Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když nenormální je normální

Aneb poděkování, pí. Šichtařové  a p. Pikorovi, za vstřícnost při vysvětlení a i pochopení některých věcí, kterých  je zapotřebí, když je něco nutné vysvětlit nechápajícím, nebo příliš chytrým, či dokonce ještě chytřejším, kteří se chovají, či píší tak, jak to u nás, rozuměj v EU, vypadá.

Po dlouhé době jsem si přečetl obě knihy od obou autorů s nemalým zájmem na jehož konci jsem si malinko oddechl, ale to bylo vše a navíc je to hrozně málo, neb šlo jen o můj vnitřní pocit, a ten jak známo je osamocen a revoluci sám neudělá. Mé oddechnutí spočívalo v tom, že jsem zjistil, že jsou na světě i lidi, kteří některé věci dokáží pojmenovat  jak jsou, rozumí jim, a dokáží vysvětlit tak, aby jim bylo rozuměno, ale …..

 Je toho málo co se dá dělat, a tak nakonec to bude na celých masách, které se popohnou až když už bude buďto moc pozdě anebo se nic jiného dělat nedá. Vysvětlení tohoto druhu se sebou nese, jak vidím jen urážlivé poznámky a výsledek zatím nenesou.  Tomuhle národu nestačí, že už jsme opravdu někde na konci sil nejen ekonomických ale i sociálních a tak nezbývá než čekat, kdy konečně to … PADNE!?

Zdá se vám totiž normální, že v této zemi není už skoro nic normální? Pokud někdo neví co tím myslím, pak jen několik příkladů, které nám všem osvěží paměť. Od 1989 se tu rozkradlo tolik majetku, že se nedá ani vyčíslit …. A přesto to funguje!

Politické strany se převlékají, a lidé v pozadí opět jsou u moci, která tak chutná! Za patřičný obolus.

Každý den v televizi můžete vidět případy, kde nás reportéři upozorňují, že se stalo něco, co není snad ani možné, a přec se to stává! Denně! A ne jednou! Tolikrát, že to ani sama televize už není schopna to pojmout, stačí, že se zprávy změnily na kriminální právy a dovětek zpráv: „Kriminální zprávy!“

Nestačí Vám situace na dálnicích? Na normálních silnicích? V městech? Stačí si jen sednout za volant a hned vidíme kolik z nás se chová normálně. Nedávno jsem naboural jen proto, že při projíždění křižovatky, NA ZELENOU!, předem mnou vůz zastavil, aby dal přednost chodkyni která stála na chodníku, NA ČERVENÉ!, aby ji pustil přejít!

Myslíte si, že mám jít volit nějakou stranu, když vedle mne v průvodu jde člověk, svého času můj odběratel, který mi dluží 200tis.! A víte, jak se chová? Zavřít nejde! On se jen brání, že teď nemá!

Myslíte si, že mám jít volit systém, který mne jako podnikatele okrádá, když právě takovému člověku, kterému jsem dal zboží na fa, a on mi dodnes nic nezaplatil, ale já musím DPH uhradit! A když ne, tak mi stát pěkně vypálí penále! A nezajímá ho, kde na to DPH i penále vezmu, jsem jen špatný podnikatel! To já si musím půjčit u bank, abych ochránil sebe i své zaměstnance! O bankách jsem se již vyjádřil ve svém blogu, "ZRUŠME BANKY".

Myslíte si, že mám dobré zaměstnance?  Je to jako všude a se vším, najdou se velice slušní, ale …. Nedávno mi předvedli co umí ti druzí. Zákazník je nutil něco udělat na stroji, na které to nejde! Co myslíte, že předvedli? Nic moc, jen stroj pustili a aby mu, dle svých slov, ukázali, že to nejde, strčili na opracování dílec, který pochopitelně při své malé velikosti uvíznul a pak už jen lítali třísky! Stroj za 2mil. kč, a myslíte si, že je to interesuje? Prostě se to zničí a oni půjdou zítra dělat někam jinam, třeba k Vám! Co pracovní průkaz !? Dnes jsem ochoten tam i napsat, že je to neschopný pracovník, ba co i kuřák, který si přestávku udělá, kdy si vzpomene on, a zákazník ať počká! Za tuhle pracovní morálku mám jít bojovat? Za tohle jim mám zaplatit!? Oni rozbijí skleničky přímo před zákazníkem a diví se, že je od nich nechce! Protože jsou rozbité!

Náš dům mi stavělo již několik zednických part! Ani jedna! Opravdu ani jedna, tu nezůstala. A víte proč? Pro totální neschopnost, dělat svoje řemeslo. Řekněte mi konečně proč je to dnes takové  jaké to je? Copak jste jiní? Copak neprahnete po zisku, byť je zisk zlo, největší svého druhu, které se dá jen vymyslet! Honem rychle! Honem pryč! Honem do hospody! Honem k moři? Prostě pryč od těch okolních blbců, kteří mi jen překáží. A teď, copak mohu chtít, aby politici byli jiní? Ne, nemohu. 

Oni jsou opravdu obrazem toho co se děje dole, co se tu děje kolem nás, jen možná v menším zlu. Prostě koryto je jen jedno.  A to státní! Tam se dostat, to by bylo! Ale zprivatizujte státní kasu, třeba si ji vezmu pod kontrolu a slibuji, že NIKDO nic neukradne! Ale to je monarchie! A ta se tu moc nenosí.

Stát si např. vesele tvoří paskvilové zákony, a určitě jsou špatné schválně, na to vemte jed! Kolikrát jsem toužil někde na veřejnosti mít slyšení ve smyslu, aby zákony byly stručné a jednoduché a bez dvojsmyslů! Ale copak to tu jde, kdy by pak dělal advokacii? Kdo by tu okrádal (ne)normální lidi?

Zatím co tu píši, vzpomínám si na tisíce dalších, na které se ani nemůžu dostat, kdo by četl dlouhé nesmysly?  A mně je prozatím na mašli! To mi věřte. V této zemi již toho moc nefunguje a proto se přikláním k názoru, vraťme se k věcem tak, aby fungovaly. Nevěříte!? Tak jeden příklad za všechny, který je po vzoru obou zmíněných ekonomů.

Opravuje se dálnice D1. Denně je to běh na pomalou trať, stačí  poslouchat  "Zelenou vlnu", nebo „A víte kudy kam!“, ač by se měl spíše jmenovat a teď víte kudy ne! Kdykoli to slyším, vzpomenu na sebe, jak tam trávím vlastně dovolenou. Co kdyby se tam dala rychlost jen 100km/hod.?  Namísto zrychlování, prostě zpomalit! Nemusím ani počítat, ale vím, že z Prahy dorazím do Brna za 2hod. a to 100% v případě této jízdy, kdy nebezpečí je menší, než když se budeme řítit, onou navrhovanou 150tkou!?

Avšak teď pojedu tu trasu 2,5hod., neboť tam někde uvíznu. Ovšem, běžte to říci národu! Zkuste vystoupit!  No zkuste to! Co na to národ? A hlavně ten motorizovaný! A hlavně ti co mají pod kapotou víc koní než rozumu. Ty tou rychlostí jen urazíte. No a pak chtějte, aby se nám, co nám zbyla špetka soudnosti, to s rozumem nemá nic společného,  věřilo.

Věřím, pí. Šichtařové a p. Pikorovi, že budou mít, co píší a říkají, jako odborníci, šanci řádně prosadit a já budu jeden z těch co snad chápou, že se dnes už musí, pomáhat. Jinak je to opravdu už o boji! Ne na papírech! Ne v blogách! Ale na ulicích! Na pracovištích! Mezi stranami! Mezi soc. vrstvami! Prostě všude! A ještě stručněji – všichni proti všem! Takhle to vidím já.

P.S. Děkuji všem, co se spíše nevyjádří, protože super-extra-opozičníci se stejně najdou. Takové je lidstvo. Opravdu se jeden, či jedna strana, nezavděčí všem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Veverka | neděle 14.10.2012 8:00 | karma článku: 20,61 | přečteno: 1278x
  • Další články autora

Jaromír Veverka

Neteče nám náhodou do bot? Inflace, Ekologie, Zelený úděl, El. energie. Není toho už moc?

Málokdy a málokdo dnes věnuje poznávání okolí takovou péči, jako naši předkové, byť se zdá, že jsme dnes dál než kdykoli před. Oni totiž věděli co my dnes nevíme. Hledáme v Googlu a pohled na mraky nám už nic neříká, atd. atd.

31.12.2021 v 7:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Znásilnění "národa" nad kůží ... jsem pro všemi deseti ... já na to mám.

Muži vs. ženy, Janeček vs. kultura, soudci vs. obžalované! Kdo je tu vlastně znásilňován? Kdo za co může? A kdo to kdy pochopí?

30.11.2021 v 8:08 | Karma: 4,59 | Přečteno: 137x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Praha 22.2. 2022 - "A s krizí přišly slzy"

Je 23.2. 2022 ve všech českých denících na prvních stranách je obrovský nápis: „Apokalypsa v ČR, kterou kdysi předpověděl Gen. A.Š., se včera roztočila na plné obrátky. Pojďme si projít včerejší smrtící den v našich ulicích.“

12.11.2021 v 9:09 | Karma: 18,25 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Chcete vědět co znamená datum 22.2.2022? Že by ekonomickou krizi?

Poznáváte tento dotaz? "Co je nejhorší pro naše hospodářství?" Ano, to nám bylo předkládáno, když jsem byl mlád. Odpověď tenkrát byla: "9madelinek a jeden ekonom." A odpověď dnes po 50letech: "9ekonomů a jedna mandelinka"

6.11.2021 v 7:59 | Karma: 20,10 | Přečteno: 5293x | Diskuse| Ekonomika

Jaromír Veverka

Česká ÚVN versus USA Capitol aneb je cenzura dobrý nástroj demokracie?

Známe všichni pořad p. Jílkové, kde si můžete napsat co chcete, říkat i "skoro" co chcete, ale nic se v zemi nezmění, dokud se nezvedne lid, který si bude muset proklestit k pravdě spravedlivou cestu jako my v r. 98!

15.10.2021 v 20:58 | Karma: 13,26 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Rusko nemá na průlom u Charkova dost lidí, Ukrajinci se udrží, řekl velitel NATO

16. května 2024  20:19,  aktualizováno  20:46

Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti...

Politik má chodit mezi lidi. Fiala po útoku na Fica nezmění své návyky

16. května 2024  20:34

Po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica se Petr Fiala nechal slyšet, že nebude...

Po útocích přišel atentát a výhrůžky smrtí. Evropu děsí násilí před volbami

16. května 2024  20:27

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyděsil evropské politiky. Bojí se, že nadcházející...

Německý parlament zbavil Bystroně imunity, policie prohledala jeho kancelář

16. května 2024  10:55,  aktualizováno  20:21

Spolkový sněm zbavil imunity poslance Alternativy pro Německo Petra Bystroně. Bavorský zemský...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik