Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježíšmarjá Vladimíre, hlavně nikde nečmárat! Za to se sedí. Krást můžete dle libosti. Za to celkem nic. A s dovolením: na ten špek neskočím, ale dám si ho večer k dvojce červeného:-)). Palec nahoru! p.s.jo, jo dršťková by bodla.

1 0
možnosti
PR

jj, není nad kus špeku k takovému 

Château Lafite Rothschild, 1er Cru Classé, 2010 ;-D

3 0
možnosti
Foto

Zaujaly mne ty vaše dršťky, Vladimíre. Ty jsem si vždycky šetřil pro výchozí surovinu oblíbené pokocovinové polévky, zatímco pro všelijaké huby jsem držel striktně tvar držka. A hle! Zalistoval jsem vybranými čísly časopisu Naše řeč a etymologickým slovníkem a je to tak, že oba tvary se dají volně zaměňovat. Ze staročeského drščka nejistého původu se stává postupem času drštka i dršťka, z nich pak fonetická forma drška, kterou vytlačuje držka.

A protože znám vaši věčnou slabost, navrhuji, abyste si cvičně vytvořil kompletní řadu přechodníků od slovesa dršťkovati.

4 0
možnosti
PP

P53e75t22r 40P35e94t18r47o65v

6. 10. 2014 13:31

Tak to Vladimira dlouho neuvidíme. Při vypracovávání vámi zadané úlohy si tutově ublíží.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám