Znojemské okurky z Turecka, Vodňanská kuřata z Polska, zmrzlina Magnum ze ztuženého tuku..

Přijel jsem z práce...na kole, ospršil se a s nadšením si obalil 2 kousky krkovičky. Vše bylo jak má být, při téměř nirváně kouknu na iDnes a čtu o okurkách ze Znojma, které už vůbec ze Znojma nejsou.Naštěstí v lednici mám jedno

balení.

Proč si nezpříjemnit už tak vrcholný kulinářský zážitek...(alespoň pro mně?)

Z dětství si pamatuji, že okurky ze Znojma voněly a při kousnutí lehce křuply.

Nyní nejen, že křupnutí neproběhlo, ale chuť byla neurčitá,univerzální a hnusná.

Je to podobné,jako se zmrzlinou. Pokud si chci na zmrzlině pochutnat, volím ruskou zmrzlinu s min.30%smetany. Ta je té od Algidy tak vzdálená, jako naše planeta od Venuše....

Stejně jako Magnum. Ta naše, dnes většinou zlevněná se podobá lízání ztuhlého tuku.Naštěstí jsou prodejny se zbožím ze SRN. V jedné z nich, ve Starém Plzenci občas koupím balení opravdové zmrzliny.

Místo dlouhého vypisování rozdílů mám jedinou radu...OCHUTNEJTE  a na to,co se nám snaží nabízet Algida s odůvodněním,že máme rádi hnusné chutě si udělejte názor sami!

Podobné je to s okurkami ze "Znojma", či mnoha šmakuládami od strýčka Bureše...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vladimír Havránek | úterý 15.9.2020 17:13 | karma článku: 37,41 | přečteno: 2085x