Projev proti přijetí euro-diktatury (ESM) a bankrotu ČR

Myslím si, že to je dílem nás, co se zde pravidelně scházíme a píšeme blogy a především dílem Petra Macha, že jednání o Evropském stabilizačním mechanismu (ESM) bude dnes již po několikáté předkladatelem Karlem Schwarzenbergem odloženo a že premiér Nečas na posledním kongresu ODS obrátil svůj dosavadní  postoj a prohlásil:
„Považuji za poctivé vůči naší zemi, za poctivé vůči našim občanům a za poctivé vůči EU říci, že o tak zásadním kroku, jako je vstup do eurozóny a jako je vstup do tohoto evropského stabilizačního mechanismu, musí rozhodnout občané v referendu.“

Škoda jen, že jeho volání po referendu je nejspíš jen prázdným gestem, které nejspíš nebude následováno žádnými skutečnými kroky vedoucími k referendu. ODS je strana zdiskreditovaná, která již ztratila valnou část své voličské podpory. Její vyhlídky na to, že i příští volební období budou vládní stranou, jsou mizivé a pokud referendum nevyhlásí v tomto volebním období, tak v příštím již nebude mít ani tu moc. K moci se dostanou strany, jejichž kandidát na prezidenta Jan Švejnar prohlašuje, že co nejrychlejší vstup do eurozóny je naší povinností a spásou a že:

„Dokonce i solidarita ve formě účasti na financování některého ze stabilizačních fondů může být pro ČR efektivní.“

Špatně vypadá i situace na Slovensku a to i přes tvrdý postoj strany Svoboda a Solidarita (SaS). Včerejší výrok Nečasova slovenského protějšku Mikuláše Dzurindy (předsedy SDKÚ) je obzvlášť děsivý:

„Vývoj generuje takový tlak (na zrušení práva veta), že musíme být rozumní a pokud dojde k otevření Lisabonské smlouvy, není čas na referenda.“

Ať již se tento týden na summitu EU bude Nečas projednávat cokoliv, nemůžeme v souladu se slovenskou stranou SaS souhlasit s tím, aby:

1.       Se EU stala fiskální unii ve smyslu vytváření Evropského ministerstva financí.

2.       EU vydávala eurodluhopisy, které by umožnily nezodpovědným zemím a vládám parazitovat na odpovědných zemích.

3.       Harmonizovala daně (začíná to návrhy na harmonizaci daňových základů, následovat bude snaha o harmonizaci daňových sazeb a skončí to zaváděním nových evropských daní – např. evropská DPH, evropská enviromentální daň, etc.)

4.       Rozvázání rukou Evropské centrální banky v řešení dluhové krize přes neomezené nákupy toxických dluhopisů předlužených zemí.  To se již bohužel minulý pátek stalo. Ministři financí eurozóny odsouhlasili plán, že ECB poskytne Mezinárodnímu měnovému fondu úvěr v objemu až 200 miliard eur. MMF pak tyto peníze může okamžitě poskytnout zemím ve finančních problémech.

5.       Zrušení práva veta v rozhodovacích procesech.

Vize pro Evropu je tedy temná. Pokud ESM nebo nějaká obdobná smlouva bude schválena dostane: „ Rada ředitelů ESM, složená z nikým nevolených členů Trilaterální komise a Bilderbergu (jak se to stalo již v Řecku a Itálii) diktátorské pravomoci nad celou eurozónou (článek 10, odst. 1 ESM).

My jsme se zde dnes sešli, abychom tento vývoj zvrátili, abychom zamezili tomu, aby občanům ČR hrozilo, že na krach eurozóny přispějí minimálně 350 miliardami Kč. To by, jak správně poznamenal zmatený senátor ODS Přemysl Sobotka, který ještě před minulým hlasováním myslel, že se jedná o 5 miliard Kč, znamenalo bankrot České republiky.

Náš cíle je tedy neměnný, je jím vystoupení České republiky z EU, při současném zachování svobodného pohybu osob i zboží přes hranice. To je totiž jediný pozitivní aspekt na evropské integraci. Pokud víte o nějakém dalším, tak mi prosím napište, rád se s ním seznámím.

Vít Jedlička je člene Svobodných a předseda Reformy.cz o.s.

Záznam projevů z demonstrace proti přijetí ESM naleznete zde

Kam dál:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vít Jedlička | středa 7.12.2011 20:21 | karma článku: 18,38 | přečteno: 1235x