Proč se Ježíš Kristus narodil v Betlémě?

V Angličtině slovo Betlehem má určitý význam v překladu. B-E-T-H Znamená dům E-L znamená Bůh. V Hebrejštině E-L-H-E-M znamená chleba. Jak se to hezky šikuje k Ježíšovi: Chléb věčného života.

 Proto král slávy se musel narodit v Betlémě. Ev. sv. Jana 6:35 Ježíš pak řekl jim: Já jsem ten chléb života....Proto On se nemohl narodit někde jinde. Kristus se narodil v Betlémě a stal se Božím domem.. chlebem věčného života. Též On je ten pramen živé vody na naší životní pout'i tímto životem. Každý historik ví že v Betlémě byla nejlepší voda v celém kraji která zavlažovala obilná pole na výrobu chleba. Vánoční koledy byly poprvé zpívány Anděly při narození Krista... .Nebo tak Bůh miloval svět že poslal syna svého jednorozeného aby každý kdož uvěří v něho nezahynul ale měl život věčný.

Narození Ježíše Krista. Ježíš Kristus se nenarodil 25. Prosince nebot' v této době kopce v Judově jsou pokryté sněhem až po pás. Ježíš Kristus se narodil někdy v Dubnu, nebot' beránek se rodí na jaře a ne v Prosinci. Též ovečky a beránci se rodí ve chlévě a né v domě. Co znamená slovo Christmas? ( Vánoce) Slovo C-H-R-I-S-T-m-a-s, ''Christ's mass. Kristova mše. Toto slovo bylo ustanoveno Římsko Katolickou Církví v roce AD 306. Římští pohané uctívali Jupitera boha slunce a též uctívali Ashtoreth, což byl bůh měsíce v jiném smyslu matka nebe která reflektuje Marii.

Což stále zůstává až do dnes uctíváním idolů, což je spojené s křest'anstvím. Oni uctívali a respektovali znovuzrození boha-slunce Jupitera. Je to od prvního prosince až do 25. prosince kdy slunce přechází přes capricorn ( OBRATNÍK KOZOROHA) A, jak-mile přejde přes capricorn dny se začnou prodlužovat až do července. Tak zvaný slunovrat. A v té době Římští pohané měli veliké oslavy a různé hry kdy oslavovali znovuzrození boha slunce. A aby se ty oslavy mohly konat společně s Římskýmy křest'any, spojili to s narozením Syna Božího ve stejný den 25. Prosince. A tak spojili pohanské oslavy s narozením Kristovým.

A tento den nazvali Christ-mass Kristova mše. A v tom stejném dni Santa Claus, nějaký starý pán v Německu jménem Kriss Kringle, chodil kolem a rozdával dětem dárečky. On byl Katolík a oni ho učinili svatým. Takže jeho jméno je nyní Saint Nicholas z čeho pochází Mikuláš. Takže to nemá nic společného s narozením Kristovým. Je to pohanský zvyk a tradice.

Mudrcové když uviděli jeho hvězdu byli od něho vzdáleni mnoho set kilometrů a vzalo jim to dva roky než se k němu dostali. A když se k němu dostali, nenalezli nemluvn'átko ale dvouleté dítě. V Bibli to tak nikde není napsané. A když se k němu dostali nebyl už ve chlévě ale v domě. Takže Křest'anské tradice vše převrátily. Oni ho nenalezli ve chlévě ale v domě. A když vešli do domu našli tam dítě a Marii. Proč Herodes rozkázal aby všechny děti od dvou let byli zavražděny, jestliže byl nemluvně? Bible říká všedše do domu, nalezli dět'átko s Marií, matkou jeho. V jiném překladu nalezli mladé dítě, ( young child.) Ale co je hlavní, že my si připomínáme příchod Spasitele na zem.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Vít | neděle 12.12.2010 13:23 | karma článku: 14,08 | přečteno: 2393x