Nejlepší lék vám lékař nikdy nepředepíše a pojišťovna neuhradí

Nedá se to koupit, musí se to udělat, není to ani na předpis. Slivovice léčí, med léčí. Když se smíchají a přidá se pár bylin … pomůže to nejen při nachlazení, ale i jednou mi to pomohlo i při opravě pračky.

Návod na výrobu je starý a dědí se z generace na generaci. Ale nijak ho netajíme. Když budou lidé kolem nás zdraví, nebude na nás nikdo prskat bacily. A to ne nejlepší prevence. Je to nejlepší způsob, jak použít med, aniž byste ničili jeho nejkvalitnější látky.

Říkáme tomu včelařova meducína. A tak to i používáme. Po lžičkách. Lžička meducíny sklouzne do krku, tam se ohřeje, vypařuje a s ní i částečky léčivého protizánětlivého medu a vy je chtěně i nechtěně vdechujete. Tím se vám tento aerosol dostane do dýchacích cest a desinfikuje a léčí. Med i alkohol ruku v ruce. Jednoduché, účinné a nic nového. Každé „správné“ kapky jsou na bázi alkoholu.

Má to pochopitelně i vedlejší účinky. Trochu alkoholu v těle a plno kalorií. Není to tedy vhodné pro každého. Pokud ale meducínu podáváte skutečně po kapkách nebo lžičkách, omezení příjemců se výrazně zužuje.

Málem bych zapomněl na návod - půl litru 50% slivovice, půl kila medu od včelaře. Smícháte a necháte uležet tak dlouho, jak dlouho to vydržíte. Ideálně alespoň 3 měsíce. Tedy, léčivé účinky to má hned. Jen pro chuť je lepší uleželá. Musíte tedy nakládat rychleji, než užívat. Chcete-li sílu účinku umocnit, můžete ve slivovici před smícháním s medem vymacerovat léčivé bylinky. Třeba lipový květ, květ divizny, třezalku, ... I to chce svůj čas.

A jak jsem meducínu použil při opravě pračky? Celou láhev jako vynikající stimulaci pro kamaráda opraváře. Zabralo to! Nyní se každý podzim ptá, zda nemám zase rozbitou pračku.

 

Autor: Vladimír Glaser | úterý 22.9.2015 7:31 | karma článku: 26,27 | přečteno: 902x