Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak mi TOP09 ukradlo nápad.

Aneb konec Čechů v Čechách a jejich nové motto: " Tam kde končí bůh, začínají peníze!" Je vám to motto povědomé?

Volby, volby a zase volby.

Nechci se o nich v podstatě zmiňovat, ale nedá mi to z pohledu jak se mi jeví dnešní vývoj u nás a možná i ve světě.

Již řadu let říkávám: Nevrážejme sociální nůž nespravedlivosti mezi podnikatele a jejich zaměstnance, také mezi podnikatele a státní zaměstnance a nakonec mezi podnikatele a zahraniční půjčky. Tyto rozpory jsou dnes nabíledni, neboť to odskáčí vždy jen podnikatelé a to ve všech případech.

První je znám jako - co si vyděláš to dostaneš! Ovšem jen v čistém! Tak to vidí zaměstnanci, ale zaměstnavatel jim musí strhnout, stručně kde co strhnout, aby jim vyplatil jen alikvótní část. Ovšem jinak musí jako firma vydělat na celou mzdu! Takže ten ukradený nápad je v tom, že já už celu řadu let říkávám na všech osobních schůzkách a jednáních: nechť stát udělá zákon ať všichni zaměstnanci obdrží celou svoji pracně vydělanou mzdu, no a v den výplaty ať jim stát zašle složenky typu: na cikány 500,- Kč, na Agánistán 1000,- Kč, na kriminálníky 1200,- Kč, na nezaměstnané, ba i na policii ....... atd., prostě na vše, na co stát potřebuje tyto peníze. Asi mne p. Kalousek někde slyšel, když se rozhodl k takovému kroku o rozesílání složenek se státním zadlužením, který sám zavinil svým podpisem, a dnes z něj opět dělá mediální hvězdu. Nicméně, námětem se liší, provedením ne!

A tak zbývá jen otázka, kolik by stát obdržel peněz od lidí na tyto složenky? No odpovězme si sami! Mám pocit, a rovnou i odpověď, nic moc, že? Neb všichni se kterými hovořím a sděluji jim svůj námět s návrhem, jsou se mnou zajedno. "Nic, nakašlat!" To jsou jejich odpovědi. Ale stát je v podstatě z obliga a ta sociální nespravedlnost je pořád na bedrech zaměstnavatelů, kteří jsou v očích a myslích zaměstnanců ti špatní a zlí co je okrádají, a kteří na ně tak dřou, a výplatou mají pořád malou!

Druhý rozpor je daleko horší a vyluzuje i pocit až k nenávisti té druhé strany. Všichni víme, že bez podnikatelů by nefungoval žádný kapitalistický stát na celém světě. Přesto v rámci demokratickách zásad, které pevně v rukou drží političtí bossové, se obdržené finanční prostředky, přesunuté z účtů podnikajících subjektů, dostávají v nemalé míře do rukou lidí, kteří se o jejich tvorbu prachmálo zasloužili. Oni se starají o státní výkon ve státních službách i firmách a mají platy takových výší, o jakých se mnohým ponikajícím ani nezdá, dokonce si takový plat za celý život ani nevydělají. Poctivou prací ........ se pomalu a jistě propracovávají jen k dluhům.  Takže i zde bych viděl, kdyby více mezd zůstávalo právě u těch, kteří se o jejich tvorbu svou prací zasloužili, nikoli je dávat do rukou těm, kteří tento stát svými rozhodnutími zadlužují a dnes volají, že jsou právě jen oni, kteří dokáží to hrozné zadlužení odlužit, ač to byli právě oni, kteří se právě o toto postarali.

Třetí rozpor je dnes zviditelněné Řecko. Všichni dnes vidí, jak si zde žili nad poměry a jaké měli platy a důchody. Zde to vidím v podstatě také velice zjednodušeně. V podstatě jde opět o můj námět, a zviditelňuji jej dřív, než mi jej někdo opět uzme. Myšlenka spočívá v tom, že ti, kteří mají v této zemi více jak 10.000,- euro na účtě, tak to co je nad, prostě sebrat a zaplatit vlastní dluhopisy a dluhy, které dnes chtějí po nás. Opět po těch, kteří pracují a pracují a jen se zadlužují, ačkoli banky vykazují jen a jen miliardové zisky. Není to zvláštní, že ten kdo nečiní jakékoli hodnoty je v balíku, a ten, kdo pracuje nic nemá a je silně zadlužen!

Jak dlouho to potrvá? Ty familierní vztahy našich politiků s elitou pánů z bank, kteří nás vedou do záhuby. Ti, co čekají, až zase budou krachovat, a my všichni jim zase naplníme z našich poloprázdných kapes opět jejich konta. Jak dlouho potrvá, než dojde k tomu co říkám už pět let, "Zrušme banky, je to největší zlo od vymyšlení Boha!" Banky, které si hrabou, aby se následně zjistilo, že to jsou ony, které nás vedou do záhuby. Takže vzhůru k modlitbě:

Peníze jenž jste v našich kasách, množte se a posvěť se jméno vaše, přijďte v králoství našich sejfů, a nechť je vždy platná jen vaše vůle jak v nebi, tak na zemi, jak v dobrém, tak zlém.  Tyto peníze nechť jsou vezdejší každý den, ať nás pokouší neustále, ale ať nás též zbaví všeho dobrého, hlavně, že jich bude moc a nám se vyhne bída a hlad, amen.

Prostě z bank se staly fabriky na peníze, ovšem bez tvorby nejmenších hodnot. Peněz se nenajíme, za ně ano! Ale v momentě, kdy jsou podloženy hodnotou! Nikoli tím, že jedna banka druhé půjčí 1mil. a po roce chtějí 2mil.! Když nezaplatí včas, chtějí 4mil.! Zdá se vám to normální?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Veverka | neděle 16.5.2010 8:00 | karma článku: 18,09 | přečteno: 1044x
  • Další články autora

Jaromír Veverka

Neteče nám náhodou do bot? Inflace, Ekologie, Zelený úděl, El. energie. Není toho už moc?

Málokdy a málokdo dnes věnuje poznávání okolí takovou péči, jako naši předkové, byť se zdá, že jsme dnes dál než kdykoli před. Oni totiž věděli co my dnes nevíme. Hledáme v Googlu a pohled na mraky nám už nic neříká, atd. atd.

31.12.2021 v 7:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Znásilnění "národa" nad kůží ... jsem pro všemi deseti ... já na to mám.

Muži vs. ženy, Janeček vs. kultura, soudci vs. obžalované! Kdo je tu vlastně znásilňován? Kdo za co může? A kdo to kdy pochopí?

30.11.2021 v 8:08 | Karma: 4,59 | Přečteno: 137x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Praha 22.2. 2022 - "A s krizí přišly slzy"

Je 23.2. 2022 ve všech českých denících na prvních stranách je obrovský nápis: „Apokalypsa v ČR, kterou kdysi předpověděl Gen. A.Š., se včera roztočila na plné obrátky. Pojďme si projít včerejší smrtící den v našich ulicích.“

12.11.2021 v 9:09 | Karma: 18,25 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Chcete vědět co znamená datum 22.2.2022? Že by ekonomickou krizi?

Poznáváte tento dotaz? "Co je nejhorší pro naše hospodářství?" Ano, to nám bylo předkládáno, když jsem byl mlád. Odpověď tenkrát byla: "9madelinek a jeden ekonom." A odpověď dnes po 50letech: "9ekonomů a jedna mandelinka"

6.11.2021 v 7:59 | Karma: 20,10 | Přečteno: 5293x | Diskuse| Ekonomika

Jaromír Veverka

Česká ÚVN versus USA Capitol aneb je cenzura dobrý nástroj demokracie?

Známe všichni pořad p. Jílkové, kde si můžete napsat co chcete, říkat i "skoro" co chcete, ale nic se v zemi nezmění, dokud se nezvedne lid, který si bude muset proklestit k pravdě spravedlivou cestu jako my v r. 98!

15.10.2021 v 20:58 | Karma: 13,26 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

V laboratoři Zentivy unikla nebezpečná chemikálie, likvidovali ji hasiči

16. května 2024  17:35,  aktualizováno  17:45

Pražští hasiči ve čtvrtek odpoledne zasahovali v chemické laboratoři v Dolních Měcholupech v ulici...

Policisté i hasiči v budově BIS prověřovali podezřelou zásilku s chemikálií

16. května 2024  15:44,  aktualizováno  17:34

V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) v pražských Stodůlkách zasahovali policisté, hasiči i...

Kupují otvírák za pětistovku, fandí do noci. Zónu u O2 areny si fanoušci užívají

16. května 2024  17:23

Česko aktuálně žije hokejem. Návštěvnost mistrovství světa atakuje devět let starý rekord, lidé si...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů. Zasahovala stovka hasičů, momentálně dohašují

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  17:12

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik