Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

POMOC! ŠKRTÍ MNE DEMOKRACIE!

Aneb když nenormální je normální,  alias, když sytý hladovému nevěří anebo, nedej bože, že by válka proto, že sklenka je do půl plná, či prázdná?

Nahlas na něj hartusím a duchu jej obdivuji!

Ano, řeč je o našem ministru ekonomie Ing. Kalouskovi. Je jako Chruščov, když poprvé pěkně přiblížil národu co je úkolem politika! Ano, kdo ví, ví, že ZBLBNOUT MASY! To je oč tu běží!

Kdo neví, tak stručně: „ Mým úkolem je i ve vsi, která je v stepi, kde nikdy netekla a nepoteče voda, vysvětlit lidem, že musí v sobotu přijít na náves stavět most! A zadarmo! A oni přijdou, protože má přijít velká voda, nebo co kdyby přišla, a most postaví!“

Přesně tohle p. Kalousek umí. Kde může, ohání se, že to, co dělají jiní, už není demokratické!

A není to tak, že jde jen o útok z jeho strany!?  Ano, atakovat lidi! Dokud jsou hluší a slepí! Dokud nevnímají, že je ožebračuje! Že, dokud může tak bezostyšně, společně s několika dalšími hlupáky, rozkrádá a ožebračuje tuto zemi! A hle, ona si to nechá líbit, tak proč by ne!

Má můj obdiv za to, že vytáhnul z několika stovek bohatých opět miliardy, aby je posléze utratil, lépěji nechal zmizet, kdesi v hlubinách naší děravé státní kasy.( A doufám, že už jim to nevrátí, aby pochopili.)  Že dokáže, ač nemá jedinou morální povinnost, a to v odpovědnosti, za to co v té své funkci udělá, takhle zblbnout masy. Copak to nikdo nevidí? Copak jste opravdu tak hluší a slepí. Vy všichni! Všichni co jste vydělávající, všichni co jste podnikající, Vy všichni co musíte tvořit zisk, abyste další měsíc vyšli se všemi náklady, které máte na krku! A jak ne, běda vám! Víte, kde skončíte? A hle, p. Kalousek již čtvrtým rokem vede tento stát a stále se ztrátou! A furt mu to prochází! Vydává dluhopisy jak na běžícím pásu, a vždy se najdou ti co je koupí, neb jsou tu přeci bohatí!  Ne?  My všichni musíme tvořit zisk, abychom mohli platiti všechna daňová zatížení, a nikdo nás neopěvuje!  A p. Kalouska chválí, dokonce se umí pochválit i vlastními slovy, protože i mezinárodní instituce ekonomických, ……… ne dál nemohu, už se mi vaří opět krev!

Přesto, přese všechno, má můj obdiv za to, že vytáhnul do boje proti bohatým, kterým peníze sebral, a za pár měsíců zmizí v propadlišti dějin, hezky napakovaný, myslím, že ani Topolánek není tak napakovaný jako on, a bez sebemenší známky studu, že by se měl za něco zodpovídat, opustí místo hlavního ekonoma této země. A nic se mu nikdy už nestane, dnes ho chrání imunita a zítra peníze!

Celé je smutné jen to, že za nic, tam nahoře nikdo nikdy nezodpovídá, a tak klidně mohou, krát, mít deficity, utrácet za voloviny,  zvyšovat si platy a já nevím, co ještě vše  jednou vyplave napovrch.

Tak bych chtěl také podnikat. To by bylo báječné, ne? A jen se starat jak by měly přitéct peníze do kasy. A když netečou, tak vymyslet něco co by donutilo lidí zase víc platit. Řekl bych, že už hoří, ale ono to jaksi není vidět. Jinak bychom už hasili, že? Není to tak, že tomu už nikdo nerozumí!? A to je ten moment, kdy nastává situace, že sytý hladovému nevěří! On má dost, statisticky je dokázáno, že národ má peníze, a jak vidno ještě má, a tak nevěří těm, co volají, že už DOST! Dost všeho! Copak jste nahoře slepí a hluší, když vám denně říkáme, že se nám utahuje smyčka?  Že už nemůžeme! Copak nám nerozumíte? Asi ne. A proč taky, oni mají jistotu a nemají co ztratit, co?

Copak p. Kalousek ale vymyslí dál!? O tom přemýšlím.

No a do třetice jak je to se sklenkou vody do půl plnou, či prázdnou? No, je to jak s optimistou a pesimistou, či jakkoli se dvěma stranami, kde je jedna strana co obhajuje to a druhá ono! Bohužel pro nepřítomné je to o tom, že pokud, máte normální rozum, pak vidíte, že je to jedno, ne? Avšak ti co se hádají to tak nevidí, ač je to pořád stejné, pro každého to má jiný význam! Kolik by na světě ubylo hádek a válek, kdyby si obě strany vždy už předem uvědomily, že ta hádka je nesmysl.  Nerozumíte?

Hm, tak to vám teď nepomohu. Snad příště.  Možná!  Ehm, myslím, že pochopíte, až přijdou s tím, že je nutnost předat ČR do cizí správy , protože ČR už sama není prý schopna své problémy vyřešit.

Takže až p. Kalousek zase předloží návrh státního rozpočtu s deficitem, pak věřte, že on je syt a je OPTIMISTA! No a my ostatní jsme ti druzí…………… .    TAK A TO JE TA DEMOKRATICKÁ DEMOKRACIE. 

Také možná se začnu modlit, a bůh je mi svědkem, protože tam teď poteče tolik peněz, že by bylo škoda se nemodlit. A jsi-li správný Čech, pak tak učiníš. Proto, že ti už nic jiného, za chvíli, nezbývá.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Veverka | sobota 24.11.2012 8:10 | karma článku: 10,12 | přečteno: 588x
  • Další články autora

Jaromír Veverka

Neteče nám náhodou do bot? Inflace, Ekologie, Zelený úděl, El. energie. Není toho už moc?

Málokdy a málokdo dnes věnuje poznávání okolí takovou péči, jako naši předkové, byť se zdá, že jsme dnes dál než kdykoli před. Oni totiž věděli co my dnes nevíme. Hledáme v Googlu a pohled na mraky nám už nic neříká, atd. atd.

31.12.2021 v 7:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Znásilnění "národa" nad kůží ... jsem pro všemi deseti ... já na to mám.

Muži vs. ženy, Janeček vs. kultura, soudci vs. obžalované! Kdo je tu vlastně znásilňován? Kdo za co může? A kdo to kdy pochopí?

30.11.2021 v 8:08 | Karma: 4,59 | Přečteno: 137x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Praha 22.2. 2022 - "A s krizí přišly slzy"

Je 23.2. 2022 ve všech českých denících na prvních stranách je obrovský nápis: „Apokalypsa v ČR, kterou kdysi předpověděl Gen. A.Š., se včera roztočila na plné obrátky. Pojďme si projít včerejší smrtící den v našich ulicích.“

12.11.2021 v 9:09 | Karma: 18,25 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Chcete vědět co znamená datum 22.2.2022? Že by ekonomickou krizi?

Poznáváte tento dotaz? "Co je nejhorší pro naše hospodářství?" Ano, to nám bylo předkládáno, když jsem byl mlád. Odpověď tenkrát byla: "9madelinek a jeden ekonom." A odpověď dnes po 50letech: "9ekonomů a jedna mandelinka"

6.11.2021 v 7:59 | Karma: 20,10 | Přečteno: 5293x | Diskuse| Ekonomika

Jaromír Veverka

Česká ÚVN versus USA Capitol aneb je cenzura dobrý nástroj demokracie?

Známe všichni pořad p. Jílkové, kde si můžete napsat co chcete, říkat i "skoro" co chcete, ale nic se v zemi nezmění, dokud se nezvedne lid, který si bude muset proklestit k pravdě spravedlivou cestu jako my v r. 98!

15.10.2021 v 20:58 | Karma: 13,26 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  16:22

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Policisté i hasiči v budově BIS prověřují podezřelou zásilku s chemikálií

16. května 2024  15:44,  aktualizováno  16:17

V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) zasahují policisté, hasiči i záchranáři kvůli...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů. Zasahovala stovka hasičů, momentálně dohašují

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  16:03

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Mladík vyhrožoval přes QR kódy vystřílením školy. Byl to vtip, řekl policii

16. května 2024  12:53,  aktualizováno  15:57

Mladík vyhrožoval, že vystřílí Integrovanou střední školu ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku....

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik