Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pomóc! KLAUSI! Raději už mlč!

Sto let jsem mlčel, sto let koukal, Ale dál už nemohu mlčet a ani se na to koukat. Co ty dokážeš říct, a nestydíš se!

Pozoruji, jak se milý Klausi rád posloucháš a jak rád se zviditelňuješ v momentech, kdy je to zapotřebí.

Po přečtení sobotních HN mám už takový zvláštní pocit, že už si vůbec nevidíš do úst. Myslet si, že tu žádných z tvých spolubydlících nemá paměť ba ani rozum, je už opravdu DRZOST maximální.

A tak jako vždy, když hrníček přeteče se  musí někdo z národa ozvat, pokud už se neozve i národ sám, jako celek, protože TY, už jsi dnes schopen se učinit vládcem a nastolit diktaturu KLAUSICISMU.

Nemohu si pomoci, ale už z dob pravěku, když člověk věděl, že přijde zima musel si naplánovat, a to mi věř, že to tak bylo a i je, že si začal dělat zásoby a vůbec připravovat se na zimu.

Jestliže rodiče čekají dítě, chtějí ho dát do školky, školy, chtějí jet na dovolenou, koupit si auto, a jednou jít do důchodu, musí PLÁNOVAT.

A co děláš TY, KLAUSI! V tvém slovníku se snažíš opět vecpat lidem, tu ohranou hříčku s komunistickým režimem, a proč?

Jen aby si odvedl pozornost od všech průšvihů, které činíš ty i vládní garnitura s rozkrádáním peněz, které na společnou hromadu dáváme všichni, a jen někteří to mohou rozporcovat pro sebe?

Vysvětli mi potom v tom případě jak je možné, že:

-         ČSA vyplácí 100mil. Odměny a odchodné , když je tento podnik ve ztrátě? A to někdo vymyslel  a NAPLÁNOVAL, a co na to národ?

-         ČEZ jako státní organizace, je už dávno za hranicemi morálních stavů, kdy elektřina stojí víc než ve světě, kdy mzdy ve státním podniku jsou takové o kterých se i podnikatelům, kteří díky svým daním pomohli dostavět Temelín? Kdy sama ČEZ skupuje FVE, aby inkasovala státní příspěvek zeleného bonusu a ostatní utřou nos! Kdy , kdy …. Jen v případě ČEZ bychom našli těch KDY, tisíce….

-         VOJSKO zahazuje miliardy, na které tento stát nemá!

-         Ve státních podnicích ČSD, Pošta aj. pobírají přední ved. Pracovníci platy, o kterých se mnohým podnikatelům jen zdá, a sami živoří na hranici života, díky skvělým daním, které jsi připravil i ty!

-         Spousta miliardářů utekla z republiky, namísto, aby platili daně u nás DOMA! Nebylo možné zajistit, když někdo už má příjmy takové, že se vyhne klasickému zdanění, ale bude zvýhodněn! Není lepší, aby i 3,5% zůstávalo doma, než na tyto lidi plivat, že utekli?

Dál nemá smysl pokračovat, těch průšvihů je na tisíce! A to všechno protože, NEPLÁNUJETE!

Zatím co ti, kteří se napakují ze státní kasy, to plánují. A PLÁNUJÍ TO, to mi věř! Tak ty milý Klausi, neplánuješ nic a možná to právě tak vypadá! Takže Klausi, to všechno je dílem plánování! Ničeho jiného. Ty nabubřelý obličeje o tom, že plánování je na nic a že je to přežitek komunistů už si ponech pro sebe!

Jeden z mála případů a o tvém skvělém životním přehledu je důchodová reforma, je evidentně výrazem PLÁNOVÁNÍ, jak zabezpečit lidem ve stáří dostatečné příjmy, které jim alespoň zabezpečí, jak zpívával K.Kryl, nuzný život na lavičkách s hlubokým předklonem! Nutit lidi, aby si šetřili, zatímco VY, tak skvěle vyhazujete, nutit je, aby si nakupovali akcie, dluhopisy, cpali peníze do fondů, je přece holý nesmysl. Papírů, se totiž milý KLAUSI, ještě nikdo nenajedl. To je ten průšvih.

Vy, plánováním, nutíte lidi, aby živé peníze dávali do pochybných institucí, které vlastní Vaši známí, a které oni, když už je dostanou na hromadu, jen zneužívají. Nedávají je do prostředků, které by přinášeli užitek a pro lidi práci a výrobky, ale aby s nimi spekulovali na pochybných akciových trzích, kde přijdou zase za pár let vniveč až nastane pád burzy ve smyslu, že nikdo ony papíry chtít nebude.

Vzhledem k tomu, že jsi dobrý ekolog, geolog, meteorolog, kunhistorik, gynekolog, a já nevím co ještě, tak jako ekonom si u mne už dávno pohořel.

Dívám se na to i z pohledu počtu. Vy donutíte lidi, cca 100tis. Aby ukládali si 1000,- Kč/měs. Do nějakého fondu. To je 100mil./měs. Přijmu. Není potom snadné, za tyto peníze si dobře jako majitel fondu žít, ale dál s těmi penězi čachrovat. Například hýhat se státní měnou jiných států a skupovat je, skupovat podniky, které se dají skoupit a opět nabývat majetku, a tak nějak dokola. A proč?

Protože jim to strkáte do hlav. TY a tobě podobní ekonomové! Ty, který máš vysokou ekonomickou radíš lidem udělat opět něco co se děje se státní kasou. Sám vidíš kam to vede, když se peníze dají na jednu hromadu a kdo si z té hromady, může vzít! Já ne, já až půjdu teď zrušit důchodové připojštění, tak mi z 80tis. Vyplatí pouze 37 tis.! A víš proč? No, protože mají taková pravidla, víš, EKONOME!

Nechci se zde dál pouštět do oněch otázek, proč jiní plánují a tys ono slovo vymazal z ekonomických slovníků. Ale stejně! Proč je málo učitelů a proč málo berou? Proč je málo doktorů a proč málo berou? Proč je tolik kriminálníků a proč nic nedělají?  Proč se likviduje samostatné zemědělství? Proč pouštíme peníze z republiky za poplatky na silnicích? Proč je vůbec platíme jinam? Proč mohou někteří lidé vystudovat práva za 14 dní? A proč se o tom, zda mají vrátit glejt,jedná! Není to jedna z věcí, které TI škodí? Jak můžete před národem ještě vystupovat, když národ vidí co jste zač! A další proč a proč už nemohu psát, věř mi, že by se sem nevešly.

A já dál denně, se setkávám s Vašimi průšvihy v úrovni rozkrádání, ale vy jste beztrestní, tak se nedivte co se v zemi děje. Mladí to vidí, staří to vnímají a vy dál pokračujete. Myslím, že je mi z vás už opravdu hodně zle, když se na vás nemohu dívat….. NEPLÁNOVANĚ!

(pozn. Autora – nikdy jsem nebyl komunista a nebudu!)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Veverka | neděle 6.3.2011 9:00 | karma článku: 25,76 | přečteno: 1711x
  • Další články autora

Jaromír Veverka

Neteče nám náhodou do bot? Inflace, Ekologie, Zelený úděl, El. energie. Není toho už moc?

Málokdy a málokdo dnes věnuje poznávání okolí takovou péči, jako naši předkové, byť se zdá, že jsme dnes dál než kdykoli před. Oni totiž věděli co my dnes nevíme. Hledáme v Googlu a pohled na mraky nám už nic neříká, atd. atd.

31.12.2021 v 7:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Znásilnění "národa" nad kůží ... jsem pro všemi deseti ... já na to mám.

Muži vs. ženy, Janeček vs. kultura, soudci vs. obžalované! Kdo je tu vlastně znásilňován? Kdo za co může? A kdo to kdy pochopí?

30.11.2021 v 8:08 | Karma: 4,59 | Přečteno: 137x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Praha 22.2. 2022 - "A s krizí přišly slzy"

Je 23.2. 2022 ve všech českých denících na prvních stranách je obrovský nápis: „Apokalypsa v ČR, kterou kdysi předpověděl Gen. A.Š., se včera roztočila na plné obrátky. Pojďme si projít včerejší smrtící den v našich ulicích.“

12.11.2021 v 9:09 | Karma: 18,25 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Chcete vědět co znamená datum 22.2.2022? Že by ekonomickou krizi?

Poznáváte tento dotaz? "Co je nejhorší pro naše hospodářství?" Ano, to nám bylo předkládáno, když jsem byl mlád. Odpověď tenkrát byla: "9madelinek a jeden ekonom." A odpověď dnes po 50letech: "9ekonomů a jedna mandelinka"

6.11.2021 v 7:59 | Karma: 20,10 | Přečteno: 5293x | Diskuse| Ekonomika

Jaromír Veverka

Česká ÚVN versus USA Capitol aneb je cenzura dobrý nástroj demokracie?

Známe všichni pořad p. Jílkové, kde si můžete napsat co chcete, říkat i "skoro" co chcete, ale nic se v zemi nezmění, dokud se nezvedne lid, který si bude muset proklestit k pravdě spravedlivou cestu jako my v r. 98!

15.10.2021 v 20:58 | Karma: 13,26 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je nadále ve vážném stavu, oznámil Kaliňák. Krvácení do břicha zastavili

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  12:38

Přímý přenos Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl ve...

V Kladně hoří sklad olejů, hasiči vyhlásili zvláštní stupeň poplachu

16. května 2024  12:31

V kladenské ulici Železničářů hoří sklad olejů, vyhlášený je zvláštní, tedy nejvyšší poplachový...

Atentátník je na svůj čin hrdý. Obvinili ho z pokusu o vraždu, hrozí mu doživotí

16. května 2024  10:44,  aktualizováno  12:30

Slovenská policie obvinila jednasedmdesátiletého Juraje C. podezřelého ze středečního útoku na...

Pavel jmenoval Ženíška ministrem pro vědu. Popřál mu v boji s dezinformacemi

16. května 2024  6:05,  aktualizováno  12:25

Přímý přenos Prezident Petr Pavel jmenoval ve čtvrtek Marka Ženíška z TOP 09 novým ministrem pro vědu, výzkum a...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik