Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Politická situace v Itálii.

Berlusconi se snaží oslabit premiérku Meloni. Tragédie u italského přímořského letoviska Steccato di Cutro, která si vyžádala 67 obětí. 

Když se italská premiérka Giorgia Meloni chystala do Kyjeva navštívit ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, Silvio Berlusconi si zas pustil pusu na špacír. Prohlásil, že kdyby byl on ve funkci premiéra, nenavštívil by ho. Dle Berlusconiho je Zelenskyj zodpovědný za nynější válku, protože bojoval proti proruským separatistům na východě Ukrajiny.

Většina Italů je proti tomu, aby vláda posílala zbraně na Ukrajinu a Zelenského mají rádi jak mouchu ve víně.Dokonce extrémní komunista, karikaturista Vauro Senesi v porgramu "Non é l´Arena" řekl, že souhlasí s Berlusconim a kdyby byl přítomný, tak mu dá polibek. Nakonec se nechal slyšet i Matteo Messina Denaro, ten sdělil, že válka je chyba toho kašpara Zelenského. Když to tvrdí taková "seriozní instituce" jako je jihoitalská mafie, tak to už něco znamená. Premiérka Meloni zuří, že se jí její koaliční partner Berlusconi  snaží oslabit. Kdyby měl charisma jak před třiceti lety, tak by se mu to možná podařilo. Nikdy se netajil svým vstřícným postojem k ruskému prezidentovi Vladimíru Putinovi a tato situace upoutává velkou pozornost veřejnosti.

Na tiskové konferenci v Kyjevě Zelenskyj ostře kritizoval Berlusconiho a Meloni jeho kritiku podpořila. Řekla, že porážka Ukrajiny by byla předzvěstí ruské invaze evropských států. Tím naznačila, že Itálie pod jejím vedením bude stát za Ukrajinou proti Rusku.Bývalý předseda středolevicové strany PD Enrico Letta společně se Stefanem Bonaccinim chválí Giorgu Meloni, že je chytrá a schopná. Příslušníci středolevicové strany, která by měla dělat opozici chválí pravicovou premiérku a kovaný komunista Vauro chce líbat kovaného pravičáka Berlusconiho. To se nám to pěkně zglobalizovalo.

Čerstvá předsedkyně opoziční strany PD - Partito Demokratico (česky Demokratická strana) Elly Schlein však Meloni tvrdě kritizuje, řekla o ní, že patří do minulého století. Jsou to dvě odlišné ososby. Giorgia Meloni vyrůstala ve skromných podmínkách bez otce v Římě a je matkou šestileté dcerky. Zatímco bezdětná Elly schlein se narodila v bohaté, buržoazní rodině, vyrůstala v luxusu ve švýcarském Luganu, prohlašuje se za bisexuálku. Tvrdí, že je občankou celé EU, má dvě občanství ( IT a US ). Dle mého názoru zaviní totální rozpad politické strany PD a Meloni nedokáže ohrozit.

Premiérka Meloni se snaží posílit spolupráci s africkými zeměmi odkud pochází nelegální migranti. Zpřísnila dekretem pravidla pro lodě nevládních organizací, které dováží uprchlíky do italských přístavů z afrických vod. Součastně je dle ní také nutné posílit schopnost vyhostit do zemí původu migranty, kteří nemají oprávnění k pobytu v EU. V minulých letech za vlády politické strany PD byly vytvořeny v Itálii pro uprchlíky velice příznivé podmínky.

V neděli 26.02. kvůli špatnému stavu počasí a silně rozbouřenému moři ztroskotala u přímořského letoviska Steccato di Cutro v provincii Crotone na východním pobřeží Kalábrie loď s migranty, která tentokrát vyplula z Tureckého přístavu Smirne. Není to daleko od řeckých ostrovů. Proč převozníci nevylodili uprchlíky v Řecku a vydali se na tak dlouhou a nebezpečnou trasu do Itálie ? Protože Řecko má tvrdou politiku odsunu a vyhošťování nelegálních migrantů. Premiérka Meloni vyzvala EU, že jediná možnost jak zabránit podobným tragediím je zastavit vyplutí lodí již v přístavech.

Při neštěstí zahynulo 67 osob. Byli mezi nimi i děti, italský ministr vnitra Matteo Piantedosi si dovolil říct, že je to nezodpovědné od jejich matek se v takových podmínkách plavit na moři. Sluníčkáři z celé Evropy včetně Bruselu ho za to ukamenovali. V dneštní pokrytecké době ani nemůže člověk říct svůj názor. Ony ty děti jsou pro jejich rodiče jistá vstupenka do Evropy. Pasažéři zaplatili převozníkům 8000 euro. Hysterická Elly Schlein žádá, aby ministr vnitra odstoupil z funkce. Toto smutné neštěstí využívají levicoví novináři i proti ministru infrastruktury a dopravy Salvinimu, ale neexistují žádné důkazy, že by na tom měl vinu. Pobřežní hlídka zadržela tři převozníky Turka a dva Pakistánce z nichž je jeden nezletilý. Doufám, že tentokrát s nimi nebudou jednat v rukavičkách a přísně je potrestají.

 

 

Autor: Jitka Vidláková | pondělí 6.3.2023 0:05 | karma článku: 16,96 | přečteno: 348x
  • Další články autora

Jitka Vidláková

Týraná zvířata a nelidskost úřadů - pokračování předešlého článku.

Hrůzostrašný příběh o dlouhodobém a krutém trýznění zvířat, kterým stát nezabezpečil žádnou ochranu. Kdybych se do toho nevložila, tak by majitel týral ubohá zvířata dodnes. Zde totálně selhala radnice, KVS, SVS a policie.

2.4.2023 v 11:06 | Karma: 17,86 | Přečteno: 327x | Diskuse| Společnost

Jitka Vidláková

Týrání zvířat a nelidskost úřadů.

Tento smutný příběh je důkazem toho, že v České republice nemají hospodářská zvířata patřičnou ochranu a pokud se dostanou do rukou špatného a nebo nemocného člověka, tak mají smůlu.

31.3.2023 v 15:18 | Karma: 17,33 | Přečteno: 351x | Diskuse| Společnost

Jitka Vidláková

Jak je ta naše demokracie křehká.

Skončí nájemník městského bytu na ulici, protože nalepil na okno ruskou vlajku ? Bude z invalidního občana bezdomovec, protože má jinou ideologii než rada města ? Vlajku odstranil a věří, že radní své rozhodnutí přehodnotí.

11.3.2023 v 9:38 | Karma: 14,91 | Přečteno: 231x | Diskuse| Společnost

Jitka Vidláková

Hruzostrasna smrt pana Sebastiana.

Panove, kteri jste si v mladi moc neuzili, nezkousejte to dohnat na podzim zivota. Mohli byste dopadnout jako ubohy pan Sebastiano Bellofiore z italskeho Francofonte.

29.1.2011 v 23:46 | Karma: 6,64 | Přečteno: 891x | Diskuse| Ostatní

Jitka Vidláková

Zaprisahly katolik se chova jak prostopasny sultan.

Milanska prokuratura zaslala 18.01. 2011 italskemu parlmentu dokument, kde obvinuje premiera Silvia Berlusconiho ze zneuzivani pravomoci a vykonavani prostituce s nezletilymi. Z podporovani prostituce nezletilych divek je obvinen i reditel TV kanalu Rete 4 Emilio Fede, televizni agent Lele Mora, kteri premierovi divky shaneli a membro PDL Nicole Minetti, ktera se o Berlusconiho prostitutky starala.

27.1.2011 v 23:46 | Karma: 7,91 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem milovník přírody a zvířat. Ráda cestuji.

Seznam rubrik