Hejtmanský zázrak napočkání

"Zdravotnictví je černá díra, do které se sypou miliardy - to je ta nevyužívaná přístrojová technika, to jsou předražené léky," řekl Zeman v rozhovoru pro ČTK. V podobném duchu se o zdravotnictví nějaký čas vyjadřuje i Babiš(2014)

Tak to bylo před 7 lety. (Babiš byl tehdy ještě vicepremiér, pro pořádek.)

Máme tu pandemii a všechno je jinak. "Musíme zabránit kolapsu zdravotnictví !", hřímá Hamáček s Andrejem a hejtmani ustaraně přikyvují. Koho by tenkrát napadlo (kromě Billa Gatese a pár géniů), co se může stát ? Všechno je jinak !

Nebo není ?

Čerstvý příklad hangáru v Letňanech a v Brně ukazuje, že se toho zase tolik nezměnilo. Techniku za miliardy umíme. Miliony dávek vakcín máme předplacené. Jen ty sestry, ošetřovatelky, lapiduši a doktorky a doktory nějak nejsou a jen tak nebudou. Zato pacientů, seniorů a chronických chorob spolehlivě rok co rok přibývá.

Co s tím ?

Před pandemií mělo zdravotnictví léčit a zachraňovat životy. Teď je úkol dne zachrańovat zdravotnictví.

Desetitisíce čerstvých sester, ošetřovatelek a doktorek z Číny nedovezeme za 14 dní. Ani letos. Ani nepřesrok, když se to nepovedlo za 7 let. Co s tím budete dělat, hejtmani?

Budete přísnější než Hamáček ?

Budete zavírat okres za okresem, kdykoli se objeví nebezpečné příznaky kovidu (teplota, bolest hlavy, kašel ?), jakmile zavolají z centrály WHO nebo z Berlína ?

Profesor Pirk, před pandemií miláček médií a stálý host lajfstajlových magazínů v červenci prohlásil, "Když budeme preventivně nosit na podzim roušky, tak bych navrhoval všem seniorům dát nohy do sádry, protože bude náledí." https://www.radiozet.cz/detail/13-22512e59-c77b-11ea-a044-005056011137 

Jak se říká, nechoď Pirku s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a profesor si za něj nohu zláme. Pan profesor si to za odvážný výrok odskákal a na jeho místo na titulních stránkách barevných časopisů nastoupil módní plukovník Prymula.

Pokud budeme dál zachraňovat zdravotnictví stylem nenítochřipka19 aneb 3R + dokolečka dokola testovat a zavírat, je načase nám všem zdravým nemocným naordinovat ráno chemoterapii, abychom neonemocněli rakovinou, nejezdit do práce ani na kole ani autem, abychom se následkem případné dopravní nehody nemuseli obracet o pomoc na ortopedii, chirurgii a traumatologii a neblokovalí lůžka mutovaným pandemickým pacientům. Nepracovat s nebezpečnými noži, vrtačkami aj. ostrými nástroji. Používat pevnou, neklouzavou obuv v koupelně. Taky bude nutné preventivně doma v houmofisu třikrát denně jíst antibiotika, aby nás nepřeprali mikrobi z dovážky jídel a  natírat se fungicidy, aby nám ve zpoceném skafandru a pod rouškou nezplesnivěla kůže. Antidepresiva na pestrém talíři nesmí chybět !

A samozřejme očkování !

Po světě poletuje tolik infekčních chorob, které jsme sice téměř vyhladili díky Opatřením, ale co kdyby ?

No jistě : Srovnávat prevenci a léčení rakoviny se strašlivým kovidem může někomu připadat nehorázné. Ale o co jde? Vše je jen a pouze o zvážení pro a proti, nákladů a zisků, přínosů a ztrát.

Kovidová kampaň stojí na heslech, že jde 1. o vražednou nemoc, na kterou nejsou léky, 2. šíří se šíleným způsobem, 3. zahlcuje nemocnice a 4. jediná naděje jsou vakcíny.

A co když si přiznáme, že naprostá většina lidí to přežije bez léků ?A co když na to léky jsou a bude jich čím dál víc?

Jak dlouho se ještě vyplatí 3R, umrtvená společnost bez kultury, bez školství, bez pohybu ? Neustálé testování, dezinfikování, fízlování a očkování ?

Komu se to rentuje ?

 

 

 

Autor: Michal Vimmer | úterý 16.2.2021 9:43 | karma článku: 25,68 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Michal Vimmer

Pojďte, pane premiére

16.4.2024 v 10:51 | Karma: 32,32

Michal Vimmer

V čem je ten vtip

12.4.2024 v 8:47 | Karma: 22,34

Michal Vimmer

Toho si nevšímejte

11.4.2024 v 9:42 | Karma: 28,96

Michal Vimmer

Náš československý problém

8.4.2024 v 9:34 | Karma: 25,11

Michal Vimmer

A zase ten zlý medvěd Pu

19.3.2024 v 15:21 | Karma: 26,59