Střelec Tvrdík do SLÁVIE!

Konečně má Slávie "střelce". Jarda Tvrdík nám odtajnil své představy o tom, jak pozvedne firmu SK Slávie Praha k zářným zítřkům.

Přestup střelce Tvrdíka do Slávie sice již proběhl dávno před zimním přestupním termínem, ale až tento týden se nám bývalý ministr národní obrany naplno představil jako fotbalový expert na tiskové konferenci v nabytém sálu stadionu v Edenu.

A začal hned od podlahy, není totiž žádný troškař. Ale to my daňoví poplatníci dávno víme. Velkoryse začal nakupovat fotbalisty jako letadla do ČSA a vojenskou techniku do Armády. Už má prý i promyšlené navýšení kapacity stadionu v Edenu asi tak na 50.000 diváků. Ale ještě neví jak tam ty lidi dostane. Nakonec ty obří letadla, která za svého vedení nakoupil také létaly poloprázdné. Ještě, že se s nimi stačil vyfotit na letištní ploše obklopený letuškami. Stejně jako nedávno se svým současným nákupem, Hušbauerem ze Sparty. Letadla postupně zůstala sedět na letišti a Hušbauer možná po počátečním vzletu zůstane sedět na lavičce.

No a co! To není přece Tvrdíkova starost, on je především stratég a  krizový manažer. Přitáhnout fanoušky do hlediště je úkolem hráčů a trenéra. On jim k tomu přece nakoupil posily. A na to slávističtí fanoušci slyší. Prakticky denně čtou jména nových posil, které naskakují na soupisku jejich milované Slávie. Asi už vedou i diskuse kolik tak bude stát vstupenka na základní skupinu Champions Leaque - Slávie vs. Arsenal a začínají spořit rovnou na celý balíček.

Fandům Slávie to fakt přeji, čím více týmů se bude prát o titul v naší lize, tím lépe pro nás fanoušky a český fotbal. Trochu se obávám, že Slávisti ani netuší co ten pán Tvrdík dovede, a že jim nakonec zbydou jen šikmý oči pro pláč. I když Tvrdíka na seznamu realizačního týmu pro A-týmu nevidím, tak do toho začíná dost slušně mluvit. Tuhle neřízenou střelu s přezdívkou Luft Jarda neukočíroval ani slávistický srdcař Paroubek. Natož pak trenér Uhrin mladší. Ten se ještě bude divit až mu Tvrdík vlítne o poločase do šatny a dá mu pokyny ke střídání. S Madonou a Coldplay se asi už dělit o šatnu nebudou, ale s Tvrdíkem ano.

Nakonec, čtenář může zůstat v klidu. Realizované plány Jaroslava Tvrdíka protentokrát nezaplatí daňový poplatník, ale soukromý investors z Číny. Přeji fandům Slávie, aby svůj sem žili co nejdéle.

Pavel Vildomec

vildomec.blog.idnes.cz

 

Autor: Pavel Vildomec | sobota 9.1.2016 20:09 | karma článku: 16,16 | přečteno: 566x
  • Další články autora

Pavel Vildomec

Okupace 1968 očima teenagera

22.8.2018 v 18:52 | Karma: 16,82

Pavel Vildomec

"Jó to bývala Tour de France!"

26.7.2017 v 15:15 | Karma: 28,67

Pavel Vildomec

Tak si to alespoň představte

23.12.2016 v 16:58 | Karma: 18,73