Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Troška toho mejkápku!

Každá žena se maluje (kromě chlupatých vyznavaček hippie), když chce být hezčí než obvykle. Pracovní pohovor, oslovení kolegy z pátého, divadelní představení nebo večeře při svíčkách. To jsou příležitosti k tomu máznout si na ústa něco červeného a řasy obtáhnout řasenkou.

http://nat-fashionaffair.blogspot.com/

I já - jakožto zástupkyně něžného pohlaví - tuto zábavu provozuji. Zatímco můj přítel u dveří netrpělivě přešlapuje, stojím u zrcadla a nemůžu se na sebe vynadívat. Co bych měla zvýraznit a co naopak zakrýt? Měla bych jít na plastiku nebo bude stačit respirátor, ve kterém vyniknou mé hluboké oči a nebude vidět můj nos? Váhám mezi rtěnkou a černými linkami. "S rtěnkou vypadáš jako bys zakousla králíka a ty černý oči? Lidi si budou myslet, že jsi sklízela uhlí do sklepa!" dodává mi maminka odvahu jít ven přirozeně krásná.

Mnozí z vás ovšem nemají takové štěstí, aby mohli vyrazit ven naostro (=nenamalovaní). Obzvlášť mladší ročníky trápí - jakže se tomu kulantně říká? - nedokonalosti pleti. Použití pár přípravků na zakrytí je tedy více než vhodné, pokud nechcete čelit posměchu a krutým řečičkám o vaší nevyspělosti a hnisu na tváři. Nemám zdaleka nic proti jemnému líčení, vždy mi však bylo záhadou, proč na sebe některé slečny patlají tunu přípravků. Proto mi málem vypadly oči z důlků, když jsem narazila na blog Nat (22 years old blonde mad about fashion, beauty, hair and make-up.).

"

To, co vidíte na fotkách, jsou výrobky, které používám pro svůj každodenní make-up, ty, po kterých s nadsázkou sáhnu každý den. V koupelně mám potom ještě další boxy s příležitostným líčením jako jsou barevné oční stíny, syté rtěnky, glittery, glitterové spreje a gely na tvář a tělo, třpytivé tužky na oči... prostě věci, které nepoužívám denně, ale jen pro určitou akci..."

Nat si na sobě prostě dá záležet a ráda se rozmazluje. A je to vidět. Ani místní drogérie nenabízí tolik lahviček, tubiček a kelímků, které leží na kosmetickém stole Nat.

"Oblíbila jsem si v poslední době velké prsteny! Hodně je vídám i na beauty gurus (I know, sucker for beauty channels....). Vypadají vážně moc krásně k jednoduchým věcem, každý se mě na ně hned ptá, protože jsou vážně dominantní prvek. Ignorujte moje "opotřebované" nehty, nevyšel mi o víkendu čas zajít na manikůru :(("

Při čtení blogu jsem se zastyděla, že moje kosmetická taštička skrývá povětšinou kartáček na zuby, kapesníky, rtěnku a řasenku. Polilo mě horko. Neměla bych do sebe trochu více investovat? Alespoň krémík proti vráskám nebo kleštičky na řasy? Mohu se ještě vůbec považovat za dívku? Nejsem už poloviční chlap? Rozhodla jsem se tedy vydat do hlubin mého pokoje a vyštrachat z pod postele dárek od kamarádky z předminulých vánoc.

Byla to paletka všechmožných barev - oční stíny, tvářenky, rtěnky... Snažila jsem se postupovat podle návodů z různých dívčích časopisů. Sexy pohled stydlivé laně, zvýrazněná ústa vybízející k polibku... Posuďte sami, jak mé snahy dopadly.

A mě teď nezbývá než se ptát: Co na to říká obyčejný plebs - tedy vy? Je chyba, když mám jen jednu rtěnku a vyschlou řasenku? Mám si toho pořídit víc? Pomohlo by mi to vůbec? Měli byste zájem o můj make-up tutorial aneb "koukám do kamery a maluju se při tom"?

Foto a citovaný text pochází z tohoto blogu: http://nat-fashionaffair.blogspot.com/

Autor: Lenka Veverková | pondělí 28.2.2011 15:51 | karma článku: 23,91 | přečteno: 6411x
  • Další články autora

Lenka Veverková

... jen blbni!

zkazíš to všem! - tak se jmenuje výstava Romana Týce v pražské galerii Dvorac Sec Contemporary. Kromě koláží, objektů z drátěného výpletu či dveří nechybí ani pouťový autodrom.

31.1.2014 v 11:16 | Karma: 9,31 | Přečteno: 897x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Regulace intimity: "Co tě sere? Nad čím se dojímáš?" ptají se herci

Za co se stydíš? Co miluješ? Co tě mrzí? V co doufáš? Tyto otázky položil režisér inscenace Regulace intimity Jiří Havelka studentům 4. ročníku alternativního a loutkového divadla DAMU. Ti nyní stojí tváří v tvář divákům a zpovídají se. Po tvářích jim občas přelétne úsměv, na konci jim však všem stékají slzy po tvářích. Jsou ale způsobené emocemi nebo tygří mastí, již si herci namazali pod oči?

15.1.2014 v 12:05 | Karma: 12,30 | Přečteno: 2401x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Moje psycholožka o tom ještě neví…

ale můj učitel tvůrčího psaní již ano. Mám strach, že někde někdy někdo zjistí, že něco nevím. Cokoli. Název první hry Bertolta Brechta, ostrov na čtyři, jméno ministra školství, SPZ Strakonic na tři nebo recept na segedýn. Přemýšlím, v čem vězí můj problém, moje prokletí a má obsese. Chci něco dokázat sama sobě nebo svým rodičům? Chci být nejlepší ve skupině a získat tak vůdčí postavení? Nebo se naopak bojím, že mě skupina nepřijme a vysměje se mi? Možná mám problém se sebepřijetím či jsem nedostávala od rodičů tolik lásky, kolik jsem potřebovala.

30.10.2013 v 10:48 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1900x | Diskuse| Ona

Lenka Veverková

Pitínský slovník: Ale co z toho, blbečku, když mi scházíš?

Mám dvě uši, ale když zavírám oči, už je neslyším. Vyzuj si boty a zatanči nám! Nikdy ti ústa tak hezky nevoněla. Otři mi pot z čela. Neslyšíte, že mi řve dítě? Náš kanár ale umí "der"... Perly v uších. Písek ve vočích. Z Nietzscheho nic. Skotský golf. A ta poloprázdná flaška je tygrem, jehož jméno je láska. Maruno, sedni si! Ale již začínám, jen si dovoluji ztratit čas na malou dramatickou pauzu před začátkem toho kousku...

5.5.2013 v 15:35 | Karma: 9,52 | Přečteno: 1571x | Diskuse| Kultura

Lenka Veverková

Pohádka o věcech v šuplíku

To vám byly časy, když jo-jo svítilo a hrálo veselou písničku, zatímco po provázku skákalo nahoru a dolů. Nahoru a dolů. Nahorů a dolů. Stále dokola v rytmu té hloupé melodie. Stále a stále nahoru a dolů. Jo-jo bylo věčně v pohybu, prostě k nezastavení. Nyní ovšem leží zapadlé v zásuvce, šňůrka zašmodrchaná, baterky vybité. Z výjimečného jo-ja je teď nudné, obyčejné jo-jo, k tomu navíc nepoužívané.

28.4.2013 v 22:43 | Karma: 13,45 | Přečteno: 813x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 10069x
Impulzivní, nestálá a věčně nerozhodná. Má ráda kvalitní humor, kvalitní literaturu, kvalitní víno a svůj blog plný kvalitní nudy