Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J88a94r84a 65R39a21n89k

28. 3. 2014 5:56

Ono skutecne nema smysl Vam neco vysvetlovat, proste to tak Kroupa napsal a je to pravda. Mozna, ze by neskodilo, kdybyste se naucil anglicky a zjistl si, jak to s medical care ve Statech je a jaky cil ma Obama, nu a zatim si piste dalsi nesmyslyRv

0 0
možnosti
Foto

Pan Kroupa napsal svůj názor který hodnotím karmou. Není to tak dlouho co jsme se vyhrabali z ruského zádku a teď hurá, ještě řádně neočištěni lezeme do toho amerického.

Obojí je špatně, proč nemůžeme být hrdý národ který má svůj názor a nemusí čekat až mu ho některá velmoc schválí.

 Mám hodně přátel v sousedním Rakousku, tam je mentalita úplně jiná, nikam se neženou s ukvapeným rozhodnutím a co se okolní politiky týče, je pro ně důležité, aby neuváženým prohlášením neohrozili jejich hospodářství závislé na trhu jak na západ, tak na východ.

0 0
možnosti
PD

Nejde tady náhodou o dokument SICKO (M. Moore)?

Celá ta záležitost zdravotnictví má několik zdánlivě oddělených částí:

1) Možnost uzavření pojistky: V USA je uzavírání pojistky bitva, kdy se pojišťovna snaží vás "přechcat", najít nějakou pre-existing condition, na základě které vám bude moci odmítnout později proplácení zdravotní péče. U nás vás pojišťovna odmítnout, pokud vím, nesmí, a to, že holt někteří lidé mají pre-existing condition se bere jako osud, nikoliv jako důvod, aby vám ještě víc ztrpčovali život.

2) Péče v případě život ohrožujících stavů: U nás, když krvácíte, máte zlomenou nohu, nastanou komplikace při porodu atd., tak se o vás nemocnice prostě musí postarat v maximální možné míře (rvou do vás krevní konzervy, řežou vám břichou, dávají dlahy), a nikdo po vás žádné peníze nechce. Dokument SICKO uvádí případ, kdy dítě dostalo vysoké horečky (nad 40), ale když ji matka přivezla do nejbližší nemocnice, ta jí řekla "Sorry, vaše pojišťovna nemá s naší nemocnicí sjednanou smlouvu, musíte na opačný konec města" - a dcera mezitím umřela. Tohle je docela "sick".

3) Péče o pacienty s problémy, které nejsou život ohrožující, ale mají vliv na kvalitu života. Dokument uvádí případ muže, který neměl pojistku a na cirkulárce si uřízl dva prsty - prostředník a prsteník. V nemocnici mu řekli, že přišití prsteníku stojí 12.000 dolarů, přišití prostředníku stojí 60.000 dolarů. I pokud odhlédnu od otázky, proč sousední prst (který není palec) stojí 5x tolik, když má stejný počet kloubů, kostí atd., tak mi připadá, že ty cifry jsou nesmyslně vysoké; dokument uvádí pro porovnání případ z Británie (nebo Kanady, nejsem si jist), kde muž přišel o všech pět prstů a část dlaně při stejném typu úrazu. Přišití provádělo kolegium asi 5 chirurgů, kteří se u něj celý den různě střídali, jeden z nich tam vysvětluje, že takový zákrok je dost náročný a musí se dobře promyslet. O peníze se za celou dobu nezajímali.

0 0
možnosti
PD

....

4) Porodnictví: Dokument porovnává US porodnice s Británií a Francií, kde je porod zdarma (a ve Francii dokonce pojišťovny hradí jakési domácí pečovatelky, které jednou za čas přijdou na pár hodin matce vypomoci doma).

V USA má žena kvůli porodu nárok na pár týdnů neplaceného volna, pak musí zpátky do práce (a nebo o ni přijde). Co to dělá s psychikou dětí, když už po pár týdnech dostane "au-pair" chůvu z Evropy, nebo skončí v jeslích, by mělo být snad každému jasné.

0 0
možnosti
GB

Pry tu drive bejvalo veselejc  a  zajimavejsi clanky. Sam uz delsi dobu pozoruji ze  hlavni naplni blogu se zde  stava vzajemne pomlouvani a  napadani mezi "blogery". Co se tyka zdravotnictvi v USA tak castecne mate pravdu v tom ze ti kteri v USA pracuji za minimalni  nebo trochu lepsi mzdu  si poradne pojisteni vetsinou nemohou dovolit a to ktere maji od zamestnavatele vetsinou   nehradi vse ale pouze urcita procenta. Ovsem ti kteri podle vas maji ten "prumerny plat" $ 3900  si  mohou klidne dovolit to nejlepsi pojisteni.. Hure jsou na tom ti o kterych pisi ja. Ti kteri nedelaji  "vetsinou" pobiraji nejake podpory a pojisteni jim hradi stat. Kazdy ma v USA narok na pohotovostni osetreni  s tou nejlepsi technologii  , protoze nikoho zde umrit nenechaji. Proto jsou pohotovostni nemocnice vzdy plne,  protoze ucet vzdy skonci v odpadu a nemocnice ho proda za par centu tem,  kteri vam nanejvis mohou posramotit vas kredit. Ale pohotovost neni na zadnou dlouhodobou lecbu. Takze nejlepe jsou v USA  na tom  ti kteri maji ten "prumerny plat" a vice ,  nebo duchodci .

1 0
možnosti
Foto

Pane Kroupo, víte něco o zdravotnictví ve Velké Británii? To je slušný welfare state, na National Health Service tam má nárok každý občan bez ohledu na to, jestli v UK platí daně, nicméně ta péče... Nemocnice jak lazarety z 1.SV, dostat se ke specialistovi je téměř nemožné, zlaté UK.

0 0
možnosti
Foto

Chtěla jsem napsat USA :-) V UK si můžete platit nadstandardní pojištění, ale kvalitu to nezajistí, jedině holt platit cash ve zcela soukromých zařízeních...

0 0
možnosti
OK

Pane Kroupo, zklidněte se, zhluboka se nadechněte a zkuste mi prosím vysvětlit, proč píšete články o tématu, o kterém nevíte ani zbla? Je to nějaká forma masochismu?

Už jsem si toho všiml pod vaším minulým článkem, kde jste si ve své bohorovně nevzdělanosti dělal legraci z předního světového parazitologa. A teď tohle.

Byl jste někdy ve Státech? Mluvil jste z někým, kdo tam žije? Na 100% ne, protože to byste nemohl napsat takový nesmysl.

Pane Kroupo, proč to děláte? Proč chcete být za každou cenu za blogového kašpara?

6 3
možnosti
TH

Špatně.Čtvrtina amíků se ani nedožije pětapadesáti let,desetitisíce amíků ročně oslepne díky blbě vypálenýmu chlastu.

0 0
možnosti
JR

J91a47r42a 89R95a53n29k

28. 3. 2014 5:59

Pane Hynek....doufam, ze minite byt ironicky;-D

0 0
možnosti
MR

M96i94l41a55n 45R81a83d62e36k

21. 3. 2014 20:53

;-D;-D;-D;-D tak Kroupa uz zna Staty jako sve ho...... co ten chlap vsechno nevi. ;-D;-D;-D;-D

8 0
možnosti
AK

Kdyz byl nas syn ve Statech a musel urgentne k zubari, tak zaplatil 100 $. Jelikoz byl pojisten doma, tak mu to proplatila pojistovna u nas. Na peci a prostredi vzpomina dodnes. Pokud tam navstivil lekare, tak nerikal, ze to tam vypadalo jako v Rusku. Jedno Vam poradim. Vylezte z ty nasi republiky a jedte se tam podivat. Nadherna zem, prijemni lide. Cestovanim ziskate rozhled, ne plkanim tady.:-/

15 0
možnosti
Foto

Cestováním získá rozhled, ale ne cestováním po nejlevnějších turistických destinacích a bez znalosti jazyka. Zdroje jeho vědomostí jsou novinky, blesk, aha a parlamentní listy. Jakýkoliv zdroj v angličtině neguje - "přeložte mi to!". Takže jak rád říkám - kde nic není, ani čert nebere, drahá Elisabeth. :-)

3 0
možnosti

V USA maji dostupnou zdravotni peci na velmi slusne urovni i ti, co prisli do Statu ilegalne. Zvasty Kroupy jsou nizce ubohe.

10 1
možnosti
Foto

Nechápu, že přes veškerou nenávist, kterou k Americe a všemu americkému tento člověk trpí, stále pracuje v údajně americké firmě. Veliký rozpor, který jakoby dokumentuje a dokresluje celého V. Kroupu. Ostatně soudím, že již brzy se jha amerického vykořisťovatele zbaví.

7 0
možnosti
  • Počet článků 2182
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3086x
Bývalý bouřlivák, bývalý rváč, bývalý voják štěstěny, bývalý kalič, bývalý spisovatel. Současný pozorovatel všedností i jinakostí, na které se dnes ze svého skladu vzpomínek dívá úplně jinak, než jak se na ně díval v těch bývalých, bouřlivějších dobách...

 Dum Spiro Spero... 

 

                                

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené knihy

Oblíbené články

Co právě poslouchám