Kdo stvořil vesmír?

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi.........  Genesis1:1. On nám nikdy neřekl jak dlouho to vzalo.Možná milióny let podle našeho času.   Země pak byla nesličná a pustá. On jí dále upravil pro naše žití.

Vědecké důkazy pevně podporují myšlenku, že vesmír měl počátek, že tu prostě nebyl "odvždy". Zastánci této ustálené teorie věčného vesmíru bez počátku musí věřit, a také to ve svých vědeckých pojednáních prohlašují, že vesmír produkuje bez ustání vodíkové atomy, které vznikají z ničeho. Je očividné, že víra v Boha je jednodušší, přijatelnější a logičtější než víra ve samovznikající vodík. Dnes už většina vědců zastává teorii překotného velkého třesku.

Nezapomínejme, že je to stále jenom teorie, domněnka. Hlavní důkaz počátku vesmírného stvoření spočívá ve druhém termodynamickém zákonu, který říká, že práceschopná energie vesmíru se neustále zmenšuje. Jestliže se však zmenšuje, potom vesmír nemůže být věčný. Co se odvíjí, muselo být nataženo. Velký třesk je dnes nejpřijímanější domněnka zrodu našeho vesmíru. Jestliže je pravdivá, potom žádný vědec nemůže vysvětlit, a také to přiznává, co zapříčinilo tuto neuvěřitelnou explozi. Vědecké stopování minulosti končí v momentě stvoření.

Kromě vědeckého důkazu, že vesmírné stvoření mělo počátek, je zde ještě filozofický důvod. Čas totiž nemůže jít zpět do historie věčně. Je veskrze nemožné, aby čas prošel nekonečnou řadou časových momentů. Můžeme si představit, že na úsečce mezi dvěma body je nekonečný počet bezrozměrných imaginárních bodů. Kdyby skutečně byly bezrozměrné a bylo by jich nekonečné množství, a museli bychom přes každý projít, potom bychom nikdy nemohli urazit jakoukoliv i tu sebekratší vzdálenost. Vždy by byl před cílem další bod, který bychom museli minout.

Podobně, kdyby vesmír neměl historický počátek, nikdy bychom nemohli v čase dosáhnout současnosti, protože bychom mohli vždy před dnešek předstrčit ještě další moment. Protože však nežijeme v imaginárním abstraktním matematičnu, ale konkrétním, skutečném vesmírném stvoření, tak kvantum vzdálenosti i času mají svůj rozměr a nejsou nekonečně malé. Nekonečně malé věci, i kdyby jich bylo nekonečně, je nic. Miliard nul je nula. A protože vesmír byl stvořen v určitém historickém momentu, mohl čas doběhnout až do dneška. Reálná současnost je důkaz počátku, tedy stvoření - zapříčinění vesmíru.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lubomír Vít | čtvrtek 16.12.2010 18:06 | karma článku: 17,38 | přečteno: 1895x