Med kolem úst

Med kolem úst vám dnes maže kdekdo. Jen aby na tom vydělal. Politici, prodejci, partneři, … přitom kdyby neplýtvali a dali med do rovnou pusy, bylo by to daleko příjemnější, účinnější a zdravější. 

Je čas medobraní. Tedy čas, kdy včelaři odebírají včelám med a částečně se jim tak vrací péče o včely. Medobraní je skutečným svátkem, při kterém vám může téct „med kolem huby“, aniž by se vám snažil někdo ublížit nebo vás obelhat.

A na některých místech je i včelaři oslavují stejně jako se slaví dožínky, vinobraní. Můžete tedy navštívit třeba České Medobraní, Pražské Medobraní, Den medu, Medové hody, Nejsladší den pro vaši rodinu, u sousedů pak Honigfest, za mořem Honey festival (např. v New Yorku) apod. Na těch, které se konají ještě v červnu a červenci pak můžete vidět i práci včelařů a život včel. Od srpna se včely připravují na zimu a ukazování jim hodně vadí a dávají to najevo.

A hlavně na těchto akcích je možné ochutnat a vyzkoušet si med od více skutečných včelařů, vybrat si a třeba objevit stálého dodavatele. A k tomu je vždy k dispozici stále populárnější medovina.

A rozhodně uděláte i něco pro svoje zdraví. Vše, čeho se včely dotknou je zdravé. Dokonce i jejich jed. Nevěříte? Zkuste to! Nechte se píchnout a uvidíte, jak budete svěží!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Glaser | pátek 19.6.2015 8:08 | karma článku: 9,12 | přečteno: 378x