jsme měli - kývl na odsun sudetských Němců. Jak by dopadla válka NATO-Rusko, nemůže dnes nikdo tušit a hrnout se do ní je pěkná blbost.

2 0
možnosti
JC

Slováci tehdy museli. Jinak by propadli Maďarům a ti by si to s nimi krvavě vyřídili za rok 1918.

0 0
možnosti
RH

Sobotka se neměl vyjadřovat k něčemu, co ještě nebylo ani navrhnuto v konkrétní podobě..

2 4
možnosti
Foto

Já to pochopil tak, že se po něm chtělo, aby vyjádřil předběžný souhlas s plánem dalších sankcí.

4 0
možnosti
MD

At maji ci nemaji, at jsou podstatne ci ne, sankce samotne. Souhlasit s necim presne neformulovanym muze jen pitomec. Kdyz se smejeme hloupym, ze podepisuji smlouvy, kde vse podstatne je psano mikrotextem, ktery nikdy necetli, proc premier by mel souhlasit s neviditelnym textem. Samozrejme karma.

10 0
možnosti
RH

Odmítat něco ještě před konkrétní formulací může taktéž jen pitomec. Sobotka stáhl kalhoty kilometr před brodem..

3 5
možnosti
Foto

Myslím, že máte pravdu. Kdo z nás by byl ochotný podepsat bianco šek? Jenom naiva. Takže až bude návrh, můžeme se o něm bavit, co ano a co ne. Podle mne Sobotka neřekl nic jiného. Sankce bude asi nutné přitvrdit, tomu rozumím, jinak nebude Putin dotlačený k vážnému jednání. Ale o podobě nerozhoduje žádný Brusel, ale 28 členských vlád, tedy i ta naše. Takže proč jakákoliv hysterie zprava či jásot zleva. Počkejme na podobu sankcí a stanovisko naší vlády. Pak můžeme kritizovat či jásat.

4 1
možnosti
ND

Hahahaha, jakou troufalost?  Nazvala bych to jinak, ale postačí, když sem dám koment na vá článek ve formě odkazu. http://vild.bigbloger.lidovky.cz/c/424527/Ma-nas-za-hlupaky.html

0 0
možnosti
Foto

V podstatě souhlas. Sankce jsou vrcholná demence, kterou jenom dlouhodobě poškodíme evropské hospodářství. Což je v dnešní době tuplem hazard.

10 1
možnosti
ZB

Další varianty:a/jen tiše přihlížet a nedělat nic b/ vojenské řešení...máte ještě jiné varianty? Sankce jsou jediné možné řešení, poškodí samozřejmě obě dvě strany.Čas klidu a vzájemné důvěry,tolik potřebné pro obchod bohužel asi v Evropě nadlouho skončil:-/

3 4
možnosti
ZB

Německá ekonomika je závislá na vývozu aut...;-)Promiňte,ale dál už jsem to nečetl....

1 1
možnosti
DA

No jistě. A zejména do Ruska! "...až jim Putin po nově připravovaných sankcích vzkáže, že si své Audiny a Bavoráky mohou vetknout za klobouk", tak se celá německá ekonomika zhroutí a HDP spadne pod úroveň Somálska.

3 1
možnosti
MP

I když jsem viděl nedávno v televizi, jak Sobotka poprvé v životě držel v ruce lopatu a když si vzpomenu, že zadlužil stát téměř o bilion korun, za což by měl sedět na doživotí, nebo by mu měl být zabaven veškerý majetek, přesto si vážím každého politika, který není řitolezec a má odvahu jít proti proudu.!!!!!!

1 0
možnosti
ZB

Sobotka je první hrdina,který zadlužil stát o bilion korun...;-)Sobotka se nezměnil,je to stejný slaboch, jen před volbami kalí vodu.Voliči mu utíkají ke komunistům,tak se musí snažit.

2 3
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám