Pozitivní diskriminace žen?

Čas od času se objeví zpráva, především pak před jakýmikoli volbami, že jsou ženy u nás diskriminovány, že berou míň peněz, že tohle a támleto, a že to je všechno samozřejmě špatně, ale hlavně nám dejte hlasy. Docela mě zaráží, že si to ty naše, a jistě nejenom naše, české partaje berou za svůj problém, který jen ony okamžitě vyřeší, ať už to má odnést kdokoli.

Hodně dlouho jsem se musel smát a následně, když mně došlo, že to v té straně myslí asi opravdu vážně, jsem ještě déle brečel, jakmile jsem slyšel velkohubé prohlášení, že na jejich volební kandidátce bude jistojistě už od příště polovina ženských.

Jak to ale chtějí dokázat? Nabízejí se dvě možnosti. Buď vyhází chlapy a ženy nechají nebo musí nové ženy přijmout, takové, které budou svými schopnostmi na vyšší úrovni, než jimi předem nominovaní pánové a tím se právě dostávám k jádru věci. Zeptal se někdo z těch pánů představených oněch dotyčných žen, zda vůbec mají o takové řešení zájem a zda vůbec chtějí být politicky činné? Jsem si jistý, že ne, a to si tato strana hrdě nese v názvu mimo jiné i slovo demokratická.

Co je to za demokratickou stranu, která hodlá utlačovat schopné muže a nahrazovat je méně schopnými ženami, které o to třeba vůbec nestojí? To už není strana demokratická, ale demagogická. Vždyť přece jen ona žena sama se musí, na základě své svobodné vůle rozhodnout a ne poslouchat nějaké příkazy a nařízení. V jedné z našich parlamentních stran tato debata také proběhla a samy ženy řekly jasné NE takovýmto návrhům.

Zatím to ale, chvála Bohu, funguje jak má. A jak jsem na to přišel? Stačí se podívat na složení naší Poslanecké sněmovny, kde je zhruba 16% žen a srovnat toto procento s počtem žen na tomto blogu(17%), kam se přihlásily zcela dobrovolně. Že by podobnost čistě náhodná?

Hezký den.

Autor: Vilém Pokorný | středa 25.7.2007 9:15 | karma článku: 14,68 | přečteno: 1032x
  • Další články autora

Vilém Pokorný

Bojkot ruských firem

3.3.2014 v 17:40 | Karma: 5,95

Vilém Pokorný

Bojkotujte olympiádu v Číně!!!

21.3.2008 v 14:56 | Karma: 17,07