Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pane Kroupa, problémem dnešních diskuzí či uvažování je ideologie. Lidé přicházejí se svým poznáním o skutečnostech, a pokud se ty poznatky liší od medii či hlasitých odborníků, jsou označkovány. Vy značkujete: "Konspirační fantasmagorie".

Ale k faktům Vašim nebo oponujícím: V jakém jsme stavu? Vir nového kovidu dnes ještě nepotkal každého občana? Nebo nepotkal jej v tak výrazném počtu? Z jaké pozice jsou řízeny státy celého světa, co předpokládáme že probíhá, proběhlo a proběhne?

0 0
možnosti
Foto

Žádný čas jsme na jaře nezískali. Jen se všechno posunulo. Až budeme sčítat mrtvé a náklady a výnosy, budeme na tom nakonec podobně jako Švédsko, jen nás to každého bude stát 50.000,- Kč.

0 0
možnosti
Foto

Mám jeden aktualizovaný text na Tučňákovu písničku: Říkal jeden maďar, já měl jsem v noci sen, jak pod ANO divizí, hanbou měkne zem. Kmen Covidů je důvtipný svůj byznys dobře zná však Bába neposlouchá ta slova varovná. Dobrý, ne? - - - Primula, prý že za dva týdny bude ofiko 2000 nakažených denně. Což bude už příští týden každý den - takže Primáš asi předpokládá, že se za těch 14 dnů asi přestane testovat kdejaký obejda co by to chtěl a budou testovat jen nově naskladněné do nemocnic.... Anebo taky ne. Pokud totiž nepřijde do 14 dnů či 3 týdnů razantní vzestup počtu těžkých průběhů (hospitalizace na přístrojích), pak by se celá ta šaráda mohla zrušit a přistoupit k tomu jako ke chřipce - tj. ať to lidi vyleží doma a nikam nelezou + spolu s nošením hader přes ksicht bysme celý to stresování mohli mít za sebou. Otázka je, jestli se Bába nevysype, když ty hospitalizace nastanou a v týdnu po volbách bude každý den 10 či 20 covidích úmrtí (což lze tak nějak reálně očekávat, protože ono se to do nemocnic rozšíří poměrně snadno a při průměrném počtu zemřelých cca 300+ denně holt pár lidí s Covidem zemře). Dost mne děsí, že vyloučil další shutdown. To abychom se už začali chystat. Do voleb to nedá (čeká 40% vítězství), ale pak to od něj promptně čekám jako že se Andrejko jmenuje.

0 0
možnosti
PC

Pane Kroupo, jestli je pro Vás autoritou Prymula (i jiní, kteříjsou ve střetu zájmů), doporucuji Vám přečíst si něco o tomto pánovi, jeho minulosti i jeho současném působení.

2 0
možnosti
Foto

Kde přesně v mém blogu píšu o panu Prymulovi...?

0 0
možnosti
MK

Nemyslím si, že opatření něco vyřeší. Od začátku si myslím, že švédská cesta je mnohem přirozenější a účinnější. Koneckonců, tapetoval jsem tímto názorem většinu diskusí.

Ve Švédsku (které má podobný počet obyvatel jako Česko) epidemie kulminovala v červnu. Tehdy měli až 1800 nových případů denně. Pak nastal pokles a dnes se počty nově nakažených drží pod dvěma sty. Mají to za sebou a mohou v klidu žít. A to i bez zběsilého zadlužování se.

A pokud by snad někdo chtěl argumentovat počtem obětí, pak je třeba si uvědomit, že ten vir se chová dost rasisticky. Nám Středoevropanům moc neubližuje, ale brutálně kosí Jižany a zejména Araby. Ve Švédsku byly oběti především v etniku, které my u nás vůbec nemáme a pak vdomovech seniorů, kde toto etnikum tvoří hlavní pracovní sílu. U nás by při stejné strategii bylo obětí mnohem méně.

1 0
možnosti
KK

Počet zemřelých, Česko 447, Švédsko 5843. To je tak obrovskej rozdíl, myslím, že to nelze všechno svést na etnikum a domovy seniorů.

Navíc nevím, kde berete jistotu, že to mají ve Švédsku za sebou.

2 0
možnosti
Foto

J69a82n 47A30n85d36r71l23e

10. 9. 2020 15:30

pravdu máte, no :-(

0 0
možnosti
Foto

J37o93s39e78f 52B95á77r95t27a

10. 9. 2020 14:16

Celý problém je v tom, že se z nákazy stalo politikum.

7 0
možnosti
MJ

Celou absurditu dění velmi dobře ukazuje citovaný výrok epidemiologa Maďara, který jinými slovy vlastně říká: Preventivní zásah do života společnosti se dělá proto, aby nemuselo dojít k zásahům do života společnosti. To je přece úžasná myšlenka!

2 0
možnosti
Foto

Ne, výrok epidemiologa Maďara říká, že preventivní zásah v malém rozsahu do života společnosti v dostatečném předstihu eliminuje nutnost mnohem radikálnějšího zásahu v čase pět minut po dvanácté...

2 1
možnosti
Foto

Promrhali jsme to plněním nesmyslných opatřeních a víře ve všespásnou roušku a odbornou fundovanost těch co vládnou. Postupně vychází najevo, že vše je docela jinak, než tvrdí.

Například před několika lety byla provedena důkladná klinická studie o vhodnosti používání látkových roušek.

https://www.kurzy.cz/zpravy/nazory/A-P-T-41819-PR-1418230/

Závěr je jasný: Látkové roušky v ničem nepomáhají.

4 2
možnosti
JA

J68a75n 26A69b77r88t

10. 9. 2020 13:40

Ideálem je mít 10.000.000 nositelů viru. Z hlediska statistické pravděpodobnosti bude drtivá bvětšina bez komplikací a příznaků. Pak bude konečně pokoj a "elity" si budou na dojení obyvatelstva najít něco jiného. Naše vláda to vše dělá jen pro nepředstavitelně obří zisky činských firem.

1 0
možnosti
Foto

A vlády jiných zemí to dělají proč...?

3 1
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3082x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám