Dvojí metr náměstka Andera

„...Příjemnou relaxaci v parku vám přeje starosta městské části Brno–střed Libor Šťástka...“, tento podpis  se objevil na deseti nových informačních tabulích v parcích, které spravuje městská část Brno–střed.  Na tabulích jsou informační texty seznamující návštěvníky s historií jednotlivých parků na území městské části. Některé novináře, jejichž srdce tluče pro tu správnou stranu, to tak vyvedlo z míry, že z toho vyvodili závěr, že radnice Brno–střed těmi tabulemi platí starostovi statisícovou předvolební kampaň.

Ponechme stranou, že v jiných případech stejné chování jiných politiků nechává tytéž novináře zcela chladné a věnujme se jen jednomu z nich.

Martin Ander, náměstek primátora města Brna za Stranu zelených, okomentoval článek  na Facebooku svým typickým zeleným nálepkovacím způsobem:

„...V Brně nám roste nový Jančík. Pochopitelně  taky z ODS...“

 

Ano, jistě stojí za debatu, jakým způsobem se mají politici prezentovat, zda se například web Jihomoravského kraje nestává jen dalším mediálním kanálem pro podporu kultíku osobnosti hejtmana, poslance, předsedy Asociace krajů, stínového ministra zemědělství, kandidáta na předsedu ČSSD atd... atd... atd... Michala Haška, zda je vhodné aby vůbec politici vystupovali v televizi, střihali pásky, psali články, oblékali se tu do hasičských,  jindy do policejních stejnokrojů, či se vůbec jinak projevovali.

Očekával bych ale, že se budou účastníci podobné diskuze  chovat kultivovaně. Především, když mají sami máslo na hlavě .  V loňském roce rozeslala totiž brněnská radnice na náklady města domácnostem informační brožuru o třídění odpadů. A na rozdíl od Šťástkova jednovětného podpisu, vyhradil si v ní pan náměstek Martin Ander celou tiskovou stránku, aby občany poučil jak to třídění odpadů správně provádět.  Tedy zcela stejný případ jako starosta Šťástka jen nepoměrně většího rozsahu.

 

Ovšem chápu, je před volbami, každá záminka k podpásovce se hodí. Vždyť přece je to tak hezké být tím mediálním "Panem čistým" tepajícím zlořády ODS.

*********************

Příště – Co jste nevěděli o zelených a báli jste se zeptat.

Autor: Vít Blaha | středa 22.9.2010 13:34 | karma článku: 8,56 | přečteno: 840x
  • Další články autora

Vít Blaha

Babišovy nové plány?

11.12.2014 v 18:17 | Karma: 18,52

Vít Blaha

Vzpomínka na Petra Vymyslického

12.8.2014 v 2:29 | Karma: 16,31

Vít Blaha

Ledové hlavy

8.3.2013 v 1:33 | Karma: 7,97

Vít Blaha

Drobné rozdíly

15.12.2012 v 15:52 | Karma: 20,12

Vít Blaha

EuroTunelářům zatéká do tunelu!

10.10.2012 v 18:50 | Karma: 24,44