Autor: Miloš Zeman. Název: Destabilizace! Typ: Loutkohra

Zdá se, že prezidentův politický plán je zřejmý. Destabilizovat politickou situaci. Kam až to půjde.

Cílem Miloše Zemana je zavedení nějaké formy prezidenstského systému. Takového systému, ve kterém může patřičně vyniknout jeho vlastní ego a genialita. Pouze a jen v prezidenstském systému může také naplnit svá slova, že bude vládcem dolních deseti milionů. Skutečným vládcem nás všech, samozřejmě pro naše dobro.

Plán s loutkami ze SPOZ nevyšel. Český volič se nenechal zblbnout a prohlédl. Prohlédl trik se strašením čertem Kalouskem. Pochopil, že nastane loupení státní kasy ve jménu levice ovládané prezidentem a jeho bratrstvem kočičí pracky. A protože náš prezident neodpouští, tak je zřejmé, že bratrstvo kočičí pracky bude uklizeno. Včetně kancléře Mynáře, který zřejmě nezíská bezpečnostní prověrku a bude se muset vrátit kam patří, k vymáhání dluhů.

Na scénu nyní přichází plán s dalšími loutkami. Loutkami z ČSSD. Cílem je stranu co nejvíce oslabit, což se po Haškově výzvě k odstoupení Sobotky již stalo. Efekt je dvojí. Oč bude vnitrostranický boj v ČSSD delší, o to déle bude vládnout loutková Ahóóój vláda, kterou Zeman řídí. Pokud se přesto nová vláda s účastí ČSSD ustaví, pak čím slabší a rozpolcenější ČSSD bude, tím slabší bude i její vláda a tím větší vliv na ní bude prezident mít.

Pokud bude vláda nestabilní, otevírá se nový prostor pro loutkovou Ahóóój vládu II, pro střídání vlád, případně pro další předčasné volby. Pokud budou další volby, bude parlament ještě rozdrobenější. Tedy bude mnohem slabším soupeřem prezidenta. Což je skvělé pro prezidentův dlouhodobý cíl. Poukázat na nedostatky parlamentarismu a vynutit si potřebné změny v ústavě. A co bude pak? Další loutky na scéně?

Autor: Věslav Michalik | pondělí 28.10.2013 16:48 | karma článku: 32,81 | přečteno: 1145x
  • Další články autora

Věslav Michalik

Otevřete školy

3.5.2020 v 11:19 | Karma: 20,57

Věslav Michalik

Virus strachu

2.5.2020 v 7:34 | Karma: 19,43

Věslav Michalik

Bublina jménem Covid 19

16.4.2020 v 7:40 | Karma: 23,76