Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsem ČR vzal 160miliard!

Vážení a milí Čechové, tak jako mnozí z vás jsem býval chudý a neměl jsem nic a jako vy jsem přemýšlel jak přijít k penězům.

No, a pak přišla revoluce, díky bože za to, že byla sametová, jinak bych při mé povaze v ní určitě byl zabit, ale nestalo se tak. Bohužel pro mne, se situace v příjmech opět nezlepšila, pořád z práce do práce, pro těch pár šlupek a žádná vidina lepších zítřků, a tak to šlo pár let! Událo se toho spousta a zdánlivě se nic nedělo, až jednou najednou …..

Potkám známého, zčista-jasna, na ulici, normální člověk, jako vždy, když jsme byli malí. „Copak děláš!?“, ptám se. „Já jsem teď poslanec“, odpovídá a já kulím oči a divím se: „Jardo, ty a poslanec?“.  „Jojo, už je to tak!“, dí Jarda.

No prostě jsem dali chvíli slovo, on jak se  tomu dostal, co v tom parlamentu dělá, a jak se má. Kulím oči a nevěřím vlastním uším. Tak to je pecka, kdo by to byl do Jardy řekl, skoro největší ťululum z naší třídy, sotva uměl napsat česky babička, a teď tohle …. Jarda, a POSLANEC!?

Od té doby nejím, nespím a jen přemýšlím. Zakupuji si jen tak, jeden nový zákon, který páni poslanci schválili a že se na tu Jardovu práci, podívám. Jak tak čtu zk. O ochraně Investic, tak vůbec se v tom nevyznám. Myslím si,tak za tohle je Jarda tak mizerně placený? Odhazuji zákon s pocitem, že jsem jako vždy vyhodil zbytečně pár korun. Stačí, že od té doby sleduji každou neděli televizi, tzv. polední párty s pány politiky. A pak to přišlo! Koukám na debatu, vidím jak by to ta druhá strana, jako vždy, dělala lépe. Znova beru zk. O ochraně investic do ruky. Zdá se mi to nebo bdím, myslím si, vypadá to šíleně, ale ……

Po docela krkolomných dnech jsem se dostal k řediteli nové televize. Udělal jsem mu nabídku! Koukal na mne a padla mu čelist. "Fakt! Nelžu!", říkám.  No a pak se to spustilo. Přiznám se, byl to běh na dlouhou trať , ale dnes po těch letech, no uteklo to! Prostě můj člověk to vzal za své a šlápl do toho!

Přestal platit majiteli faktury, vytvořil druhou firmu, přes kterou začal točit peníze, které neuhradil a nápad se rozběhl jak vyšitý! Pochopitelně, že majitel „vyskočil“ jako, když ho na nože berou! A hned jednání za jednáním, dopis za dopisem až nakonec, kýžená žaloba na ČR. Nikdo si přece nenechá ukrást své peníze, že !? On chudák si sem dá peníze a někdo mu je, no představte si to, chce ukrást!

A tak milá ČR obrala chudého multimilionáře, než se nadál, o 100miliard! Neumíte si představit jak jsem nespal, jak jsem se modlil, aby to vyšlo! Ano, trochu se to i zamotalo, ale ten český multimilionář nám v tom nakonec také píchnul, ten překup, aby se to zamotalo, řekněme, spíše potvrdilo, zařídil skvěle.  A tak jsme dospěli k závěru. Sice to trvalo o něco déle, ale ta arbitráž, už byla jen bonbónek na dortu. Pochopitelně vítězná, ale to už asi víte. ČR prohrála!  Prostě, když trochu myslíte a když znáte české zákony……. a víte také, kde platit ... a víte kam ... a víte na koho .. prostě víte ...

Prostě to vyšlo! Všechny strany dostaly svůj podíl, a i já dostal ze 160miliard svůj díl a měl pocit, že je mi Česko najednou malé. Musel jsem pryč, co když …. Jeden nikdy neví, prachy, to je mocná čarodějka, za ty vám lidí udělají cokoli, pochopitelně nesmíte si brát dvacetikorunu na ulici a ještě k tomu od slepce…..

Tak vám milí Čechové děkuji, že tvoříte takové zákony! Hlavně, když si je vyložíte po svém a nejsou v nich zpětné klapky! To je v životě to nejdůležitější. Když vletíš do slepé uličky, musíš umět se vrátit! A to tady ještě dlouho nepůjde. Tak jen tak na okraj, ještě jsem rozehrál jeden převoz s krví, to vypadá, že už to také dobře dopadne. Tedy ne pro vás! Pochopitelně pro nás. Nemáte šanci, ten zákon je schválený a je to neprůstřelný. A poškozený poškozený je! Tak to zaplaťte! Nás nezajímá, že nemáte, že máte prázdnou kasičku. Ale pak už budu muset asi opravdu zmizet … daleko! Nebo, že by ještě něco lepšího?

Ano, to nejlepší, co se nám, vlastně Vám, povedlo je teď ta sluneční energie! Fotovoltaiku, jako slovo, zbožňuji! To Vám je zákon! Hotová mňamka! Tady už nejde o 160miliard, každý chce přece víc, víc a víc …  A já chci svůj bilión stůj co stůj, zaplatíte mi, to mi věřte, každý z vás! Když už jednou ta šance tady je, tak proč toho nevyužít, že? Když máme takové poslance! Teď by se mi sem hodil řehtající se smajlík, ale není tu, tak si ho přimyslete!

No, a až mi to zaplatíte, tak si vás, milí Čechové, koupím, já vám ukážu, kdo je hloupej a blbej Karel….  Já mám už čas číst ty Vaše blbý zákony, a hlavně, když je sami nedodržujete….. Karel

P.S. Vždyť vy tu svoji zemi stejně nemilujete, Vy ji rozkrádáte dál sami, každý po svém…. Tak se mi nedivte, každý ať si najde tu svoji skulinku, vy v životě, no a já v zákoně…. Proti těm totiž, páni poslanci nikdy nedělají zpětné klapky a věřte mi, je to schválně! A proč Vám to píšu, možná proto, že už jsem za vodou a jsem nakonec asi větší vlastenec, než Vy, vždyť já vám ty prachy vracím, ani o tom nevíte ….. jenže po svém! Kája

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Veverka | sobota 18.9.2010 10:00 | karma článku: 17,28 | přečteno: 1341x
  • Další články autora

Jaromír Veverka

Neteče nám náhodou do bot? Inflace, Ekologie, Zelený úděl, El. energie. Není toho už moc?

Málokdy a málokdo dnes věnuje poznávání okolí takovou péči, jako naši předkové, byť se zdá, že jsme dnes dál než kdykoli před. Oni totiž věděli co my dnes nevíme. Hledáme v Googlu a pohled na mraky nám už nic neříká, atd. atd.

31.12.2021 v 7:59 | Karma: 25,49 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Znásilnění "národa" nad kůží ... jsem pro všemi deseti ... já na to mám.

Muži vs. ženy, Janeček vs. kultura, soudci vs. obžalované! Kdo je tu vlastně znásilňován? Kdo za co může? A kdo to kdy pochopí?

30.11.2021 v 8:08 | Karma: 4,59 | Přečteno: 137x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Praha 22.2. 2022 - "A s krizí přišly slzy"

Je 23.2. 2022 ve všech českých denících na prvních stranách je obrovský nápis: „Apokalypsa v ČR, kterou kdysi předpověděl Gen. A.Š., se včera roztočila na plné obrátky. Pojďme si projít včerejší smrtící den v našich ulicích.“

12.11.2021 v 9:09 | Karma: 18,25 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jaromír Veverka

Chcete vědět co znamená datum 22.2.2022? Že by ekonomickou krizi?

Poznáváte tento dotaz? "Co je nejhorší pro naše hospodářství?" Ano, to nám bylo předkládáno, když jsem byl mlád. Odpověď tenkrát byla: "9madelinek a jeden ekonom." A odpověď dnes po 50letech: "9ekonomů a jedna mandelinka"

6.11.2021 v 7:59 | Karma: 20,10 | Přečteno: 5293x | Diskuse| Ekonomika

Jaromír Veverka

Česká ÚVN versus USA Capitol aneb je cenzura dobrý nástroj demokracie?

Známe všichni pořad p. Jílkové, kde si můžete napsat co chcete, říkat i "skoro" co chcete, ale nic se v zemi nezmění, dokud se nezvedne lid, který si bude muset proklestit k pravdě spravedlivou cestu jako my v r. 98!

15.10.2021 v 20:58 | Karma: 13,26 | Přečteno: 587x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Ukrajinu překvapila míra neúspěchu raket z KLDR, selže až polovina z nich

16. května 2024  21:15

Severokorejské rakety krátkého doletu KN-23, které Rusko používá ve válce na Ukrajině, vykazují...

Rusko nemá na průlom u Charkova dost lidí, Ukrajinci se udrží, řekl velitel NATO

16. května 2024  20:19,  aktualizováno  20:46

Ruská armáda nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti...

Politik má chodit mezi lidi. Fiala po útoku na Fica nezmění své návyky

16. května 2024  20:34

Po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica se Petr Fiala nechal slyšet, že nebude...

Po útocích přišel atentát a výhrůžky smrtí. Evropu děsí násilí před volbami

16. května 2024  20:27

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica vyděsil evropské politiky. Bojí se, že nadcházející...

  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1050x
aktuální společenská dění aneb zdá se vám, že je vše v (ne)pořádku? Možná chceme od života víc, než mu sami dáváme.

Seznam rubrik