Měl by fotbalista - obviněný z rasismu - reprezentovat naši republiku?

Odpověď je jasná: chceme-li patřit na Západ, což neustále zdůrazňujeme, pak v žádném případě ne! Správně měl být Ondřej Kudela vyřazen z reprezentačního kádru, a to do doby, než se jeho obvinění objasní a vyřeší!
Fotbalová reprezentace České republiky

Běžela 88. minuta, slávisté hráli přesilovku, o výsledku bylo už dávno rozhodnuto a šlo jen o to, v klidu dohrát polední minuty zápasu. Po té si vítězství vychutnat a řádně oslavit, protože bylo naprosto zasloužené. O to nepochopitelnější byl zkrat Ondřeje Kudely! Přímo před kamerami se přitočil k protihráči a něco mu - se zakrytými ústy - zašeptal! Co mu skutečně řekl, či neřekl, zůstane navždy jen mezi nimi. Nic na skutečnosti, že se neměl takhle chovat, nemění ani fakt, že soupeř hrál skutečně neuvěřitelně neurvale a jeden jeho hráč dokonce nebezpečně zranil brankáře Slavie. Od vynesení trestu za jejich chování je tu disciplinární komise UEFA a ne on!

Není žádným tajemstvím, že UEFA - v případě rasismu - dlouhodobě ctí zásadu "presumpce viny". Ať už se to laskavému čtenáři líbí či nelíbí, správně se Slavia měla na místě soupeřům za chování Ondřeje Kudely omluvit a okamžitě jej vyřadit z kádru.  Zkrátka a dobře, na místě minimalizovat škody. Vedení Slavie se místo toho postavilo za hráče a jen tím přililo "olej do ohně". Uvědomme si, že Slavia je východoevropský klub vlastněný Číňany, takže přímo stvořený pro odstrašující disciplinární trest. Dá se očekávat, že si Ondřej Kudela minimálně rok, dva nekopne a klub dostane mastnou pokutu, ne-li roční distanc z pohárů. Vše naprosto zbytečně ........

Je věcí vedení fotbalového svazu, zda Ondřeje Kudelu nominuje do reprezentace či ne. Já bych to nedělal! Zase chceme být za Východní, necivilizované, barbary? Ach jo!

Autor: Vít Klíma | čtvrtek 25.3.2021 12:29 | karma článku: 14,76 | přečteno: 1298x