Pleju len

„Osobo,“ ptal se plečky, „neviděla jste tudy jít děti?“ — „Pleju len,“ odpověděla žena, jako by mu byla nerozuměla. „Osobo, já se vás ptám, jestli jste tudy viděla jít děti?“ — „Až vypleju a uzraje, budem trhat.“ —“Osobo, rozumějte pak, ptám se vás, jestli jste viděla tudy jít děti?“„Až vytrháme, budem drhnout semeno a pak len močit.“ Nervozní reakce brněnských sociálních demokratů na jejich stranickém webu se více než podobá známé pasáži z pohádky Boženy Němcové.

Dlouhé, bezobsažné věty sice zaplnily spousty místa, ale stejně jako v té pohádce na položené otázky neodpovídají. Kandidát  ODS na brněnského primátora,  současný starosta městské části Bohunic, Robert Kotzian se společně s Janou Bohuňovskou, předsedkyní Klubu zastupitelů za ODS v Zastupitelstvu města Brna ptali současných představitelů města Brna na poněkud záhadné pozadí komerčního projektu Scarabeus – zastřešení nově budovaného brněnského nádraží.

Ze všech dosud známých informací totiž vyplývá, že Scarabeus má být nejen zastřešením, ale současně i obrovskou obchodní pasáží.  Oliver Pospíšil, náměstek primátora za ČSSD, vysvětluje v reakci na Janu Bohuňovskou a Roberta Kotziana čtenářům sociálnědemokratického webu jak je podobný objekt v 21. století důležitý:

„…Požadavek 21. století ve vztahu ke kultuře cestování vlakem není do budoucna jen o rychlosti, ale také o komfortu a dalších službách. Komerční zastřešení předpokládaného nového nádraží spočívá přitom v zapojení soukromého kapitálu do projektu…“

Ani Jana Bohuňovská, ani Robert Kotzian ovšem pane náměstku důležitost komerčního zastřešení nikde a nijak  nezpochybňují. Jen se jednoduše ptají:

Kdo objednal studiii, či projektovou dokumentaci na projekt?

Kdo rozhodl o tom, že projektovou dokumentaci na komerční zastřešení zpracovává právě  firma Parolli s.r.o.?

Kdo všechny tyto projekty a studie platí?

Pokud to totiž neplatí tajemný, neznámý soukromý investor,  je reálné nebezpečí, že se studie a projekty komerčního zastřešení platí z veřejných rozpočtů.  V minulých dnech odstoupil z postu šéfa Poslanecké sněmovny sociální demokrat Miloslav Vlček. Jedním z důvodů byla i dotace 25 milionů pro komerční projekt jeho poradce.

Podobnou rozbuškou by se mohlo stát i komerční zastřešení Scarabeus!

Odpoví konečně představitelé města na položené otázky, nebo se budou snažit i nadále mlžit?

Autor: Vít Blaha | středa 28.4.2010 10:20 | karma článku: 14,40 | přečteno: 1148x
  • Další články autora

Vít Blaha

Babišovy nové plány?

11.12.2014 v 18:17 | Karma: 18,52

Vít Blaha

Vzpomínka na Petra Vymyslického

12.8.2014 v 2:29 | Karma: 16,31

Vít Blaha

Ledové hlavy

8.3.2013 v 1:33 | Karma: 7,97

Vít Blaha

Drobné rozdíly

15.12.2012 v 15:52 | Karma: 20,12

Vít Blaha

EuroTunelářům zatéká do tunelu!

10.10.2012 v 18:50 | Karma: 24,44