Pomozme už konečně uprchlíkům

Nešťastníci prchající za bohatstvím potřebují nutně naši pomoc. Evropská unie je chce opět ohrozit na životě a deportovat je k nám a do dalších chudších zemí. Naše pomoc nezůstane v budoucnu bez odplaty. 

Soused povídal, že “všichni uprchlíci jsou ekonomičtí, utíkají přes mnoho bezpečných zemí jen aby se dostali do nejbohatších států“. Je to příliš jednoduché a nepěkné tvrzení. Je pravda, že se u nás ani v jiné z bezpečných sousedních zemí moc nezdrží a šupky dupky do Německa. To si ale lehko vysvětlíte. Stačí se jich zeptat. „Mám tam bráchu“. A rodina musí držet pohromadě. Takže jim fandím a držím palce. Jen jsem netušil, že jejich rodiny jsou tak početné. Jeden byl  první a za ním čtvrt milionu sourozenců …

Na druhou stranu má útěk Syřanů opravdu svoje opravdové opodstatnění. Prchají před Rusy, kteří jsou po zuby ozbrojení na svých nových vojenských základnách. To si trochu pamatujeme.

To vše mě vede k výzvě - Pomozme už konečně uprchlíkům – chtějí do Německa? Buďme s nimi solidární, nezdržujme je v Čechách a pomozme jim. Ukažte jim správnou cestu, ten správný vlak, svezte je těch pár kilometrů! Lidé na Šumavě by měli oprášit staré řemeslo a ukazovat cestu přes blata.

A těm, které k nám EU bude proti jejich vůli deportovat v rámci kvót opět solidárně pomůžeme. Nebudeme je násilím držet a bránit jim v cestování po Evropě.

V bohatých státech vítají uprchlíky především ti nejchudší - nezaměstnaní. Nyní budou mít konečně práci. Budou uprchlíky hlídat, rozpočítávat do všech členských zemí EU, pečovat o ně, rozvážet je a učit se jejich jazyku.

A až se do Evropy sjede celá jejich rodina a bude nám tu těsno, třeba nám dovolí to, co jsme umožnili my jim – sbalit si baťůžek a vyrazit hledat svůj nový bezpečný domov. 

Autor: Vladimír Glaser | středa 23.9.2015 7:32 | karma článku: 30,31 | přečteno: 828x