Jak mě Unie zachránila před jistou smrtí

Na poslední chvíli! Už jsem se chystal na trh, když jsem slyšel v televizi zprávu. Minimálně 65mm, jinak nekonzumovat. Vyrobil jsem si tedy měrku na jablka (dokumentace viz obrázek), a oddechl si, že neskončím jako Sněhurka.

Malí, evropsky podměreční a tudíž nekonzumní mužíci by mě šoupli do prosklené rakvičky. Přeháním.

Ale jistě si všichni umíte přestavit, jaké neskutečné problémy by mi maličká jablka o průměru 62 nebo 58 mm, která také byla na trhu, mohla způsobit! Bolesti, trvalé následky a mým dětem by mohla zaskočit v krku a začít je dusit.

Na trhu jsem převezl všechny nepoctivé farmáře a koupil si opravdu ta správná konzumní jablka. Ještě že máme dost těch, kteří férově a pořádně hnojí a postřikují. Jinak by hrozilo, že by jablka tak nenarostla. Všechna 3 moje nová konzumní neprošla měrkou a tak jsem naprosto klidný a spokojený. Ještě jsem měl chuť na hrušky a švestky. Ale to až příště. Až nastuduji předpisy a vyrobím patřičné měrky. Mě neoblafnou! Míru na zakřivení okurek již mám. Také si stáhnu a vytisknu barevný vzorník na rajčata. Abych poznal, která jsou ještě zelená a která již konzumní červená.

Doma jsem přemýšlel, které normy mě ještě chrání a já je riskantně zanedbávám. Zrak mi padl na manželku. Ne. Je sice vzrůstem menší, ale hrudník má větší než Angela. Tady mi zákaz a nebezpečí nehrozí. A až nabude nový předpis účinnosti, pomohu i já svým evropským spoluobčanům k jejich zdraví a spokojenosti a poskytnu všem své dlaně jako měrku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimír Glaser | úterý 6.10.2015 7:32 | karma článku: 34,49 | přečteno: 1124x