Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Jen si to tu značkuji, vrátím se...

1 0
možnosti
BB

Pane Vladimíre, citlivě a přitom věcně napsáno, bez zbytečného patosu, člověka to donutí k zamyšlení, jak je život křehký ...

3 0
možnosti
PP

;-D bez zbytečného patosu?

1 0
možnosti
KB

K18a20r34e52l 81B21o68č34e28k

12. 3. 2014 16:05

Mno...já vlastně nevím, co si o tom mám myslet. Jistě, někdo namítne:  A není to jedno? Asi ano. Nějak nevím, proč je ten flegmatický pán vlastně anděl. Také na mne působí trošku rušivě nadužívání přivlastňovacích zájmen, většina to dělá jako nešvar přejatý z angličtiny, z toho Mistra ale nepodezírám. Když jsou dva lidi a jeden řekne Dej mi ruku, tak není třeba říkat tvou. Když je jeden anděl a spadne mu něco k nohám a zvedá to, netřeba říkat svých nohou. Opakování věty však nevadí. Alespoň teda mě.

Když to tom dumám, celkově to na mě působí jako melancholická reklama na whiskey. Víc bych se rád dozvěděl o Sáře...jo já vím, jsem nespokojený. A není to jedno?

1 0
možnosti
Foto

Opakování věty je samozřejmě úmysl, berete to jako mou licenci...;-)

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
SK

Vladimíre, jsme v Zaujálech! [>-]R^

3 0
možnosti
Foto

…a není to jedno…?

4 0
možnosti
PP

P47e24t65r 25P43e97t22r14o89v

12. 3. 2014 10:58

Zkusím to věcně, pane Kroupo. Těžkopádně popisujete zničeného jedince, který o vše přišel a nemá pro co žít. Přesto si na začátku textu "...užíval poslední hřejivé paprsky toho dne." V jeho rozpoložení je jakékoli užívání těžko představitelné. " ... doprovázelo ho jen pár trucků, ..." Zkuste jít po silnici, po níž se občas kolem vás řítí tyhle monstra. Jedná se skutečně o doprovod? "Silnice se táhla před ním až někam do nekonečna, někam, kam asi nikdy nedojde." vs. "Co nejdál po cestě, co končí tam, kam asi nikdy nedojde." Že tam nedojde stačí říci jednou, čtenář si to v takto krátkém textu zapamatuje, netřeba to připomínat ob odstavec. Táhne se do nekonečna x končí tam, kam ... Tak končí nebo nekončí? "... vyskočila vzpomínka na slova jednoho doktora" a "... zprávu, kterou mu před časem jeden doktor sdělil." Totéž co cesta, znovu nesmyslné zdvojení. Aby vámi nesmyslně věčně pokládaná otázka neztratila na síle, pak by stačilo ji položit jednou. Nadužívání přivlastňovacích zájmen je vaší doménou, ale je vskutku rušivé.

Dalo by se pokračovat, ale asi to stejně nemá cenu.

5 0
možnosti
SK

Skutečně? Tak to si budu muset přečíst.

4 0
možnosti
Foto

Mě text přiměl k velkému zamyšlení. Kdo jsou to vlastně andělé? Proč umírají mladí? Já si vždycky myslel, že andělé jsou nadpozemské bytosti a jako takové tedy nemohou umírat. Navíc jsou prý bezpohlavní. Díky Hůhlu jsem však zjistil, že andělé žijí i mezi námi a mají své starosti. Cituji:

Pozemští andělé se často pokoušejí svoji citlivost a bolest z toho, že jsou jiní, stejně jako strach ze svého poslání, různým způsobem otupovat. Utíkají se k jídlu, drogám, alkoholu, cigaretám nebo vztahům a nebo ke všemu najednou.

Takže autorovi děkuji za osvětu, která mě problematikou andělů dohnala k tomu, zabývat se jí blíže. Navíc charakteristiku anděla trefil zcela přesně.

0 0
možnosti
SK

Andělé jsou skvělí až suproví a zabývat se jimi má určitě velkou cenu, mým oblíbencem je jednoznačně Metatron! R^

1 0
možnosti
FF

Člověče, Vladimíre, neměl byste tak čučet na ty reklamy, Jack Daniels tam působí moc rušivě...a ne, že mi tu někdo napíše, že je to jedno;-)

1 0
možnosti
Foto

Správně...lepší by byl Jim Beam, aby při čtení člověk nemyslel na invazi, která se nestala :))

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, jestli se ve mě mělo rozlít dojetí nebo zoufalství? To opakování motivu tomu dalo na podpáteř. Ale řekněme si to na rovinu....a není to jedno?;-D

1 0
možnosti
PP

Co furt máte s těmi anděly? 8-o

Ročně jsou to alespoň dva blogy s podobným nadpisem ....

3 0
možnosti
SK

Andělů není nikdy dost, zvláště těch hodných až milých!

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám