Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

maudite

30. 12. 2010 3:59
o zavinilo pad cloveka v raji

Nemel jste vypinat diskusi.

Musim vam podekovat- primo jste me nakopl (moudremu napovez ...) .... Clovek to ma pred ocima a nedochazi mu to ..... Oznaceni had, dabel a dalsi pouzita v Bibli jsou poplatna v te dobe... Dnes je jasne, ze inteligentni bytost se mohla vyvinout i na bazi reptilianu... Ta pasaz v Genesis tykajici se oduvodneni vyhnani z Raje - (z hlavy) - neb oni se nam podobaji, jsou jako my a jeste by mohli okusit ze stromu vecneho zivota.... A do toho ty state o Noem , potope - bozi synove navstevovali pozemske dcery a z toho se rodili nestvury a bajni hrdinove....

Vsechno to vypada, ze jsme stvoreni jako zdokonalene klony reptilianske rasy ,se kteryou se muzeme misit a ve ve kterych je mozne v DNA prenastavovat parametry (zase z Noeho - a Buh rekl, ze se tem svazkum musi udelat konec a zkratil zivot cloveka z tisice let na sto.

Je to ono, prisel jste na to a toci se to vse okolo vernosti a sexuality. .. Likvidace Sodomy a Gomory byla take v dusledku zoofilie. Panbuh je na

0 0
možnosti
JD

maudite

30. 12. 2010 4:00
Re: o zavinilo pad cloveka v raji

to vrcholne alergicky - coz by mohlo i podlozit odvazny predpoklad, ze je to zena.

Jednou jsem slysel od velmi vzdealneho cloveka, ze v Parizi zije dveste mimozemstanu, kteri meni sva tela. Ten clovek, vzdy kdyz se opil, mel strasny strach a ac nomenklaturni komunista povidal, ze peklo je skutecne ,vsem na ocich a upsat se mu je velmi jednoduche....

0 0
možnosti
MU

mazlikuzlik

17. 12. 2010 8:27
jednoduchá řešení

Ve vakuu samovolně vznikají a zanikají elementární částice. To není teorie, to je ověřená skutečnost. A proto i vesmír, byť se to zdá neuvěřitelné, mohl vzniknout z ničeho... Jestli je tu nějaký fyzik, tak mě doplní, nejsem v téhle oblasti odborník. Nicméně stačí číst a trochu se zajímat.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

17. 12. 2010 9:18
Re: jednoduchá řešení

ehmm elementární částice samozřejmě vznikají a zanikají ale je to důsledkem interakcí ne že by vznikaly z ničeho

0 0
možnosti
M

martin5.33

17. 12. 2010 6:58
Logika

Zkuste si nastudovat elementární základy logiky, důkaz kruhem fakt není důkaz a už vůbec ne logický.

Pak treba pochopíte, že když chcete aby byl ten váš bůh vševědoucí a zároveň všemocný, je v tom logický rozpor a oboje najednou prostě být nemůže.

0 0
možnosti
JN

log-out

17. 12. 2010 13:30
Re: Logika

Důkazy v článku opravdu důkazy moc nejsou, to souhlasím. Dosti by mě ale zajímal Ten Váš o té všemocnosti a vševědoucnosti.

Doufám, že to nechcete vyvracet stylem, že nemůže stvořit zároveň všeprůstřelnou pušku a neprůstřelný pancíř....

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

17. 12. 2010 1:36
A ještě jedna

drobná provokace. Skutečně jsou všichni diskutující přesvědčeni o tom, co konají a vnímají se skutečně děje? Co když každý ležíme v elektrárně Matrixu. ;-D Příliš bych se nespoléhal na lidské smysly, zejména na oko, které obraz otáčí vzhůru nohama a přesto věci vzhůru nohama nevidíme. ;-)

0 0
možnosti
M

martin5.33

17. 12. 2010 6:48
Re: A ještě jedna

Souhlas, Vít tam určitě leží.

ps Jinak ta "elektrárna" matrixu je z principu zachování energie celkem blbost.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

17. 12. 2010 1:20
Jsou jen dvě víry

víra ve stvořeni a víra ve velký třesk. Ani jedno nejde dokázat. Rovněž je tu další střet, dvou různých vír, víra v boha a víra v nic. Je opět jen filozofickou otázkou, co je více naplňující. :-)

0 0
možnosti
JN

log-out

17. 12. 2010 13:32
Re: Jsou jen dvě víry

No a pak je ještě možnost, že Bůh stvořil vesmír velkým třeskem :-)

0 0
možnosti
L

libor.tinka

17. 12. 2010 1:03
Kdo stvoril... ?

1) Otázka "Kdo stvořil vesmír?" je zavádějící. Když se takto ptáte, už tiše předpokládáte nějakého tvůrce.

2) Vědecké stopování končí u problému singularity. Tento bod nemůžeme vysvětlit, protože k tomu dnes nemáme nástroje. To ale neznamená, že ji nebudeme nikdy schopni vysvětlit.

3) Používáte Velký třesk jako označení onoho počátku. Ale zároveň v úvodu citujete Bibli. V Bibli se ale od začátku hovoří o stvoření Země. Víme že Země je podstatně mladší než vesmír samotný. Proč tedy stvořitel čekal ty miliardy let a stvořil tolik světů (galaxií) a tak velký prostor a Bible se něčemu takovému vůbec nevěnuje?

4) O čase mluvíte v Newtonovském duchu (čas jako přímka), ale od Einseteina už víme, že čas se může zakřivovat. Nemluvě o kvantovém čase.

5) Opomenul jste model cyklického vesmíru (ekpyrotická teorie), jehož je počátek našeho vesmíru (jak ho známe) součáští a teorii multiverza.

0 0
možnosti
C

carolusI

17. 12. 2010 0:01

nestačím žasnout, kolik máme fundovaných vědců a teologů. Ta diskuse je fakt výživná  doktor Chocholoušek chrochtá blahem.

0 0
možnosti
F

Faustino

16. 12. 2010 22:21
Genesis

"On nám nikdy neřekl jak dlouho to vzalo.Možná milióny let podle našeho času."

Trvalo to přece šest dní, sedmý den Bůh odpočíval. Je to popisováno hebrejským slovem "jom", které znamená den (24 hodin). Možná sem zabrousí pan Sýkora a potvrdí to.  Jinak by bylo nesmyslné mluvit o ránu a večeru. Bible sice říká: "Jeden den je k Jehovovi jako tisíc let a tisíc let jako jeden den" (2 Petr 3:8), ale to tady jde těžko použít.

Ex 20,9 "Šest dní budeš pracovat a dělat všechnu svou práci. Ale sedmý den je den odpočinutí Hospodina, tvého Boha..."

Zde je také den (jom). Nebo to také zde znamená, že se má odpočívat tisíc let? Když povodeň trvala 40 dní (jom), tak trvala 40 tisíc let?

A on Bůh někomu řekl, jak tvořil? Komu? Jak se to dostalo do Bible?

0 0
možnosti
F

Faustino

16. 12. 2010 22:39
Re: Genesis

Pro vás anglicky:

"The Hebrew word for ‘day’ is ‘yom’ and this word can occasionally be used to mean an indefinite period of time, if the content warrants.  In the overwhelming preponderance of its occurrences in the O.T., however, it means a literal day…  Still further, the plural form of the word (Hebrew ''yamim'') is used over 700 times in the O.T. and always, without exception, refers to literal ‘days.’"  (The Bible Has the Answers, Henry Morris, p. 94).

0 0
možnosti
F

Faustino

16. 12. 2010 21:45
Steven Weinberg:

Přijmout víru znamená zvolit naději, která není odůvodněná. Taková volba může být velkým pokušením. Je však důvod, abychom toto pokušení odmítli, a je to důvod mravní: čest. Je intelektuálně nečestné a nepoctivé oddávat se iluzím. Člověk nemá žít v iluzi, i když to znamená žít ve stavu, který poskytuje jen slabou náhradu za útěchu víry.

0 0
možnosti
  • Počet článků 302
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1278x
Žiji v zahraničí po roce 1968.Velice rád cestuji po světě a poznávám jejich slasti i strasti.Navštívené země: Bulharsko,Belgie,Dánsko,Holandsko,Itálie,Jugosslávie, Maďarsko,Německo,Polsko,Rumunsko,Řecko,Rakousko, Francie,Švédsko.Převážně Amerika,Švýcarsko, Dubai, Maldive, Jižní Afrika,Svazijsko,Mosambik, Zimbabwe,Lesotho,Zambie, Namibie,Botswana,Kenya.

Seznam rubrik